Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová utkání 2011-12

17. 6. 2012

POSTUPUJÍCÍ: SC NEALKO, STS CHVOJ.BROD

SESTUPUJÍCÍ: COMW.TOVAČOV, FC GRYMOV

NOVÁČCI: z 1.ligy SOKOL BUK, NNC LEVIS

             ze 3.ligy INTERNAZIONALE, OSK OSEK

upřesnění-obsazení týmů v nastávajicím ročníku 2012-13:

NNC LEVIS ukončil činnost a své místo přepustil sestupujícímu GRYMOVU. Mužstvo SC NEALKO nemělo zájem postoupit a tak se domluvilo s týmem BUKu na výměně soutěže.

 

 

Strělci: ( 64 gólů )

13-Davča, Mira  11-Michal   8-Tomáš  6-Méďa  2-Kečup, Dohny, Hrubásek  1-Boris   6 góly kontumační

 

Odehrané zápasy: ( 24 zápasů-26 kol)

24-Baggio, Méďa  23-Mozy  19-Bafu, Davča  17-Michal, Hrk   14-Chylda, Mira  10-Kečup, Hrubásek  8-Boris  4-Dohny  3-Mates, Tomáš  0-Kiwi  nepočítány kontumační zápasy 1.kola s Majetínem a posledního s Grymovem

26kolo:FC Hrkotka-FC Grymov 3:0 kont.

Sezónu jsme ukončili stejně jako jsme ji začali. Soupeř jež na jaře neuhrál ani bod dal z velkým předstihem vědět, že nedorazí.

25kolo:P.Kopaniny-FC Hrkotka 2:5 (0:1)

Sestava:Mozy - Kečup, Hrk, Baggio, Bafu - Méďa, Hrubásek - Mira, Davča, Michal

Branky: 2xMira, Hrubásek, Michal, Davča 

24kolo:FC Hrkotka-SK Hradčany 2:2 (1:1)

Sestava:Mozy - Baggio, Hrk, Kečup - Méďa - Mira, Hrubásek

Branky: 2xMira

 

Přestože se zápas odehrál na podmáčeném hřišti, na kterém bylo i pár kaluží zpomalujících míč, nabídl zápas kombinanční hru velice slušné úrovně, na které se podílely obě strany. Jak už to však v posledních zápasech bývá zvykem, přes naše šance se podařilo otevřít skóre opět soupeři – asi v 15. minutě při autovém vhazování nechali hráči vepředu seběhnout protihráče z druhé vlny a ten z hranice vápna hlavou v plném běhu usměrnil míč pod břevno naší branky. Následně měl dvě možnosti na vyrovnání po celý zápas výborně hrající Hrubásek, který však nejprve netrefil branku a poté namísto střely zbytečně a hlavně nepřesně hledal Miru. Vyrovnání nám zajistil asi ve 25. minutě posledně jmenovaný, který se individuálně uvolnil z rohu hřiště a překvapil brankáře hostí přízemní střelou na přední tyč.

Rovněž v druhém poločase se ujali vedení hosté – kolem 40. minuty zápasu se prudká střela asi z 10 metrů odrazila od tyče tak nešťastně, že zasáhla před brankou stojícího Baggia a od něj skončil míč za zády bezmocného Moziho. Hned vzápětí si mohl Baggio vypít svůj kalich hořkosti až do dna, když se o něj otřela další střela soupeře a po nárazu do tyče téměř kopírovala brankovou čáru než ji před dobíhajícím hráče soupeře zachytil Mozi. Přes tyto šance je však třeba podotknout, že jsme si během druhé půle vytvořili velký tlak, který se ke konci zápasu stupňoval a v posledních minutách ho lze označit dokonce za drtivý. Vyrovnat se nám však podařilo asi až 5 minut před koncem po neuvěřitelné akci trojlístku Méďa – Hrubásek – Mira, kteří několika přihrávkami na jeden dotek dokonale rozložili obranu hostí a Mira zakončoval úplně do prázdné branky. Na konci zápasu jsme hráli doslova vabank a do útoku se vrhl i Kečup, který mohl v poslední minutě po hlavičce Médi rozhodnout o našem vítězství, bohužel se mu však téměř na brankové čáře zapletl míč pod nohama, a to stačilo obránci hostí, aby míč uklidil do bezpečí. S ohledem na průběh zápasu je remíza asi spravedlivým vyjádřením poměru sil na hřišti.


23kolo:SC Nealko-FC Hrkotka 4:2 (3:1)

Sestava:Mozy - Baggio, Méďa, Kečup, Hrk - Dohny - Michal, Davča, Hrubásek

Střelci: Dohny, Hrubásek

Zápas s přívlastkem „derby“ se odehrával před slušnou diváckou kulisou čítající na naše poměry nezvyklých cca 30 lidí. K zápasu dorazili po více než 2 letech dokonce i Filip s Jardou, kteří si musel připadat jakoby se zastavil čas. Stejně jako v dřívějších dobách jsme totiž doplatili na školácké chyby před vlastní brankou a naši nemohoucnost při zakončení, kdy i v těch největších šancích jsme místo střely hledali přihrávkou lépe postaveného spoluhráče. Soupeř se totiž během zápasu po většinu času soustředil na úpornou defenzívu a spoléhal na rychlé protiútoky.

Přestože zápas začal naší územní převahou, první branku se podařilo vsítit domácím asi v 10. minutě díky Mončimu, který zády k naší brance posunul míč po dlouhém výhozu brankáře dozadu a ten k údivu všech propadl Mozimu mezi rukama a skončil v brance. V tu chvíli se Mozi musel červenat, protože dostat takový gól hlavou z hranice vápna se často nevidí. Naštěstí se nám již asi v 15. minutě podařilo vyrovnat, když se po zblokované střele Médi trefil v hranice pokutového území přesně do šibenice Lukáš. Bohužel hned vzápětí tentýž hráč ve vlastním pokutovém území tak dlouho váhal s rozehrávkou, až nastřelil Mončiho tak nešťastně, že se míč od něj odrazil do branky. Přes naši platonickou převahu se domácím podařilo vedení ještě navýšit, když jeden z protihráčů nasadil Kečupovi jesle a nekompromisní střelou k tyči nedal Mozimu šanci.

Do druhé poloviny jsme změnili rozestavění a posunuli Méďu na jeho obvyklé místo do středu zálohy. Současně jsme se rozhodli více střílet namísto jalového obléhání branky. Druhý poločas jsme tak začali drtivým náporem, který byl asi 5 minutých korunován zasloužením snížením na 2:3, když si jeden z protihráčů srazil do vlastní sítě střílený centr Hrubáska. V těchto chvílích viselo vyrovnání na vlásku a nejblíže jsme mu zřejmě byli po Baggiově střele, které se však do cesty postavil před brankou Michal. V době našeho největšího náporu si své šance vypracoval i soupeř, který po nedůsledném bránění rohů nejprve dvakrát těsně minul naší branku a potřetí již byl úspěšný, když Mozi pouze vyrazil střelu volného hráče domácích před sebe a Monči do odkryté branky zkompletoval svůj hattrick. Po tomto gólu neudržel emoce na uzdě Méďa a dostal se do slovního konfliktu s Radkem a Baggiem.

Přestože jsme až do konce zápasu měli iniciativu na svých kopačkách, zdramatizovat zápas se nám už nepodařilo. Na závěr lze konstatovat, že zápas jsme si prohráli sami svými chybami a někteří by si měli sáhnout do svědomí, zda ze sebe vydali na hřišti všechno.

22kolo:FC Hrkotka-FH Sanace 0:3 (0:1)

Sestava:Mozy - Baggio, Hrk, Bafu - Dohny, Méďa - Davča, Hrubásek

Dalším protivníkem nám byl nejlepší tým jara  FH Sanace, nástupce Golema. K zraněnému Chyldovi přibyl i Mira. Skóre mohl hned v 1.minutě otevřít Davča, ale samostatný postup vyřešil zle. Oba mančafty zkoušeli spíše střely zdálky. Vedení se ujali hosté lacinou brankou z 8 metrů. Vyrovnání jsme byli blízko po kombinaci Baggia s Davčou, kdy si hosté málem dali vlastence. Druhou půli se Sanace soustředila na  obranu. Pěkně a efektně si vypracoval šanci Hrk, ale jeho střela byla sražena. Následně si golman poradil i s technickou střelou Baggia. Brankou neskončila ani pěkná střela Dohnyho z přímáku jež minula svůj cíl o centimetry. Velkou oporou byl hostující brankář jež si poradil i z jedovkou Méďi. Když nedáme gól nemůžeme vyhrát. Hosté se naopak prosadili ještě dvakrát. 0:2 to bylo po autovém vhazování, kdy vysoký útočník přehlavičkoval Bafua i Mozyho křičícího mám. Poslední zásek přidala Sanace po dlouhém  výhozu. Sanace si tak i v devátém jarním utkání udržela neporazitelnost. Kdo ví včem je jejich síla, ale na jaře jsme potkali několik lepších celků.

21Kolo:1.FC Slza-FC Hrkotka 1:4 (0:2)

Sestava: Mozy - Kečup, Baggio, Hrk - Méďa - Davča, Hrubásek, Boris

Branky: 2xKečup, 2xDavča

K zápasu, který se odehrál za velkého horka, jsme přijeli vinou sobotních slavností v oslabené sestavě. Zápas jsme však odehráli zodpovědně směrem dozadu a vytvořili si během zápasu více brankových příležitostí než domácí. Do vedení jsme se dostali asi v 10. minutě, kdy si za obranu zaběhl Kečup a chytře tečoval střílenou přihrávku Davči. Poté se zaskvěl skvělým zákrokem Mozi, který zabránil soupeři vyrovnat. Následně mohl navýšit skóre Davča, který však při samostatném postupu na branku domácích pouze nastřelil brankáře. Zasloužené branky na 2:0 jsme se dočkali asi ve 20. minutě, kdy se Davča otočil kolem bránícího protihráče a dalekonosnou střelou uklidil míč přesně k tyči. Zbytek poločasu jsme se soustředili na obranu, upustili od  kombinační hry a dostávali se na polovinu soupeře výhradně prostřednictvím výhozů Moziho.

dsc00870.jpgDruhá půle měla stejný průběh jako ta první, domácí hrozili zejména z autů, při kterých využívali své značné výškové převahy. Poté, co Davča neproměnil ani svůj druhý sólový postup na branku domácích, podařilo se stejnému hráči po kombinaci s Hrubákem přece jen vstřelit branku na 3:0. Na 4:0 pak upravil po přetaženém autovém vhazování na zadní tyč hlavou Kečup. Domácím se dočkali čestného úspěchu asi až 5 minut před koncem, kdy se zápas prakticky jen dohrával.

V zápase jsme podali bojovný výkon, který korunoval v prvním poločase Kečup skluzem, při kterém utrpěly šrámy jeho záda a pozadí a v druhém poločase Hrubásek, o kterého se při neustálém pendlování mezi obranou a útokem místy pokoušela mrtvice a zaslouženě si odvezli všechny tři body, které nás posunuly na zatím nejlepší umístění v sezóně. Speciální poděkování pak patří Chyldovi, který k zápasu dorazil i přes předoperační vyšetření svého levého kolene a který s přehledem odpískal 2. poločas.

20kolo:FC Hrkotka-Rokytnice 1:3 (0:0)

Sestava: Mozy - Hrk, Kečup, Baggio, Chylda, Bafu - Mira, Méďa - Michal, Davča, Boris, Hrubásek

Branka: Michal

V souboji s aspirantem postupu jsme se až na Dohnyho sešli kompletní. Panovalo příjemné zatažené počasí po dešti. Hned ze začátku zahazovali hosté jednu šanci za druhou. Tu první po odrazu včasným vyběhnutím zmařil v pádu Mozy. Následovaly dvě pěkné příležitosti těsně minuvší naší bránu. Následovala tyč a jedna střela okolo šibenice. Za to že jsme vše přežili bez úhony můžeme děkovat jen nepřesnosti zakončujících hostů. Pŕehrávali nás ve středu pole a do hry jsme se tak dostali až v poslední 10minutovce. Pěknou střelou se blýskl Davča po přiklepnutí Miry. Druhá půle přinesla již vyrovnanější obraz. Stejně se vedení dočkali žlutí. Po rychlé kombinaci překonali Mozyho střelou zblízka. Vyrovnání přinesla Mišova přesná hlavička po rohu. Byl to jeho jubilejní 10 zásah v tomto ročníku a dohnal tak Davču. Po Bafuově zaváhání ještě Mozy podržel, o něco později byl však i on krátký. Zápas tak zlomila Radkova hrubice, kterou hosté potrestali. Na naší straně ještě pěkně střílel Miša a poté i Davča, ale ani jeden úspěšný nebyl. Závěr jsme vsadili na jednu kartu. Blízko remízového gólu jsme byli po Mirově hlavě končící na tyči. Hra vabank zapříčinila závěrečnou tečku v podobě třetí inkasované branky. Poprvé na jaře jsme tak okusili hořkost porážky.

19kolo:Čekyně-FC Hrkotka 0:2 ( 0:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk, Chylda, Bafu - Méďa, Hrubásek - Davča, Michal, Boris

Branky: 2xDavča

Proti Čekyni jsme se tentokrát museli obejít bez fotbalistů. V zápase jako první zahrozili hosté, po naražení od Bafua Davčovu střelu horko těžko vytlačoval golman na roh. Po vedoucí brance volaly zejména 3 úniky Médi proti samotnému brankáři. Nejblíže gólu byl ten poslední, kdy Méďův lob skončil na břevně. Ovšem zajimavé možnosti měli i domácí. Několik jedovatých střel zlikvidoval v jarní části výborný Mozy. Obrazem první půle bylo i několik ochotných pádů čekyňských poblíž naší svatyně. Vše jim domácí sudí s radostí pískal a tak si stavěli jeden přímák za druhým. To vše zvedalo adrenalin  v tělech hostujících borců.

Na dlouhém hřišti rychle odcházely síly. Ve 38.minutě se poprvé měnilo skóre. V situaci kdy to již nikdo nečekal vymyslel  kulišárnu Davča. Skoro z brankové čáry patičkou poslal míč mezi nohami golmana do sítě. Na 2:0 zvýšil opět Davča. Krásně se uvolnil v souboji 1 na 1 a prudkou ranou rozvlnil sít. Zbytek zápasu se hrál otevřený a hodně ofenzivní fotbal. Skóre se již nezměnilo, i když na obou stranách šance byly. K čistému hattricku neměl daleko Davča, po krásném Chyldově pasu však těsně přestřelil. Další šance promarnil Boris či dnešní smolař Méďa. Na opačné straně trápil domácí pohotový Mozy, který si čisté konto skvělými zákroky plně zasloužil.

17kolo:FC Hrkotka-Béďa team 3:2 (2:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Hrk, Bafu, Chylda - Méďa, Dohny - Mira, Michal, Davča, Hrubásek

Branky: 2xMira, Méďa

Slunečné počasí panovalo i ve státní svátek, kdy jsme absolvovali dohrávku odloženého utkání proti Béďovi. Na obou stranách se sešli v podstatě kompletní týmy. I s ohledem na podzimní souboj se tak dal čekat težký protivník. U nás chyběl jen Boris. Hrál se fotbal v rychlém tempu. Po chybě hostů postupovali 2 na 1 Davča s Mirou. Přečíslení vzorově využili a druhý jmenovaný otevřel skóre. Vyrovnání přišlo po odraženém míči z hlavičkového souboje. Záložník hostů pohotově propálil obranu přízemní ránou k tyči. Do poločasu jsme však utrhli vedení na naši stranu. Baggiův mistrovský pas za záda obránců proměnil opět Mira.

Pojistku vedení  v podobě dalšího gólu jsme mohli přidat zkraje druhé části. Hostující golman však bravůrně lapil nejprve Bafuovu dorážku a o chvíli později i  šanci Miry. Náskoku jsme se přeci jen dočkali. V průběhu poločasu skončila gólem pohledná akce po ose  Davča-Míša-Méďa. Hned po rychlém rozehrání zaskočili bránicí trojici hosté a tak byl závěr stále otevřený. Až na jednu nebezpečnou hlavičku byla obrana již pozorná a tak 3 body zůstaly v Přerově.

 

18kolo:FC Hrkotka-Chvoj.Brod 3:0 (0:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk, Bafu - Dohny, Méďa - Mira, Michal, Boris

Střelci: 2xMéďa, Dohny

Za úmorného vedra jsme nastoupili proti aktuálně vedoucímu týmu ligy. Snažení svých spoluhráčů sledovala i trojice v civilu. Z různých důvodů do hry nezasáhli Kečup, Davča a Hrubásek. V tomto zápase si debut odbyl mladší bratr bývalého hráče Hrkotky Dohnyho - Lukáš. Ve vyrovnané první půli přes šance na obou stranách gól nepadl. Vedoucí branku připravil Dohny pro Méďu do situace ze které nešlo nedat. Méďa byl při chuti a po dlouhém autu Borise zvýšil na 2:0. Výslednou podobu skóre dal po jednoduché akci Dohny. Přesný Mozyho výhoz ladně zpracoval a nádhernou střelou nedal golmanovi šanci. V závěru se ještě blýsknul Mozy bravurním zákrokem a připsal si tak druhou nulu v sezóně.

16kolo:FC Hrkotka-Luková 1:1 (1:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Bafu, Chylda, Hrk - Méďa - Mira, Davča 

Branka: Davča 

Samotný zápas se  ne naší vinou málem neuskutečnil. Jeden z týmů se kterým se dělíme o hřiště  ztratil klíče od místnosti se sítěmi a lajnovačkou. Mač nakonec i díky tolerantním hostům začal s půlhodinovým zpožděním. Vše podstatné se událo již v první půlce. Ve vyrovnané hře se nejprve radovali hráči Lukové. Jeden bod za remízu přinesla branka Davči. Velmi kvalitní výkon podal v bráně Mozy, jež několikrát výrazně podržel. Po změně stran měl na kopačce vítězství Chylda. Po rozehraném přímáku bohužel těsně před ním v gólové pozici míč nadskočil. Nakonec si oba týmy po zásluze body rozdělily. 

15kolo:Tovačov-FC Hrkotka 2:2 (1:2)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Bafu, Hrk -Mira, Méďa - Michal, Davča, Hrubásek

Branky: 2xMira

p1000287.jpgZápas dvou loňských prvoligistů se opět nesl ve vypjatější atmosféře. Skóre otevřel pohotovým volejem Mira. Svůj náskok jsme navýšili po fantastické uličce Michala na rozběhnutého Miru. Snížení přišlo po standartní situaci a my tak přišli o velice slibný náskok.. Se závěrečným hvizdem propálil domácí exekutor přímého kopu míč skrz zeď. p1000289.jpg

Pro Tovačov to byl značný impuls do druhé části, v které měli aktivní domácí optický tlak. Vytvářel si proti nám vícero střeleckých pokusů. Když už jsme se dostali do šance a mohli soupeři znovu poodskočit, tak naše střely mířily vysoko nad. Ve hře o vítězství nás podržel Mozy, který zázračně polapil 2 po sobě jdoucí tutovky. Avšak zaslouženou vyrovnávací branku přinesla přesná přízemní rána po odraženém míči. S herním projevem dnes určitě nemůže panovat spokojenost.

 

14kolo:Majetín Lions-FC Hrkotka 3:4 (1:2)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk, Chylda, Bafu - Méďa - Michal, Davča

Branky: 2xMichal, 2x Davča

Na úvod jarní část sezóny nás čekal vedoucí tým soutěže, který navíc nebyl více než rok na svém domácím hřišti poražen. Do zápasu, který začal minutou ticha za zesnulého vedoucího ligy Páníka, jsme vstoupili narozdíl od předzápasových prognóz velmi aktivně a v prvním poločase jsme si vytvořili více šancí než domácí. Velmi brzy nás navíc do vedení dostal Michal, který vymetl střelou z asi 8 metrů horní růžek domácí branky. Domácí pak nejprve nastřelili tyč naší branky a následně po nedůslednosti Chyldy při bránění protihráče i srovnali. Do šaten jsme však přece jen odcházeli s vedením, když v poslední minutě 1. poločasu tečoval další Michalovu střelu do vlastní sítě jeden z protihráčů. Druhý poločas sice domácí začali tlakem, tomu jsme však odolali a pak jsme se po rychlé kombinační akci, na jejímž konci byl Davča, dostali do dvougólového vedení. Domácím se podařilo zdramatizovat zápas asi v polovině 2. poločasu, když Mozi vůbec nereagoval na dalekonosnou střelu domácích do šibenice téměř z poloviny hřiště. Hned po rozehrání se nám však podařila další bleskurychlá kombinační akce, při které Michal vyškolil jesličkami dva protihráče a kterou zakončil s přehledem opět Davča. Domácí se však nevzdávali a přesto, že Mozi napravil dvěma težkými zákroky svůj podíl na druhé brance, podařilo se domácím přece jen snížit. Závěrečnému tlaku domácích jsme však odolali a sice překvapivě, ale zcela zaslouženě jsme ukončili dlouhou sérii neporanitelnosti domácích na vlastním hřišti. Velký dík patří zejména útočníkům, kteří po celý zápas dokázali podržet míč a vytvořili si s Méďou dost šancí a taky Mončimu, který s přehledem odpískal druhý poločas.

 

Střelci letošního podzimu: ( 32 gólů)

8- Tomáš 7- Michal  5- Davča, Mira  3- Méďa  1- Boris 3-kontumační

 

13kolo:FC Grymov-FC Hrkotka 4:3 (3:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Méďa, Bafu - Mira - Davča, Michal

Branky: 2xMira, Davča

Podzimní část jsme ukončili na půdě Grymova. V chladném nedělním dopoledni se sešli jen ti nejvěrnější. Roli arbitra se na celý zápas chopil zraněný Hrk. Na úvod chci zmínit katastrofální stav hřiště, travnaté oranisko bylo otřesné. I když jsme se od začátku chopili otěží, větších šancí bylo pomálu. Do vedení se dostali domácí utěšenou střelou ze střední vzdálenosti. Na dvougólový rozdíl poodskočili po autu, Méďu přeskočil Grymovský útočník a lehoučkou hlavičkou poslal míč do sítě. Štestí nám dnes při zakončení nepřálo. Mirův projektil skončil pouze na břevně. Na 3:0 zvýšil Grymov po Bafuově slabém odkopu z brankoviště. Tímto výsledkem i skončil poločas hrůzy.

Když v začátku druhé části překvapili domácí Mozyho střelou snad z půle hřiště, zdálo se být o vítězi rozhodnuto. Zelenobílí však ještě zabojovali. Nejprve napřáhl Mira a krásnou střelou poprvé rozvlnil sít domácích. Následovala série dobrých šancí, které však většinou zcela minuly bránu. Na 4:2 snížil ušmudlaným gólem Davča, poté co lehoučká střela propadla brankáři mezi rukavicemi. Jak při nás v tento okamžik stálo štěstí, o chvíli později se naopak odklonilo při krásné bombě Davči. Jeho rána nejprve trefila břevno a odrazem i jednu z tyčí. V dalším průběhu načechral David napříč hřištěm  míč pro bráchu a ten nás výstavním volejem dostal na dostřel jediné trefy. Závěrečný závar přes některé slibné příležitosti branku již nepřinesl. FC Hrkotka se gólově zvedla až v průběhu druhého dějství, ale na bodový zisk to již nestačilo. A tak se potvrdilo, že ani mužstvo ze suterénu se neporazí samo. Stalo se tak co si nikdo před zápasem nepřipouštěl, všechny body jsme tu zanechali.

12kolo:FC Hrkotka-P.Kopaniny 3:4 (1:2)

Sestava: Mozy - Baggio, Bafu, Chylda -  Méďa - Davča, Tomáš, Boris, Mates

Branky: 2xTomáš, Davča

Napínavý boj sliboval duel s nováčkem, který se neustále pohybuje na předních pozicích. Povedl se nám snový úvod. Po 3minutách nás do vedení poslal Davča ukrytou střelou na zadní tyč. Radost trvala však jen okamžik. Rychlou odpověd v podobě vyrovnání nabídl soupeři Chylda svou fatální chybou. Na 2:1 zvýšili Kopaniny po útoku do otevřené obrany s přispěním lehké Bafuovi teče. Náš nepovedený výkon během první půle již žádnou změnu skóre nepřinesl. Půle druhá přinesla výrazně zlepšenou hru s vícero šancemi. Dlouho nám chyběla jen přesnost v zakončení. O vyrovnání se postaral kanonýr Tomáš. Další jeho příležitost po krásném voleji zastavila tyč. Závěr utkání byl jak na houpačce. Po nedorozumění Chyldy s Méďou se vedení opět ujali hosté. Velká snaha o vyrovnání byla korunována Tomášem, jeho doklepnutí předcházel závar s tyčí po Davčově patičce. Na zaslouženou dělbu bodů nedošlo. V závěru se prosadili Kopaniny po situaci, kterou jsme měli už zvládnout!

 

11kolo:SK Hradčany-FC Hrkotka 1:2 (0:2)

Sestava: Mozy - Baggio, Chylda, Méďa, Boris, Bafu - Mira, Hrubásek - Davča, Tomáš, Michal

Branky: Tomáš, Mira

Po vynechané celé sezóně byli právě Hradčany dějištěm opětovného návratu Hrubáska. V ideálních podmínkách slunečné neděle se sešli na obou stranách téměř kompletní sestavy, takže by nebyl problém si to rozdat na velkém hřišti. Do vedení se ve 4.minutě dostali hosté. Tomáš se uvolnil přes obránce a prostřelil domácího golmana. V další fázi zápasu zaujali tři jedovaté střely hráčů Hradčan, které naštěstí těsně minuly bránu. Po celé utkání se hra odehrávala především na naší polovině. Náš výkon byl neurovnaný a i díky nerovné trávě jsme kazili spousty přihrávek, díky kterým měli mírně navrch domácí. Ale ještě do poločasu  vedla FC Hrkotka 2:0. Již v nastavení postupoval sám na bránu Davča. Soupeřův rozhodčí citlivě nechal akci dokončit. Davča se neukvapil a zkušeně počkal na dobíhajícího bráchu, jemuž předložil míč před prázdnou.

V druhém poločase se podařilo Hradčanům po ztrátě míče ve středu hřiště zkorigovat. Několikrát se v této části i pěkně zajiskřilo. Domácí hrající od úvodu s velkým nasazením to místy řádně mydlili. V poslední 10minutovce jsme mohli ještě definitivně rozhodnout, ale jak Míša tak i Mira svoje šance otřeli pouze o tyč. Za to že jsme udrželi těsné vítězství musíme poděkovat především Mozymu, který bravůrně lapil několik těžkých pokusů. Dnes vyhrál spíš štastnější. Síla Hradčan zdaleka neodpovídá jejich bodovému zisku a postavení v tabulce.

10kolo:FC Hrkotka-SSC Nealko 2:2 (1:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Chylda, Hrk - Méďa - Michal, Mira

Branky: 2xMichal

Den po vítězném zápase nás čekal jeden z favoritů 2. ligy, všem nám dobře známý celek Nealko s Lubošem v čele. I tentokrát jsme zápas odehráli prakticky bez střídání, protože Radek odstoupil asi po 5 minutách pro pokračující bolest v koleni. Přestože soupeř přijel k zápasu s několika hráči na střídání a měl po většinu zápasu fyzicky navrch proti většině unavených hráčů Hrkotky, hra byla v prvním poločase víceméně vyrovnaná s jasnějšími šancemi na naší straně. Jedinou branku tak vystřelil Michal do prázdné branky po kombinaci s Mirou, který neuspěl ve dvou sólových nájezdech na Kapce v brance hostů. Na začátku 2. poločasu uchopilo SSC Nealko otěže zápasu do svých rukou a vytvořilo si tlak, který záhy korunovalo gólem, kdy nepovedenou střelu jednoho z hostujících hráčů, která mířila mezi naše beky, dopravil do sítě pozapomenutý hráč za jejich zády. V následných šancích soupeře
 se pak blýskl Mozi, který při jedné z velkých šancí soupeře zabránil gólu i za cenu toho, že ho míč trefil z velké blízkosti přímo do obličeje. Poté se soupeř přece jen dostal do vedení, když Michal nepokryl protihráče při jednom z rohů. Po obdržené brance jsme se nadechli ke krátkému náporu, který korunoval vyrovnávající brankou po vynikajícím Chyldově vhazování Michal. Ten pak mohl po Kapcově chybě strhnout vedení na naši stranu, trestuhodně však z hranice vápna přestřelil prázdnou branku soupeře. Vzhledem k únavě jsme až do konce zuby nehty bránili vyrovnaný stav a nakonec se přes tlak soupeře dočkali vytouženého bodu.


9kolo:Golem Team-FC Hrkotka 0:2 (0:2)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup - Méďa - Michal, Mates

Branky: 2xMichal

Z důvodu absence několika klíčových hráčů jsme sice přeložili zápas 9. kola na státní svátek 28.10., k zápasu jsme se ale stejně sešli pouze v minimálním počtu pro jeho odehrání. Naštěstí nás čekal předposlední tým tabulky, který v 1. poločase přistoupil k zápasu velmi ležérně a ohrozil Moziho pouze jednou přímou střelou. Celý poločas jsme měli převahu a zaslouženě se ujali dvougólového vedení po brankách Michala, který okolo 10. minuty nejprve vyzpovídal dva protihráče a střelou na zadní tyč s přispěním hostujícího brankáře otevřel skóre a poté asi v 20. minutě po kombinaci Baggia s Méďou zahrál brankáři hostí na housle. V druhém poločase soupeř značně zlepšil svůj pohyb po hřišti, hra se vyrovnala a své kvality několikrát musel předvést i Mozi, který v jednom případě i s pomocí tyče uchránil čisté konto při několik náhodných, nicméně velmi nebezpečných šancích soupeře. S přibývajícím časem jsme se soustředili více na defenzivu a pečlivou hrou dotáhli zápas do vítězného konce.

8kolo:FC Hrkotka-Slza Troubky 7:4 (1:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Chylda, Bafu, Hrk - Mira, Méďa - Tomáš, Boris, Mates

Branky: 5xTomáš, Boris, Méďa

Nemilé překvapení nám přichystal jinak prašný povrch. Na několika místech se vytvořili blátivé plotny. Poprvé mezi nás letos zavítal Tom a byl to hlavně jeho zápas. Atmosféru bojů na chvíli nasál i novic Mates. Od úvodních minut jsme měli míč častěji na svých kopačkách. Velkou tutovku spálil špílmachr Mira a tak skóre otevřeli hosté z Troubek. Po naražení si sběhl nekrytý bek a rozvlnil sít. Vyrovnání připravili fotbalová dvojčata Mira s Tomem pro Borise. Půli jsme mohli zakončit ještě jedním gólem, proti samotnému brankáři se však neprosadil Mira. Vynikájící úvod z naší strany přinesla druhá půle. Po dvou krásných kombinačních akcích jsme odskočili na 3:1. Slza se vrátila do zápasu skrytou střelou. Znovu na rozdíl dvou gólů nás nezjištně dostal Tomáš. I tentokrát hosté korigovali, po zbytečných brankách dokonce vyrovnali. Do vedení nás dostala krásná spolupráce Miry s Tomášem. Nucák byl stále při chuti a nakonec se jeho gólostroj zasekl na 5ti přesných trefách.

7kolo:Rokytnice-FC Hrkotka 2:3 (1:2)

Sestava: Mozy - Baggio, Chylda, Bafu - Méďa - Mira, Davča, Michal

Branky: Davča, Méďa, Michal

dsc_0030.jpgPo deštivém období panovaly obavy zda se bude vůbec hrát. Nebylo to počasí, ale povrch, který zaskočil část mužstva. Na tartan nebyli vpuštěni v patřičném obutí a tak nastoupili v tom co bylo po ruce. Hned v úvodu se spustil vytrvalý déšt ztežující hru téměř celou první půli. Do utkání proti první Rokytnici jsme vletěli zostra. Bežela druhá minuta kdy Chylda vyslal podél lajny vpřed Davču a ten střelou po zemi otevřel skóre. I poté jsme diktovali tempo a zaskočení domací se zmohly jen na nepřesné střely z dálky. Na 0:2 zvýšil křižnou ránou Méďa. Těsně před půlí domácí snížili lacinou brankou z přímého kopu. Po přestávce se zraněnými třísly již nepokračoval Davča.

Domácí po pauze jevili snahu o vyrovnání, ale rychlý kontr 2 na 1 proměnil zkušeně v další zásek Míša po příhře Miry. Poté se dvakrát výtečně vyznamenal Mozy při šancích žlutých. Rokytnici se ještě jednou podařilo snížit a znovu to byla branka z kategorie zbytečných. Nastřelená přihrávka z poloviny hřiště prošla bez teče až za překvapeného Mozyho jemuž ve výhledu clonila čtveřice hráčů. Vydřené vítězství jsme již nepustili a připsali si tak nečekané body.dsc_0010_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6kolo:FC Hrkotka-Čekyně 5:1 (1:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Bafu, Hrk - Méďa, Mira - Davča, Michal

Branky: 2xMira, Davča, Michal, Méďa

Po sérii proher přišel na řadu soupěř proti kterému jsme chtěli naplno bodovat. Čekyňských dorazilo na zápas více než je nás vůbec na soupisce. To nás lehce zaskočilo, ale naštěstí u nich kvantita předčila kvalitu. Obrovský rozdíl byl patrný proti středeční dohrávce s Béďou v tempu zápasu. Oproti Béďa teamu působili jako znavení chodci. Od začátku jsme diktovali hru a byly jasně lepším týmem. Jako doposud  nás provázela mizerná koncovka. Šance zazdili jak Méďa tak i Mira. Za vyučenou jsme dostali poté co Mira podal soupeři míč na aut a ten nečekal, našel volného spoluhráče a skákavou střelou se dostal do vedení. Do půle jsme stačili ještě vyrovnat, kdy po rozebrání soupeře odkrytou bránu nemohl netrefit Davča. V druhé časti jsme začali konečně proměňovat šance a v poklidu si došli pro vítězství, které mohlo být i vyšší.

4kolo:Béďa Team-FC Hrkotka 5:1 (0:0)

Sestava: Mozy - Chylda, Kečup, Bafu - Méďa - Davča, Baggio, Boris

Branka: Davča

Druholigový nováček nám vyšel vztříc s odkladem utkání a tak jsme jej odehráli až ve státní svátek během týdne. Prohodilo se jen pořadatelství a my tak cestovali do Sušic. Od úvodních minut se hrálo ve vysokém tempu. Běhaví a po gólech hladoví domácí nevynechali jedinou příležitost k ohrožení branky. Byli nepříjemní jako rozdrážděné hejno vos, připomínající jejich dresy. Každý jejich útok končil střelou. Z naší strany se do dvou velmi nadějných pozic dostal Davča, ale zakončení postrádalo přesnost. První půle přinesla bezbrankový stav.

A opakovala se situace  i potřetí zasebou. Po nadějném prvním poločase jsme ve druhé části dostali výsledkově nařezáno. Domácí se dostali do vedení po nedůsledném krytí. Druhý zbytečný gól měl na svědomí Kečup. V pozici posledního se pustil do kliček proti přesile  a nemohlo to dopadnout jinak 2:0. Poté po jednom ze soubojů odstoupil právě Kečup. Naději na bodový zisk vykřesal Davča, když si pohrál z bránicím hráčem a podél golmana snížil. V naší síti však skončili ještě tři pumelice a tak body zaslouženě bral Béďa. Tento tým letos jasně  předvedl nejlepší herní projev z našich soupeřů.

5kolo:Chvojkovice-FC Hrkotka 5:0 (0:0)

Sestava: Baggio - Chylda, Hrk, Bafu - Méďa - Mira, Davča, Michal

Nepříjemnou starost jsme museli rozlousknout již před úvodním hvizdem a to kdo se postaví do brány. Rukavice si nakonec navlékl klíčový bek Baggio. První část byla zcela vyrovnaná, pozorné obrany neumožnili ani na jedné straně skórovat a tak se šlo odpočívat za stavu 0:0. Rychlý zvrat přinesl úvod druhého dějství. První branka přišla po dlouhé mlýnici v našem vápně, kdy nikdo nedokázal míč včas uklidit. O chvíli na to byl útočník při kolmé přihrávce za obranu na zadní tyči důraznější než Bafu a bylo 2:0. Naše snaha o vyrovnání odkrývala volné okna s řadou přečíslení, které hráči STS dokonale využívali. Naše útočné snahy byli opět bezzubé a tak střelecká mizérie pokračuje. Skóre se zastavilo až na hrozivých 5:0.  Za druhou půlku si Chvojkovice zaslouženě připsali vítězství.

3kolo:Luková-FC Hrkotka 4:0 (0:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Chylda, Bafu, Hrk - Méďa - Michal, Davča

V útulném areálu jsme sehráli smolnou partii. Hned na začátku zápasu s poraněným nártem odkulhal  matador Hrk. Do 40.minuty jsme byli mírně lepší, než přišel Méďův vlastenec, který nás položil. Otevřeli jsme hru a to byla voda na mlýn domácích. Druhý zásah přidali domácí po rohu a třetí naopak poslal za Mozyho Baggio. Poslední hřebíček zasadili lukovští do otevřené obrany. Luková stejně jako minulý týden Tovačov byli naprosto hratelní, oba duely jsme si prohráli sami.

2kolo:FC Hrkotka-Comw.Tovačov 1:2 (1:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Chylda - Méďa - Michal, Bafu, Davča

Branka: Michal

 

 V sobotním odpoledne jsme hostili vloni též sestupivší Tovačov, který jsme jen těsně porazili Tomášovým hattrickem. Bývali jsme zvyklí přijít k připravenému hřišti, ale tentokrát před námi nikdo nehrál a tak jsme si zavzpomínali na dobu ještě v Sušicích, kdy bylo nutno natáhnout sítě a přetáhnout lajny. Samotnou hru ztežovalo velké vedro a písečná bouře. Zápas jsme začali bez střídání, jelikož Chylda dorazil až okolo 10.minuty. Do vedení jsme se dostali díky Michalově prosazení po autu Médi. Ač těsně hlídán dokázal přesně usměrnit hlavičku 1:0. Během první půle jsme si vytvářeli dostatek střeleckých pokusů. Za zmínku stojí hlavně Méďův volej. Zbytečné vyrovnání přišlo poté, co Chylda ustupoval a tak tovačovský hráč se značné dálky napřáhl a přízemní střelou neúplně připraveného Mozyho zaskočil k tyči.

Do druhé části nastoupil zraněný Davča. Toho v pozici diváka za lajnou evidentně chytaly  choutky pomazlit se s míčem. A tak s vypůjčeným trikem Celticu a botaskách vběhl po delším čase na plac. Druhá půle působila zmateně. Místo abychom podrželi míč a s rozvahou dirigovali hru, tak jsme se zaměřili na nahazované a centrované míče ala Sparta. K vidění byla řada zbrklých a nepřesných přihrávek. Zápas se blížil pomalu ke svému závěru. Emoce v řadách hostujících diváků rozdmíchal sérii ostrých zákroků Kečup. Nepříjemný okamžik přišel zhruba 5 minut před koncem. Ten samý hráč co vyrovnal se uvolnil 1 na1 a pak podobnou střelou se znovu prosadil 1:2. Od této chvíle to byl z naší strany pouze chaos. Místo nějaké kloudné akce na vyrovnání nás výrazně podržel Mozy, když zlikvidoval 2 samostatné úniky a ponechal nám naději. Musíme konstatovat, že se soupeřem těchto parametrů musíme vítězit! Realita je ale taková pokud výrazně neposílíme, tak ve vyšší lize nemáme co pohledávat.

1kolo:FC Hrkotka-Majetín Lions 3:0 (3:0)

Sestava: Mozy- Baggio, Kečup, Hrk - Méďa - Mira, Michal, Bafu

Po našem sestupu z nejvyšší soutěže  nedošlo v týmu přes léto k  žádným zásadním změnám. Z týmu jak rychle přišel tak se i rychle vypařil brankář Ivoš, ztrátou je především nový míč zůstavší v jeho náruči. Hned z kraje podzimu nás čekal těžký protivník, který měl prověřit naše kvality. Jednalo se o aspiranta na nejvyšší posty - majetínské lvy. Před zápasem nás však zastihla zpráva, že se hosté nesešli. Či to bylo dobře či ne ukáže až čas. Do tabulky jsme si tedy připsaly snadno tři body.

 

1
Nealko
26
13
9
4
82:51
48
2
Chvoj. Brod   
26
15
3
8
70:39
48
3
P.Kopaniny
26
14
2
10
85:60
44
4
Majetín  
26
13
5
8
64:55
44
5
Rokytnice
26
13
4
9
64:46
43
6
Hrkotka 
26
13
4
9
64:57
43
7
Luková
26
12
6
8
55:47
42
8
Čekyně
26
10
5
11
62:64
35
9
Sanace
26
10
5
11
49:67
35
10
Béďa team
26
10
4
12
51:65
34
11
Hradčany
26
9
6
11
47:47
33
12
Slza
26
9
5
12
61:60
32
13
Tovačov
26
6
6
14
34:57
24
14
Grymov
26
2
2
22
27:99
8