Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová utkání 2010-11

19. 6. 2011

 

Odehrané zápasy v letošní sezoně:(24)

24-Baggio 23-Méďa 19-Bafu 18-Hrk, Chylda, Kečup, Michal 11-Mozy, Ivoš 9-Davča, Mira 8-Boris, Radek 5- Matějov 3-Rejža 2-Tomáš 1-Áda, Rooney 0-Hrubásek nejsou zde započítávány dva zápasy na které jsme se nesešli

26 kolo:FC Hrkotka-AC Hrot 0:3

Sestava: Baggio, Hrk, Bafu, Boris, Michal

Předpokládal jsem, že se s 1.ligou rozloučíme se ctí, ale k tomuto zápasů se sešlo pouze torzo týmu. Na lokotku nás dorazilo pouhých pět navíc dva z toho nebyly zcela zdravotně v pořádku. Soupeř s Dřevohostich tak vážil zbytečnou cestu. Sezonu, která pro nás nedopadla podle představ zhodnotíme začátkem srpna na víkendové chatě v Hostýnských vrších.

 

25 kolo:R.Kedluben-FC Hrkotka 7:3 (4:0)

Sestava: Ivoš - Baggio, Kečup, Bafu, Boris - Méďa - Mira, Tomáš, Mozy     

Branky: Tomáš, Baggio, Mozy

 

 

p1290726orez.jpg

 

Pokud jsme si chtěli zachovat alespoň teoretickou naději na záchranu v soutěži, museli jsme bezpodmínečně zvítězit. Bohužel již během první čtvrthodiny vzaly veškeré naše naděje za své, neboť jsme prohrávali už 3:0. Soupeř si s naší obranou pohrával jako kočka s myší a hlavně Kečupa bude protihráč Vrba dlouho strašit ze snu. Na naší straně se sice nějaké šance objevily, bohužel snížení stavu jsme se nedočkali a naopak soupeř stihl do konce poločasu přidat ještě jednu branku. Do druhého poločasu nastoupili domácí poněkud vlažně a tak jsme si na úvod vytvořili tlak a branka visela několikrát na vlásku. Bohužel gólově se opět prosazoval pouze soupeř a první branku se nám podařilo vstřelit až za stavu 0:6 – obrana domácích zcela zapomněla na Baggia, který do prázdné branky uklidil přesnou přihrávku Miry. Hned vzápětí se nám podařilo přidat další branku, když Tom využil nedorozumění v
obraně domácích. V těchto chvílích se hrálo nahoru dolů, čehož výsledkem byla další branka v naší síti, kdy se dokonce tři hráči soupeře řítili sami na Iva v naší brance. Konečnou podobu dal výsledku Mozy, který nejprve nastřelil tyč a poté odraženou střelu přece jen dotlačil do branky domácích. Po čtyřech sezónách v první lize se s nejvyšší soutěží rozloučíme v posledním kole v souboji s Hrotem a je velkou otázkou, s jakou sestavou zahájíme příští sezónu v 2. lize.

24 kolo:FC Hrkotka-Com.Tovačov 3:2(2:0)

Sestava: Rooney - Baggio,Chylda, Kečup, Hrk - Méďa - Mira, Tomáš, Bafu

Branky: 3x Tomáš

V sobotním odpoledne nám byl za soupeře pro nás dosud neznámý Tovačov. V zimní pauze koupil licenci od rozpadnuvšího Líňa teamu a doposud nezískal ani bodík. I proto bylo naší poviností jedině vítězství. Opět jsme byli nuceni sáhnout ke změně na postu registrovaného hráče. Dlouhodobě zraněného Radka vystřídal Tomáš Nuc s olomoucké rezervy.

A od prvních minut jasně dokazoval, že bude výraznou posilou. Se svým dvojčetem Mirou si náramně rozuměli. Právě Tomáš otevřel skóre, když v plné rychlosti prosvištěl kolem jednoho z beků a přízemní střelou rozvlnil síť. Klid do našich řad přinesl druhý gól. Mira zatáhl kolem čáry míč, jeho přihrávku napříč hřištěm šikovně pustil Chylda na Tomáše a ten chladnokrevně zakončil 2:0.

Naopak začátek druhé části byl pro nás nepříjemný. V souboji před bránou útočník Tovačova evidentně přidržel Baggia za dres  a z této výhody profitoval přesnou hlavičkou. Soupeře jsme přehrávali, ale ne a ne  se gólově prosadit. Pěkné střely Miry a Toma orazítkovaly pouze tyče. Hlavně Mira byl neštastný kolik toho dnes neproměnil. Třetí branku připravil Chylda učebnicovou příhrou za obranu, na kterou si sběhl Tom a dovršil tak svůj hattrick. V poslední minutě ještě hosté snížili, kdy špatně postavenou zeď obstřelili z přímého kopu. Ostatní výsledky se promítli do tabulky tak, že nám nezbývá nic jiného než v posledních dvou kolech naplno bodovat. A i to nám nemusí zaručit setrvání v prvoligové společnosti.

23 kolo:Tučín-FC Hrkotka 4:3 (2:0)

Sestava: Ivoš ( od 8.minuty Mozy) - Baggio, Hrk, Kečup, Chylda - Méďa - Mira, Bafu, Mozy    

Branky: 2x Mira , Chylda

O vítězi důležitého utkání s Tučínem se rozhodlo již v úvodu utkání na tribuně, ale popořádku. Po několika denních deštích bylo hřiště značně podmáčené a ztežovalo pohyb i samotnou hru. Terén měl i částečný podíl na úvodním gólu utkání. Ve 3.minutě hodili domácí dlouhý aut, Méďa podklouznul a zabíhající hráč rozvlnil síť poprvé. Pak již přišel zmiňovaný okamžik, který hrubě ovlivnil další vývoj zápasu. Běžela 8.minuta, kdy okolo lajny za míčem sprintoval hráč Tučína. Náš brankář vyrazil taktéž po dlouhém míči a za hranicí vápna došlo ke střetu obou. Útočník Tučína byl u míče dříve a náš jasný faul byl k naší velké nevoli oceněn červenou kartou. Od této chvíle jsme dohrávali utkání o 1 hráče v poli méně. Vyloučeného Ivoše nahradil v bráně Mozy. Po vyloučení se hra patřičně přiostřila a emoce dlouho cloumaly aktéry na obou stranách. Tučín měl pochopitelně na svých kopačkách míč častěji a do poločasu navýšil náskok na 2:0 po technickém obstřelení bránicího hráče.

Ve druhé půli jsme se proti pozorné a hlavně početnější obraně těžko prosazovali. Naději nám dal rohový kop zahraný Baggiem, jeho příhru poslal s první do sítě Mira. Jenže jednogólová ztráta neměla dlouhého trvání, střelou ze značného úhlu zaskočili jinak spolehlivě chytajícího Mozyho Tučínští. Ale opět se nám podařilo v oslabení snížit. Mirův dravý průnik obranou soupeře proměnil volný Chylda 3:2. A opět netrvalo dlouho a domácí znovu odskočili na rozdíl dvou gólů. Deset minut před koncem došlo k druhému momentu kdy se vylučovalo. Méďa podstoupil v pokutovém území souboj s brankářem, ten následně bez řečí opustil hrací plochu. Nutno říct, že penalta i karta byla přísná, ale logicky kopírovala naše zaříznutí z půle první. samotnou penaltu bezpečně proměnil Mira 4:3. S vidinou bodu jsme otevřeli hru a vrhli všechny síly do vyrovnání. Tomu jsme byli nejblíže po střele Miry v poslední minutě. To se nakonec nepodařilo a proto jsme odjížděli bez bodu a hodně rozezleni. Boží mlýny melou.......

22 kolo:FC Hrkotka-Rapid Lýsky 0:3 (0:1)

Sestava: Ivoš - Kečup, Chylda, Hrk - Méďa - Radek, Baggio, Mira

Za úmorného vedra jsme sehráli nepodařený zápas s jedním z favoritů na celkové vítězství v lize. Smůla s jarními zraněními nemá konce, ve 3.minutě si po pádu zlomil zápěstí Radek a rozšířil tak naši početnou marodku. Přestože soupeř odehrál zápas bez střídání, byl po celý zápas lepší a zaslouženě zvítězil. Narozdíl od nás dokázal přesně kombinovat a neztrácel zcela zbytečně míče po individuálních chybách. Jediná branka prvního poločasu padla asi ve 20. minutě poté, co Méďa neuhlídal při rohu protihráče, který z první prostřelil Ivoše. Hned na začátku druhé půlky usměrnil smolně míč do vlastní sítě z velkého úhlu Baggio a třetí branku přidal soupeř z rychlého protiútoku do naší otevřené obrany v samotném závěru utkání. Z naší strany stojí za pozornost pár nebezpečných střel Miry a nastřelená tyč Méďou v druhém poločase. Alarmující je, že jsme druhý zápas v řadě nevstřelili branku.

21 kolo:Zippo Vinary-FC Hrkotka 6:0 (3:0)

Sestava: Ivoš - Baggio, Chylda - Méďa - Radek, Bafu, Mozy

Do Vinar, které se drží v popředí tabulky jsme přijeli ve značně oslabené sestavě. Na marodku přibyl po minulém utkání s pochroumaným kotníkem Michal.

Až do úvodní branky byla hra vyrovnaná. Za stavu 0:0 nás do vedení mohl dostat Bafu, ale jeho hlavička skončila jen na břevně překonaného golmana. Po celé utkání se Vinary vyznačovali častou střelbou. Několik povedených střel  těsně lízalo břevno Ivošovi svatyně. Na naší straně zaměstnával obranu Vinar především Radek. Na hrotu se srdnatě rval Mozi a i on několikrát zahrozil. S prvním vstřeleným gólem otěže zápasu přebrali domácí. Úvodní gól padl ve 22. minutě po střele ze střední vzdálenosti, když přešla přes klubo hráčů až do sítě. Do konce poločasu ještě Vinary dvěma podobnými střelami odskočili na tříbrankový rozdíl.

Ve druhé půli si Bafu s Baggiem prohodili svá místa. S přibývajícím časem bylo však o vítězi rozhodnuto. Domácí byli při chuti a na cestu nám přidělili ještě další 3 kousky. Tento zápas nezastihl v moc dobrém rozpoložení jinak oporu Ivoše. Našich několik slibných šancí gólem neskončilo, ať již Radkův lob či dvě šance Baggia.

20 kolo:FC Hrkotka-Travex 4:2 (2:1)

Sestava: Boris - Baggio, Hrk, Chylda, Kečup - Mira, Méďa - Radek, Michal, Bafu     

Branky: 2x Mira, vlastní, Radek

Zápas jsme poprvé odehráli na novém domácím hřišti za tenisovou halou - na Lokotce. Po třech letech jsme tedy opustili Věžky, kde jsme působili od jara 2008. A hned v premiéře nás čekal přetěžký soupeř - aktuální lídr tabulky mužstvo Travexu.travex.jpg

Na zápas nás přišel povzbudit i zraněný Davča, čekající na operaci kolene. Brankářská jednička Ivoš měl pracovní povinnosti a tak ho nahradil Boris. Zápas začal z ostra. Ve druhé minutě vyslal Mira jedovatou střelu, která skončila v autu. V zápětí se k nám přiklonilo štěstí, Mišův aut do vápna si zmatení hosté srazili do sítě. Zápas probíhal ve vysokém tempu s šancemi na obou stranách. Za stavu 1:0 jsme se zlobili na rozhodčího poté, co si Mira obhodil i Bureše a ten jej před otevřenou bránou poslal k zemi. Travex dlouho nemohl překonat vynikajícího Borise v bráně. Povedlo se mu to až pět minut před půlí. Po špatné komunikaci v přebírání hráčů se ocitli borci Travexu v přečíslení a dokonale nabídnutou šanci využili. V poslední minutě se nám však podařilo opět odskočit do vedení. Mira povodil jednoho z obránců a vymetl pavučinu za gólmanem. Tentokrát se značně čertili naopak hosté. Reklamovali Mirovu hru rukou při přebírání míče.

Ve druhé půli Travex značně tlačil, ale Boris stále odolával. Navíc jeho rychlá a přesná rozehrávka nás posílala často do slibných střeleckých pokusů. Na rozdíl dvou gólů jsme poodskočili po nádherném křižném pasu napříč celým hřištěm od Radka na Miru. A když jsme po přečíslení třech na jednoho zásluhou Radka zvýšili na 4:1, bylo hotovo. Tím navrátilec do sestavy Radek završil úspěšný comeback, kdy si ke dvěma asistencím připsal i branku. Travexu se ještě podařilo snížit tečovanou střelou nebezpečného Václavíčka. Toho samého hráče ještě vychytal Boris po prudké hlavičce. Debut na novém hřišti jsme tak oslavili překvapivými body po kvalitním výkonu.

19 kolo:Sokol Buk-FC Hrkotka 4:2 (2:0)

Sestava: Ivoš - Baggio, Hrk, Chylda - Méďa - Mira, Michal, Bafu     

Branky: Hrk, Mira

Po většinu prvního poločasu za lehkého deštíku, si soupeř udržoval převahu, kterou dokázal ve dvou případech brankově vyjádřit  - nejprve se prosadil tvdou střelou z větší vzdálenosti a poté umístěnou střelou zblízka po zahraném rohu. Dlužno dodat, že obě branky padly v důsledku nedůrazné hry obranců. Přestože naše hra byla v prvním poločase poznamenána mnoha nepřesnostmi, dokázali jsme si vytvořit i pár nadějných pozic, přičemž jeden z Mirových pokusů skončil dokonce na tyči branky domácích.
Do druhého poločasu jsme vstoupili se snahou ještě něco s výsledkem udělat a hned od počátku si vytvořili drtivý tlak, během něhož vzniklo před brankou domácích několik nebezpečných závarů. Přestože kontaktní gól visel doslova na vlásku, byl to soupeř, který se se štěstím dostal po odražené střele do tříbrankového vedení. Když už se zdálo, že je o vítězi zápasu rozhodnuto, podařilo se nám během jediné minuty zápas zdramatizovat. Nejprve se utěšenou střelou z dálky k tyči prosadil Hrk a hned vzápětí vymetl šibenici po samostatné akci Mira. Za stavu 3:2 se domácí stáhli ještě více do obrany a podnikali rychlé útoky. Po jednom z nich se jim podařilo vyšachovat naši obranu a do prázdné zvýšili na konečných 4:2. Poté se zápas již víceméně dohrával, přičemž za pozornost na naší straně stojí dvě velmi pěkné střely Michala z velké vzdálenosti, přičemž tu první zastavilo až břevno domácí branky.
            Vzhledem k tomu, že k zápasu opět nedorazil David Matějov, bylo v průběhu následujícího týdne rozhodnuto o jeho vyškrtnutí ze sestavy.

18 kolo:FC Hrkotka-FC Kafki 1:5 (0:2)

Sestava: Ivoš - Kečup, Hrk, Chylda - Méďa - Mira, Baggio, Mozy     

Branka: Mira

Svůj poslední zápas na hřišti ve Věžkách jsme odehráli s Kafkami, kteří v letošní sezóně zatím zůstávali za očekáváním. V tomto zápase se to však nepotvrdilo a v zápase zaslouženě zvítězili. Ráz zápasu určila již třetí minuta zápasu, kdy soupeř proměnil přísně odpískaný pokutový kop, nařízený za hru rukou. Druhá branka padla v polovině prvního poločasu poté, co Ivo podběhl míč z autu a soupeř pohodlně skóroval do prázdné branky. Z naší strany si v prvním poločase vypracovával střelecké pozice pouze Mira, ani jednou však nezamířil přesně.
Ve druhém poločase soupeř postupně zvýšil až na 5:0, když nejprve skóroval z rychlého protiútoku do rozhozené obrany, poté šťastnou střelou z větší vzdálenosti, které do branky tečoval Kečup a nakonec po rohu, kdy hráče na vzdálenější tyči nepokryl Baggio. Přestože jsme měli ve druhém poločase několik šancí i my, skórovat se podařilo až v samotném závěru Mirou. Z našich dalších šancí stojí za pozornost zejména břevno, které hlavičkou orazítkoval Mozy.

17 kolo:S.A.D.Haná-FC Hrkotka 0:2 (0:1)

Sestava: Ivoš - Baggio, Kečup, Méďa, Chylda - Mira, David M. - Michal, Boris, Davča     

Branky: Mira, Michal

Důležitý zápas s Hanou, ve kterém šlo oběma zachraňujícím se týmům o šest bodů, se odehrál za krásného slunečného počasí na hřišti u tenisové haly. Vzhledem k tomu, že jsme k zápasu nastoupili v deseti lidech, navíc s oběma registrovanými, měli jsme proti soupeři, který zápas odehrál v sedmi lidech, po většinu zápasu více ze hry. Asi do 10 minuty se hrál v podstatě vyrovnaný fotbal bez větších šancí na obou stranách, s postupem času se však těžiště hry posunulo na polovinu soupeře.hana-hrkotka.jpg Jedinou branku prvního poločasu vstřelil tvrdou střelou Mira po kombinaci s Davčou asi ve 20. minutě. Znamenalo to první vedoucí gol FC Hrkotky a pro nás nezvyklá situace, protože jsme na jaře zatím pouze dotahovali. Za tohoto stavu končil i první poločas ve kterém se až na nedorozumění Davida s golmanem naše branka v ohrožení nevyskytla. Ve druhém poločase bylo již vidět ,že se hráči Hané již smířili s malým počtem hráčů na jejich lavičce a tak se snažili ohrozit branku soupeře dlouhými výhozi a následným sklepáváním do druhé vlny, což obrana zelenobílých dobře vystihovala. Z rychlého protiútoku se urodil i druhý gol do otevřené obrany soupeře. Po bleskové kombinaci Miry a Davida se prosadil  spalovač šancí z celého zápasu Michal 2:0. Zbytek zápasu jsme odehráli pozorně v obraně a nedovolili soupeři zápas zdaramatizovat. Výsledek je spravedlivý a znamenal první nulu pro obranu a nového golmana FC Hrkotka. Jedinou kaňkou na zaslouženém vítězství je zranění Davči, který zápas nedohrál pro zranění kolene.

16 kolo:FC Hrkotka-Ultras 2:2 (0:1)

Sestava: Ivoš - Baggio, Kečup, Hrk, Chylda - Mira, Méďa - Michal, Boris, Davča     

Branky: Méďa, Davča

Zápas se odehrál na katastrofálně připraveném hřišti a za silného větru, který ztěžoval kontrolu míče. Přesto se hrál otevřený fotbal s dostatkem šancí na obou stranách, ale oba brankáři se v brance překonávali. V prvním poločase se dostali do vedení hosté a když po naší špatné rozehrávce odskočili asi ve 40. minutě z rychlého protiútoku na dvoubrankový rozdíl, zdálo se být o vítězi rozhodnuto. Hned vzápětí ale snížil hlavou Méďa po přihrávce Borise a první bod v jarní části ligy nám zajistil Davča 2 minuty před koncem. Vzhledem k průběhu zápasu se jednalo o spravedlivou dělbu bodů, byť vyrovnat se nám podařilo s notnou dávkou štěstí.

15 kolo:MASH-FC Hrkotka 2:1 (1:0)

Sestava: Ivoš - Baggio, Kečup, Bafu, Chylda - Radek, Méďa - Michal, Boris, Mozy      + Hrk jako rozhodčí

Branka: Michal

Dalším protivníkem byl čtvrtý tým "chorvatů ". Oproti minulému týdnu chyběli David M. a Davča. Dále Hrk neměl snahu se přeslíkat a chopil se rovnou role arbitra. Od začátku měl více ze hry favorizovaný MASH. Vytvářel si dostatek gólových situací, ale ztroskotával na báječném Ivošovi v bráně. Svými zákroky domácí střelce doslova přiváděl k šílenství. Udeřit mohlo paradoxně na druhé straně. Pro dnešní mač hroťáci Mozy a Boris, se ocitli proti samotnému beku. Mozy nevyužil uplně volného Borise ve vápně a volil střelu přes obránce. Jeho pokus nebyl vůbec zlý, jenže se potvrdilo známé nedáš-dostaneš. Závar před naší bránou skončil pro nás nedobře 0:1. MASH byl i nadále lepší a jen díky Ivošovým postřehům jsme drželi přijatelný stav. Ten jsme dokázali vylepšit ve druhé půli po typické střele Michala. Zlatý bod se nám nakonec udržet nepodařilo. Do konce nezbývalo ani pět minut, kdy Mišovi pláchnul obránce a autové vhazování  proměnil volejem ve vítězný gól.

 

14 kolo:NNC Levis-FC Hrkotka 2:0 (1:0)

Sestava: Ivoš - Baggio, Chylda, Kečup, Hrk - David M., Méďa - Michal, Davča , Radek, Bafu

K prvnímu jarnímu zápasu jsme zajížděli na nám dobře známé hřiště do Sušic. Sešlo se nás uctihodných jedenáct. V úvodu dvakrát zahrozil Radek, ale to bylo na dlouhé minuty z naší strany vše. Po dlouhé zimní pauze byla na naší hře patrná značná nepřesnost, ať jak ve zpracování tak v přihrávkách. Vyrovnaný boj strhl na svoji stranu během první půle Levis, kdy rychlý protiútok dokonale využil. Na samotného Baggia postupovala trojice domácích a nedali  mu ani novici v bráně  žádnou šanci 0:1.

Do druhé půle jsme nastoupili se snahou vyrovnat, ale do zakončení jsme se příliš nedostávali. Až poslední 10minutovka přinesla náš výraznější tlak, gól však nepřišel. Se závěrečným hvizdem nepohlídal Chylda po autu Benyho a bylo 0:2. Jen doufejme, že tento gól nás nebude při závěrečném zůčtování mrzet. Měli bychom lepší vzájemnou bilanci!

Střelecké čelo 1.ligy po podzimu:

1. Mi.Hradil       AC HROT        20

2. Hrabovský      VINARY         11

3. Němec          HRKOTKA        10

    Palinek         TRAVEX          10

 

------------------------------------------------------------------------------

Přes zimní pauzu se udála podstatná změna v obsazení mužstev 1.ligy. Rozpadl se tradiční účastník Líňa team a soutěž od něj odkoupil leader šesté ligy Comworld Tovačov.podzim10.jpg Co se týče pohybu v našem kádru tak po půlroční absenci se Hrubásek definitivně rozhodl nadále nepokračovat a kádr opustil i historicky nejlepší kanonýr našeho týmu - Áda. Plně doufáme, že si ještě někdy budeme moct  v našem dresu zahrát po boku tohoto výtečného fotbalisty.  Z příchodů se nám podařilo vyřešit tradičně spletitou pozici brankáře angažováním Ivoše. Druhou akvizicí je staronová tvář. Po půlročním hostování v druholigovém Hlučíně se do béčka Sigmy a zároveň k nám vrátil Mira.  
                                                                                                                                               Letošní střelci po podzimní části: (30)

10-Michal  5-David M. 4-Rejža  3-Radek, Davča  2-Áda  1-Baggio, Méďa, Chylda

Odehrané zápasy v podzimní části:(12)

12-Baggio, Michal  11-Méďa, Bafu 10-Hrk 8-Kečup 7-Chylda  6-Mozy, Davča 3-Rejža, Radek, Boris, David M. 1-Áda, Rooney  0-Hrubásek      zápas s Lýskami se neodehrál

Příliš krutý závěr podzimu

13 kolo:AC Hrot-FC Hrkotka 9:2 (3:0)

Sestava: Kečup - Baggio, Chylda, Hrk, Bafu - Méďa - Michal, David M.

Branky: 2x David M.

Kedluben jasně dominoval

12 kolo:FC Hrkotka-R.Kedluben 2:5 (0:2)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Chylda, Hrk - Méďa, David M. - Michal, Davča, Bafu

Branky: 2x David M.

 Důležité body

11 kolo:Líňa team-FC Hrkotka 1:3 (1:1)

Sestava: Hrk - Baggio, Chylda, Bafu - Méďa - Michal, David M.

Branky: Michal, Chylda, David M.

   Neuplynulo ani celých 24 hodin a opět jsme byli připraveni  bojovat o důležité body. Ve Věžkách nám bylo soupeřem mužstvo ze suterénu tabulky - Líňa team. Proti sobotě chyběli házenkáři Boris s Kečupem, proto musel navléct rukavice Hrk. Nezvyklou roli golmana však zvládl. Poprvé se na place v dresu FC Hrkotka představila náhrada za Rejžu - David Matějov hrající velkou za St.Ves.

Zápas začal naší aktivitou a míč byl častěji v našem držení. Do první slibné příležitosti se po vysunutí Davida dostal aktivní Chylda, avšak brankáře nepřekonal. O vedoucí branku se postaral kanonýr Michal. Po levém křídle pláchnul dvojici obránců a levačkou nás poslal do vedení. Byl to jeho jubilejní desátý gól v této sezoně! Poté přišel sporný okamžik, Chyldovu hlavičku ležící golman pravděpodobně vytahoval, až co míč překročil celým objemem brankovou čáru. Naslednou dorážku poslal navíc Chylda již jen do břevna. Rozhodčí tento sporný moment ze své pozice vidět nemohl a golman vše zapřel. Líňa zaměstnávala našeho provizorního strážce brány pouze centry a míči po rohových kopech. Gólem zaváněl až lob domácích, ale Radek  stihnul vyškrábnout padající míč na roh. Skóre se podařilo Líňa teamu srovnat okolo 20.minuty, kdy neúplně pokrytý  Pěček propálil vše co bylo před ním.

Druhá půle začala raketově. Po pěkné akci na jeden dotek míč putoval po ose Baggio-David-Michal až na brankové čáře dorážejícího Chyldu 1:2. Chylda tak vítězným gólem korunoval svůj dnes vynikající výkon. Poté Líňa zvýšila svoji aktivitu, ale do vyložených šancí ji obrana nepouštěla. Rozhodnutí padlo v polovině poločasu. Po dlouhém Chyldově nákopu šel do souboje s nedůrazným golmanem David a zádami se premiérově zapsal v našem dresu. Domácí mohli ještě skóre zdramatizovat necelé tři minuty před koncem, ale tygřím skokem gólovou střelu bravůrně lapil Hrk.

 

 Krutá prohra

5 kolo: FC Kafki-FC Hrkotka 3:2 (1:1)

Sestava: Boris - Kečup, Chylda, Hrk - Méďa - Michal, Baggio, Bafu

Branky: 2x Michal

   V dohrávce 5.kola nám byl soupeřem  favorizovaný tým FC Kafki, i když letos se s výsledkovou formou zatím příliš nepotkal. Hlavně v první půli hru komplikoval silný vítr. Od úvodu měli sice Kafki míč na svých kopačkách častěji, ale Borise v bráně příliš neohrozili. Probíhala zhruba 9.minuta, kdy soupeřův brankář špatně rozehrál a balon se odrazil k Baggiovi a ten uvolnil do šance Michala. Jeho umístěnou střelu golman vyrazil tak nešikovně, že trefila vracejícího obránce a od něj putoval míč poprvé do sítě 0:1. Poté mohl nadvakrát zvýšit náskok Baggio, ale tentokrát se brankář zaskvěl. Následovala první ošemetnější příležitost domácích, ale Boris přízemní střelu vytěsnil na roh. Kafki vyrovnali kolem 20.minuty, kdy narážečkou překonali naši obranu.

    Druhá půle začala tlakem borců v modrém a vyústila ve druhý gól v naší síti. Kafki se prosadili pro nás lacinou brankou po autu. Domácí byli fotbalovější, ale vyrovnat se podařilo nám. Michal potáhl míč po straně a svou typickou střelou vyrovnal. Vše vypadalo, že si oba týmy body rozdělí. Do konce zbývala zhruba půlminuta, míč na půli zblokoval svým obličejem Hanák a zároveň tím vyslal do střelecké pozice jednoho ze spoluhráčů, ten se k naší smůle trefil a rozhodl o tom, že nezískáme ani bod. Chvíli po rezehrání uplynula hrací doba a zápas byl ukončen. Na všech hráčích bylo patrné obrovské zklamání, bod byl opravdu blízko.

Remízový obrat

10 kolo: FC Hrkotka-Tučín 3:3 (0:3) 

 Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Bafu, Hrk - Méďa, Radek - Michal, Davča

Branky: Radek, Michal, Davča

 

K důležitému souboji s Tučínem se scházíme za slunečného odpoledne konečně v pěkném počtu. Hru během celého utkání komplikoval silný vítr. První vážnější šanci měl na kopačkách Michal, jeho střela skončila však pouze na spojnici tučínské brány. Hra byla v první půli vyrovnaná, avšak góly stříleli pouze hráči Tučína. První gólový moment přišel v půli poločasu. Nijak zvlášt nebezpečná střela trefila před bránou útočníka hostů tak smolně, že jeho nechtěná teč nasměrovala míč mezi nohy Mozyho. O chvíli později přišlo varování, hosté nepochopitelně minuly prázdnou bránu. Další chybičky však Tučín již trestal. Kečup se vydal podpořit útočnou akci, po ztrátě se však nestihnul vrátit a volný hráč na zadní tyči míč uklidil do brány. Na tomto gólu má svůj podíl i Mozy, jenž podcenil přihrávku napříč celým brankovištěm. Nedlouho po tomto okamžiku přišla další gólová radost hostů. Po autu předběhl  Méďu jeden z tučínských a bylo to hrozivých 0:3.

   Do druhé půle jsme vstoupili se snahou výsledek zvrátit. Do hry se zapojil i Hrk, který první poločas plnil roli rozhodčího. Nedlouho po zahájení druhé části se prosadil Michal a snížil na 1:3. Na dosah vyrovnání jsme se dostali po krásné akci, kdy jsme rozebrali hostující  obranu. Tuto kombinaci zakončil přesně po přihrávce Médi Radek. Pokračuje tak ve výborné bilanci, kdy v každém matchi co nastoupil se mu povedlo rozvlnit sít. Úvodní tlak znamenal již po 12.minutách vyrovnání. Hrk poslal míč na Davču, ten se obtočil kolem obránce a golmanovi Tučína nedal žádnou šanci. Ve druhé půli jsme byli jasně lepší, ale výsledek se již otočit nepodařilo. Fyzicky hosté již zaostávali a tak všemožným a pravidelným zdržováním bod ubránili.

Nesešli jsme se 

  9 kolo: Rapid Lýsky-FC Hrkotka 3:0 (3:0)

 Sestava: Boris - Baggio, Chylda - Méďa - Michal     

 Zcela darované body naší chabou účastí, kdy pro náš malý počet jsme k utkání ani nenastoupili.        

Znovu jednogólová porážka

8 kolo: FC Hrkotka-Zippo Vinary 1:2 (0:1) 

Sestava: Mozy - Baggio, Chylda, Hrk - Méďa - Michal, Davča, Bafu

Branka: Méďa

 Zápas s nováčkem z Vinar moc zajímavé podívané nepřinesl. Z půle první jsou zajímavé spíše momenty, které se hry ani tak netýkali. Po třízápasové absenci Chylda zapoměl svůj dres doma a tak utkání odehrál v Bafuově zimní bundě :-) , jež barevně ladila s našimi trikoty. Druhý usměvný moment nastal poté co vysoký míč uvízl na celý poločas v koruně stromu. Z našich možností během prvního poločasu stojí za zmínku pouze dva Davčovi pokusy s niž jeden se otřel o tyč. Hosté své těsné vedení v druhé půli navýšili a tak jsme se mohli názorně přesvědčit jak umí zdržovat a natahovat čas. V závěru se nám ještě podařilo snížit Méďovou hlavičkou, ale na bod jsme již nedosáhli.

Bojovnost body nepřinesla

7 kolo: FC Travex-FC Hrkotka 2:1 (1:1) 

Sestava: Boris - Baggio, Kečup, Hrk - Méďa - Michal, Bafu

Branka: Michal

 V nedělním slunečném dopoledni jsme nastoupili na hřišti leadra ligy. Od počátku jsme se soustředili spíše na defenzivu, jelikož z ofenzivních playerů byl přítomen pouze novopečený otec Michal - ještě jednou velká gratulace. I přesto jsme si v úvodu vytvořili pár slibných šancí. Vpředu se během utkání točili Bafu, lehce zraněný Hrk a aktivní Kečup. Domácí jsme v první půli do šancí pouštěli spíše sporadicky. Díky tomu jsme udrželi bezbrankový stav až zhruba do 25.minuty ,než Travex poprvé rozvlnil síť za Borisem. Naše odpověď přišla ještě do poločasu, Michal u lajny převzal míč a zdálky vyslal jedovatou střelu, kterou domácí golman Bureš lehce podcenil a proklouzla mu skrz rukavice -1:1.2010_10_10_l_064.jpg

Po přestávce favorit utkání zapnul na obrátkách a stále častěji zaměstnával Borise střelami ze všech možných pozic. Bohužel jedna z nich si našla cestu až do sítě. Všichni jsme na hraně svých fyzických  sil bojovali až do samého konce o vyrovnání, ale vytoužený gól jsme již nevstřelili.

Nutno podotknout, že těsná výhra technicky a fyzicky lepšího Travexu je zasloužená. O ten jeden gól byli zkrátka lepší. Povedený zápas z naší strany odehráli zejména Michal s Kečupem.

Vydřené vítězství v závěru

6 kolo: FC Hrkotka-Sokol Buk 2:0 (0:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Méďa, Bafu - Radek - Rejža, Michal, Boris

Branky: Radek, Michal

 

 
 Tabulka 6.kolo
 
 
 
 
 
 
  1
 FC Travex
  6
 4
 1
 1
 19 : 7
13
  2
 Sibom R.Lýsky
  6
 4
 1
 1
 18 : 9
13
  3
 Mash
  5
 4
 0
 1
 21 :13
12
  4
 FC Hrkotka
  5
 4
 0
 1
 16:  9
12
  5
 FC Kafki
  4
 3
 0
 1
 11 : 9
 9
  6
 S.A.D. Haná
  5
 2
 2
 1
 10 : 6
 8
 7
 Sokol Buk
  6
 2
 2
 2
 12 :12
 8
  8
 Zippo Vinary
  6
 2
 1
 3
 15:14
 7
  9
 NNC Levis
  6
 2
 0
 4
 10:16
 6
10
 Ultras
  5
 2
 0
 3
 12:21
 6
11
 Rot.Kedluben
  6
 1
 2
 3
 12 :17
 5
12
 AC Hrot
  4
 1
 1
 2
 16 :22
 4
13
 Líňa Team
  6
 0
 3
 3
   8 :13
 3
14
 SK Tučín
  6
 0
 1
 5
   8 :20
 1

 

V dalším kole jsme hostili nováčka soutěže, hráče Sokola Buk. Soupeř nastoupil k zápasu pouze v 6 lidech. Po celý zápas se tak zaměřil převážně na bránění a málokdy se dostal na naši polovinu hřiště ve větším počtu hráčů. Přesto si dokázal díky našemu menšímu důrazu vytvořit v prvním poločasu tři výborné příležitosti, dvě z nich bravurně zneškodnil Mozi a jednou nás zachránila tyč. Z naší trvalé převahy se sice také urodilo několik šancí, často jsme však měli vychýlenou mušku a ty střely, které mířily na bránu, dokázal zastavit výborný brankář soupeře.

 V druhém poločase byla naše převaha ještě markantnější, soupeř se už za půlku prakticky nedostával a Moziho neohrozil. Gól visel několikrát doslova na vlásku, dokonce jsme dvakrát nastřelili tyč soupeřovy branky. Když asi 5 minut před koncem spálit velkou příležitost Radek, který se sám ocitl v ideální střelecké pozici před gólmanem, ovšem namísto umístěné střely vyslal ránu těsně vedle, zdálo se, že se body budou dělit. Minutu před koncem však využil závaru před brankou Michal a střelou po zemi k tyči nás dostal do zaslouženého vedení. Soupeři nezbylo, než konečně otevřít hru a v nastaveném čase se z rychlého protiútoku do odkryté obrany po přihrávce Rejži prosadil pumelicí Radek.

 V zápase jsme byli lepší a zaslouženě si připsali do tabulky 3 body. Zápas se lámal možná již v 1. poločase, když Mozi fantasticky zneškodnil dvě šance hostů. S ohledem na způsob hry soupeře by bylo velmi těžké zápas otočit.

První porážka

4 kolo: FC Hrkotka-S.A.D.Haná 1:5 (0:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk - Méďa - Rejža, Michal, Davča

 Branka: Rejža

 
V pozici překvapivého lídra soutěže jsme za příjemného počasí hostili na hřišti ve Věžkách tým S.A.D. Haná, který před sezónou prošel značnou obměnou kádru. Do utkání jsme vstoupili aktivně a v průběhu celého prvního poločasu si udržovali mírnou převahu, kterou jsme však nedokázali brankově vyjádřit. Po krátkých přihrávkách jsme si připravili několik nadějných pozic, po kterých však místo důrazného zakončení následovala zbytečná přihrávka mimo střelecké pozice nebo drobná nepřesnost. Soupeř hrál po celý zápas ze zabezpečené obrany a spoléhal se na rychlé protiútoky a střelbu z větších vzdáleností. Jediná branka první půle padla kolem 20. minuty, kdy se soupeř po nenápadné akci dostal k zakončení a přesnou střelou do horního růžku naší branky ze vzdálenosti asi 8 metrů otevřel skóre.
 
Do druhého poločasu jsme šli se snahou co nejdříve srovnat skóre. Bohužel hned z první vážnější akce nachytal protihráč Moziho v nedbalkách a střelou z velkého úhlu ke vzdálenější tyči zvýšil na dva nula. Od tohoto okamžiku nám začala váznout kombinace a na rozdíl od první půle jsme si přestali vytvářet slibné situace. Navíc po pár minutách jeden z protihráčů zúročil svou výškovou převahu nad Baggiem a hlavičkou do šibenice zvýšil na 3:0. Do zápase jsme se na krátkou dobu vrátili asi o pět minut poté, kdy centr Médi z pravé strany nekompromisně uklidil do sítě Rejža. Jakékoliv naděje na náš bodový zisk soupeř utnul dvěma slepenými brankami kolem 50. minuty zápasu – nejprve díky rychlé rozehrávce rohu využil chybného střídání Baggia a hned vzápětí využil přečíslení dvou na jednoho.
 
V zápase, který víceméně rozhodla druhá branka v naší síti, jsme doplatili zejména na malý počet hráčů. Ten se citelně začal projevovat v průběhu druhého poločasu, kdy jsme začali za soupeřem fyzicky zaostávat. V tom nám „pomohl“ i Davča, který před zápasem opět porušil životosprávu a od Fildy si o přestávce právem vyslechl své.

Vítězná série pokračuje

3 kolo: Ultras - FC Hrkotka 2:3 (1:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Chylda, Bafu - Méďa - Áda, Davča, Michal

Branky: 2x Áda, Michal

  Ve 3.kole jsme poprvé zajížděli na venkovní hřiště, k loňskému šampionu týmu Ultras do Dluhonic. Tudíž nás nečekal  lehký zápas. Poprvé letos nastoupil kanonýr Áda, naopak pro zranění chyběli Hrk s Borisem, trénink nepustil na hřiště Rejžu, práce Radka a Hrubásek je stále nezvěstný. Od prvních minut se hrálo spíše ve středu hřiště, prvně zahrozila FC Hrkotka, když Davča vystihl chybnou rozehrávku soupeře a vyslal kupředu Ádu, ten obešel i golmána, ale z těžkého úhlu trefil pouze tyč. Na druhé straně Ultras po laciném projití kolem lajny a příhry před bránu spálil stoprocentní gólovku, kdy minul prázdnou bránu. Následovala spálená šance Méďi, chvíli poté ze zápasu odstoupil pro zranění kotníku Davča. Soupeř hrozil povětšinou střelami z dálky. O první gólový moment se postaral kdo jíný než Áda, i přes dlouhé přidržení se vysmekl a ponechanou výhodu využil 1:0. Ultras srovnal po chybě v rozehrávce, kterou přeměnili v rychlou kombinaci s přesným zakončením. Před půlí poprvé vzplály emoce, Adam se řítil zcela sám na golmana, za záchranou brzdu zatáhl jeden ze soupeře a měla následovat jasná červená, po delší slovní výměně se ale  pokračovalo na obou stranách v plném počtu. V druhé půli se do vedení dostali domácí, kdy po míči za obranu pláchl Chyldovi útočník a propálil Mozyho. Z naší strany byla hra hodně nepřesná, vázla kombinace i proto  jsme se těžko prosazovali. Vyrovnání přinesla střela Michala. Před koncem přišlo nakonec rozhodnutí z kopačky Adama, který po břevnu a tyči nakonec vystřelil 3 body pro náš tým. Hra moc koukatelná nebyla, ale hlavní je bodový zisk!

Opět vítězně

2 kolo: FC Hrkotka - MASH 8:2 (3:0)

Sestava: Kečup - Baggio, Chylda, Hrk, Bafu - Méďa - Rejža, Davča, Michal

Branky: 3x Michal, 3x Rejža, 2x Davča

   Po roce a půl se v dresu FC Hrkotka objevil Rejža. Kvůli pracovním povinostem tentokrát chyběli Radek a Mozy, jehož v brance nahradil Kečup. Na těžkém terénu za stálého deštíku jako první zahrozili favorizovaní hosté, jejichž umístěnou střelu zlikvidoval dnes vynikající Kečup. Byla to snad jejich jediná vážnější šance v první půli. Poté převzali otěže zápasu zelonobílí. Dvakrát se zastřeloval Rejža a v 8.minutě připravil první gólovou situaci pro Míšu,který se nemýlil. Domácí byli v první půli lepším a nebezpečnějším  týmem, častokrát výborně podporoval ofenzivu Baggio. Následně se trefil navrátilec Rejža a poločasové skóre na 3:0 upravil Michal. Spoustu dalších pěkných možností FC Hrkotka spálila, ať to bylo po tyči Davči či střelách Rejži a Chyldy. Do druhé půle jsme vstoupili náramně. Hned v první minutě Davča krásným rohem našel volného Rejžu, který nás nádherným volejem poslal do čtyřgólového rozdílu. Po tomto gólu jakoby se obraz hry změnil. Mash vše vrhl do útoku a nemile zatápěl přetížené obraně FC Hrkotka. Po několika zblokovaných a odražených míčích propálili hosté bezmocného Kečupa poprvé. Další šance končily buď na Kečupovi nebo mimo bránu. Dvakrát orazítkovali i tyč jeho svatyně. Po jednom z brejků zkompletoval svůj dnešní hattrick Míša po přihrávce Rejži.O vítězi již bylo rozhodnuto a hrálo se doslova nahoru dolů. Mash oproti prvnímu kolu, kdy rozdrtili Hrot 10:1,opustilo gólové štěstí. Naopak FC Hrkotka do přečíslení navyšovala své vedení. Dvě branky zaznamenal Davča a závěrečné slovo patřilo nejlepšímu hráči na hřišti Rejžovi. 

Tříbodový začátek

1 kolo: FC Hrkotka - NNC Levis 2:0 (2:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Bafu, Hrk - Radek - Michal, Kečup

Branky: Radek, Baggio

 Nepříjemné překvapení nás čekalo hned po příjezdu na naše domovské hřiště ve Věžkách. Hrací plocha byla posunuta na obou stranách od přístřešků, ale hlavně hřiště bylo o několik metrů prodlouženo na délku. Na první zápas sezóny nás dorazilo pouhých sedm. Soupeř byl na tom ještě o poznání hůř, dorazili pouze v pěti a zápas tedy odehráli o jednoho muže v poli méně. Tempo útkání bylo doslova prázdninové a naše převaha jednoho hráče nebyla nijak zvlášť znatelná. Z mírné převahy jsme vytěžili gól až ve 20. minutě, kdy se premiérově prosadila nová posila z Mana team - Radek. Do gólových šancí jsme se jinak moc neprosazovali. Gólové parametry snesla snad jen pěkná střela Bafua ze střední vzdálenosti mířící do šibenice, kterou brankář Levisu Kočara vytěsnil na roh. Jinak naše zakončení bylo příliš zbrklé. Za vítězstvím nás nasměroval Baggio, který pro krásné kombinaci uklidil míč do prázdné branky a definitivně rozhodl o prvních bodech v téhle sezóně.