Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fc Hrkotka - MASHObrazek

           4       -     3    

 

     V parném nedělním dopoledni byl naším dalším soupeřem rychlý a nepříjemný MASH. K zápasu jsme nastoupili bez našeho managementu, který si dopřával luxusu na chatě psychologa v Potštátě - webmaster a patron Hrkotky Laďa slavil narozeniny, manager a pokladník Filda svátek a psycholog Jaroušek slavil, že je na světě krásně a že má na poli v Želátovicích zasázený brambory.   

      Na zápase jsme se museli obejít také bez jarní posily Kečupa, protože se ještě ráno nebyl schopen vzpamatovat ze sobotní drtivé prohry házenkářů Přerova v baráži o postup do extraligy a následného zapíjení žalu na Nonstopu v Předmostí. Porážka házenkářů si vybrala ještě jednu krutou daň, protože Radek si po návštěvě hospody v Michalově v sobotu dopoledne zapomněl doma ponožky a nebýt nabídky Médi, který mu půjčil svoje, málem sledoval zápas pouze z lavičky. Gesto Médi na Radka zapůsobilo tak silně, že prohlásil, že takový pocit štěstí zažil jen dvakrát: poprvé když dostal v 7 letech kolo a podruhé, když mu manželka porodila dceru. Radek byl natolik mimo, že za půjčení ponožek souhlasil i s tím, že celý měsíc bude jeho manželka Méďově rodině prát prádlo. Takže Renčo, zítra kolem 17:00 můžeš očekávat první várku prádla.

       Na zápas se nedostavil ani fotograf a příležitostný hráč Rooney. Zatímco jedni říkali, že pracuje, my druzí jsme se přiklonili k závěru, že ho i s celou rodinou sežral jeho nový pes. Jelikož jediným příznivcem Hrkotky byl kromě Childovy rodinky Davčův otec, chopil se píšťalky Bafu a zkušeně odpískal celý první poločas - pískl jen začátek a konec.

       Samotný zápas jsme začali náporem a během prvních pěti minut se hrálo prakticky na jednu branku. Svůj nápor jsme také korunovali brankou, kdy po vhazování Davči hlavičkoval Rejža u bližší tyče a nedal žádnou šanci hostujícímu gólmanovi, který jinak podal v zápase výborný výkon a pořádně znechutil hlavně Ádu. Vzápětí po vstřelené brance však přišla ledová sprcha - při rozehrávce ve středu hřiště ztratil Davča dvakrát po sobě zbytečně míč a napodruhé už soupeř nechytatelnou střelou chybu potrestal. Po obdržené brance jsme se snažili strhnout vedení opět na naši stranu a zmáčkli soupeře, který hrozil rychlými brejky zakončovanými pokusy o střelbu z větší a střední vzdálenosti. Přibližně v 15. minutě však byl jeden z hostujících fotbalistů důraznější v souboji o míč než Rejža a tvrdou střelou z úhlu k bližší tyči strhl vedení na stranu hostů. Po inkasovaném gólu zavládl v našich řadách na několik minut naprostý chaos, který zastavil až důraz Davči před gólmanem hostů a jeho vyrovnání na 2:2. V lepším rozpoložení však trávili přestávku ve stínu před spalujícím sluncem přece jenom hosté, kterým se po další zcela zbytečné ztrátě míče ve středu pole podařilo vstřelit branku na 3:2.

       Zatímco první půle by se dala považovat za vyrovnanou, druhá byla zcela v naší režii, soupeř se zatáhl na svou půlku a často jen zoufale odkopával míče na všechny světové strany. Hned od počátku jsme si vytvořili tlak, z něhož vyplynula spousta střel a rohů. Branka doslova visela ve vzduchu a dočkali jsme se jí přibližně 10 minut před koncem: vyčerpaný Méďa, který si potřeboval v obraně vydechnout, mě poslal dopředu a jeden z míčů se ke mně odrazil tak šťastně, že přede mnou zívala skoro polovina odkryté brány. Kanonýr mých kvalit nabídnutou šancí nemohl nevyužít, a tak jsem nekompromisně uklidil míč pod břevno. Po vyrovnání jsem se snažil naše mladé hroty nabádat ke hře odzadu s tím, že i bod je dobrý, nicméně v jejich očích bylo vidět kromě pohrdání mou osobou i odhodlání strhnout vítězství na svou stranu. A to se skutečně podařilo po geniální akci Davida, který svým pohybem a rychlou kličkou do protisměru zmátl současně dva hráče soupeře, nalákal obránce a pak předložil míč před prázdnou branku Ádovi, který se přece jen dočkal gólu v zápase, ve kterém mu při spouště šancí chybělo trošku toho štěstíčka. Pokud bych měl akci Davida k něčemu přirovnat, tak to byl čistě provedený a chladnokrevný chirurgický řez do obrany MASHe, za který by se nemusel styděl ani Hawky Pearce ze stejnojmenného seriálu. 

       Z mého pohledu si myslím, že jsme podali až na některé chaotické okamžiky velice dobrý výkon. Jedinými nespokojenými tak byl majitel bufetu, protože bez našeho managementu neměl až na pivko Radka žádnou tržbu a taky Bafu, který se kvůli vyrovnanému stavu bohužel zase nedostal na hřiště.

SESTAVA:  Buča; Libča; Hrk; Chylda; Méďa; Baggio; Davča; Rejža; Áda
BRANKY:   Rejža; Davča; Baggio; Áda

  

Obrazek