Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová utkání 2013-14

18. 8. 2014

Zápasy (celkem 25 zápasů):  25- Baggio, Ronis  23- Davča  22- Kečup, Hrk   20- Tom   16- Honza  13- Boris  11- Sváča, Suk   9- Chylda, Roman, Němi  3- Filda  2- Zaoš 

Střelci (celkem 84 branek): 25- Davča  14- Tom  11- Ronis, Sváča   10-Roman  4- Němi  3- Suk, Baggio  2- Boris  1-vlastní

 

26kolo:FC Hrkotka-FC Radvanice 3:7 (1:2)

Sestava: Kečup (od 55.min Hrk za stavu 3:6) - Baggio, Hrk, Honza - Sváča, Ronis - Davča, Tom, Němi

Branky: Sváča, Tom, Davča

Průběh: 0:2, 3:2, 3:7

Závěrečné kolo nabídlo souboj proti lídrovi tabulky a pro FC Hrkotku bylo ve hře stále krásné 3.místo. Zápas začal smolně  poté co si Honza dal vlastňáka. Fotbalovější hosté nastřelili mimo jíne v prvním poločase tyč a břevno. Na 1:2 snižoval po nepřesném výhozu Sváča. Na začátku druhého dějství  domácí po ose Baggio-Němi-Tom vyrovnali. Hrkotka se dostala na koňe, šance Němiho skončila ještě na tyči, ale vedení přinesla Davčova hlava. Zápas rozhodla série individuálních chyb. Nejprve nepokrytý útočník vyrovnal a po hrubicích  Honzy a Sváčy bylo 3:6. FCH rezignovala a zápas byl jednoznačnou záležitostí. Na konci ještě došlo k zranění Kečupa jehož zastoupil Radek, jenž zdatně čelil mnoha výpadům hostů.

25kolo:FC Brodek -FC Hrkotka 2:10 (0:4)

Sestava: Kečup - Chylda, Baggio, Honza, Hrk - Sváča, Ronis - Němi, Boris

Branky: 3x Němi, 3x Sváča, 3x Ronis, Baggio

Průběh: 0:8, 1:8, 1:10, 2:10

Demolice domácích mohla skončit i daleko větším rozdílem. Na desítce se hattrikem podílela hned trojice borců. 4 gólové přihrávky si dokonce připsal i golmán Kečup.

brodek.jpg

24kolo:FC Hrkotka- 1.AC Kokoráček 0:4 (0:3)

Sestava: Kečup - Hrk, Honza - Baggio, Filda - Ronis

Ve velmi okleštěné sestavě vzdorovala Kokorům pouze šestice playerů, z níž čtyři byli obránci. To se promítlo v zakončení, jelikož nebyl nikdo schopen dopravit míč do sítě. Hrkoťáci během zápasu nastřelili 2 tyče i 2 břevna a když Kokoráci využili téměř vše připsala si FCH druhou po sobě jdoucí překvapivou prohru s týmem ze suterénu.

23kolo:Katalánci Tovačov-FC Hrkotka 3:2 (0:1)

Sestava: Kečup - Baggio, Hrk, Honza - Sváča, Suk - Davča, Ronis, Němi

Branky: 2x Sváča

Průběh: 0.1, 2:1, 2:2, 3:2

22kolo:FC Hrkotka-FC Langsam 2:0 (2:0)

Sestava: Kečup - Baggio, Boris, Chylda, Filda, Honza -  Sváča, Tom - Ronis, Davča, Němi

Branky: Davča, Ronis

21kolo:PPB Pivarium-FC Hrkotka 2:3 (2:2)

Sestava: Kečup - Baggio, Suk, Hrk, Honza - Sváča, Ronis, Tom - Davča, Němi

Branky: Němi, Davča, Sváča

Průběh: 0:2, 2:2, 2:3

Na hřišti ve Věžkách otevřel skóre Němi střelou mezi nohy golmana. Po kombinaci zvyšoval pochvíli nekompromisní ranou na 0:2 Davča a načal tak druhou stovku gólů. Snový úvod mohl korunovat Sváča poté co postupoval sám na bránu, ale orazítkoval pouze obě tyče. A nedáš dostaneš platilo i tentokrát. Kečupovi vypadl z náručí lehký míč po rohu a bylo 1:2. Domácí ožili a následně i vyrovnali. FCH se nepoložila a tlačila se dopředu. Krásným průnikem přes 4 soupeře ala Messi se blýsknul  Suk. Do konce poločasu ještě bývalý golman Hrkotky Jim zlikvidoval nebezpečné střely Ronise, Suka, Davči i Sváči, které všechny zaváněly gólem. Remízový stav byl tedy k domácím ještě mírný.

 Ze druhého poločasy uběhly 4 minuty a hosté zásluhou Sváči opět vedli. Odskočit mohli zelenobílí po voleji Ronise, ale opět se zaskvěl Jim. Ve druhém poločase, který byl herně vyrovnaný musel i Kečup řešit několik ošemetných situací. Ta zlomová přišla necelé 2 minuty před koncem, kdy Kečup bravúrně zasáhl a odčinil tak svoji minelu před první brankou. Šestou jarní výhrou stoupá FC Hrkotka stále výš a výš !

20kolo:FC Hrkotka-XXXL 3:2 (1:1)

Sestava: Kečup - Baggio, Hrk, Boris, Chylda, Honza -  Sváča, Suk - Davča, Ronis, Tom

Branky: Davča, Tom, Suk

Průběh: 0:1, 3:1, 3:2

p1380717.jpgŠlo o souboj dvou týmů, které mají v jarní části vynikající formu a posbíraly spoustu bodů. Dlouho se hrálo bez výrazné šance. Tu první zahodil Davča po dlouhém autu Borise na zadní tyč. Hlavou minul prázdnou bránu a odmítl tak kulaté jubileum. Vedení se naopak dočkali hosté po situaci, kterou nelze ani nazvat šancí.  O vyrovnání se postaral kanonýr Davča, který se nejlépe zorientoval před bránou a zapsal si tak svůj stý zářez v dresu FCH, což se povedlo pouze čtyřem playerům před ním. O bodech se rozhodlo v úvodu druhé půle, kdy nedlouho po sobě skórovali  po průniku Tom a následně s pomocí tyče Suk. I když ještě iksáči snížili, páté jarní vítězství si zelenobílí vzít nenechali a poskočili tak již na 4.místo.

19kolo:FC Barrsa-FC Hrkotka 2:5 (1:2)

Sestava: Kečup - Baggio, Boris, Suk, Chylda - Sváča, Ronis - Davča, Němi, Roman

Branky: 3x Davča, Ronis, Suk 

Průběh: 0:2, 2:2, 2:5

18kolo:FC Hrkotka-Císařov Devils 5:1 (4:1)

Sestava: Kečup - Hrk, Baggio, Honza, Filda - Tom, Suk, Sváča - Roman, Davča, Ronis

Branky: Davča, Roman, Ronis, Sváča, vlastní

17kolo:Kanci Citov-FC Hrkotka 1:0 (1:0)

Sestava: Hrk - Baggio, Chylda, Suk, Honza - Sváča, Tom - Davča, Ronis, Němi

Průběh: 1:0

Třetí jarní zápas a potřetí jsme zavítali na hřiště soupeře. K zápasu nedorazil Kečup a tak si rukavice navlékl "mazák" Radek. Jelikož jsme se nedokázali v útoku prosadit, tak utkání rozhodl Sukův vlastenec z první půle.

16kolo:soupeř Dlaždiči Tovačov vyřazen z ligy

15kolo:SK Hradčany-FC Hrkotka 1:4 (0:3)

Sestava: Kečup - Baggio, Boris, Chylda, Hrk - Sváča, Tom - Davča, Ronis, Němi, Roman

Branky: 2x Tom, Davča, Sváča

Průběh: 0:3,1:3,1:4

14kolo:Klokani-FC Hrkotka 5:6 (3:3)

Sestava: Kečup- Baggio, Hrk, Chylda - Tomáš, Sváča - Davča, Ronis

Branky: 2x Davča, 2x Tom, 2x Sváča

Průběh: 0:1,2:1,2:3,3:3,3:5,4:5,4:6,5:6

Úvodní jarní kolo odehrála Hrkotka na půdě problémových Klokanů, kde je podpořila početná skupina jejich příznivců. Nebýt laciných branek mohlo být o vítězi rozhodnuto daleko dříve. A tak když minutu před koncem snížili domácí po ruce neruce  z penalty na 5:6 bylo zaděláno na drama. FCH si však zasloužené vítězství vzít již nenechala a tak si mohli fanoušci připít s naraženého soudku. v zápase vyčníval výkon staronové posily a 2gólového střelce Sváčy.

 

p1380270.jpg

 

Starty (celkem 13 zápasů): 13- Davča, Ronis, Baggio  12- Hrk, Tomáš  11- Kečup  8- Boris  7- Honza  6- Roman  5- Suk  2- Zaoš, Chylda 1- Němi

Střelci (celkem 41 branek): 14- Davča, 9- Roman, 8- Tom, 5- Ronis, 2- Baggio, Boris 1- Suk 

Brankáři:

Kečup       8 záp.   20 IG   průměr 2,5

Zaoš        2 záp.   11 IG   průměr 5,5

Boris        2 záp.    2 IG   průměr 1,0

  Němi      0,5 záp.   5 IG   průměr 10,0

Hrk       0,5 záp.   1 IG   průměr 2,0

 

 

13kolo:FC Radvanice-FC Hrkotka 5:2 (1:0)

Sestava: Kečup- Baggio, Hrk, Honza - Tomáš, Ronis - Davča, Boris

Branky: 2x Davča

Průběh: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2

V závěrečném zápase podzimu se proti jasnému leadrovi tabulky mužstvu Radvanic FCH dlouho držela, ale nakonec zaslouženě podlehla.

12kolo:FC Hrkotka-FC Brodek 5:2 (1:1)

Sestava: Kečup - Baggio, Hrk, Honza, Boris - Tomáš - Davča, Ronis

Branky: 2x Boris, Ronis, Davča, Tomáš

Průběh: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2

Po sérii 3 vítězství se proti poslednímu celku tabulky čekalo její prodloužení. Přes nepřesvědčívý výkon v první půli a zlepšenou hru po poločase se šnůra povedla natáhnout.p1360572.jpg Za první část stojí za zmínku jen krásný pas Baggia na rozběhnutého Ronisa, který zkušeně přetavil va vyrovnání. Vedoucí gól znamenal Honzův dlouhý aut  na pohotového Davču, avšak klíčovým impulsem bylo vytažení Borise na hrot jenž sám dva góly vstřelil a jeden připravil před prázdnou Tomášovi.

 

 

11kolo:1.AC Kokoráček-FC Hrkotka 1:5 (0:2)

Sestava: Kečup - Baggio, Hrk, Honza - Tomáš, Roman - Davča, Ronis

Branky: 2x Roman, 2x Tomáš, Davča

Průběh. 0:3, 1:3, 1:5

V již podzimní sobotu zajížděli hráči Hrkotky na půdu hezkého areálu v Kokorách. Hrací čas byl sice posunut na 15h, ale i tak jsme si na konci zápasu už moc světla neužili. První poločas začal naši převahou a šancemi, které však zůstaly nevyužity. Domácí byli v první půli docela neškodní, první gólový zářez hostí zaznamenal Tom, když střelou levačkou poprvé napnul síť za mrštným gólmanem domácích. Druhou branku přidal Roman Kubáč skrytou střelou na bližší tyč těsně před půlí a s poločasovým skóre jsme mohli být spokojeni. V začátku druhé půle jsme však začali velice nekoncentrovaně a domácí toho využili a snížili stav na 1:2, což však byl budíček hostům, aby zase začali hrát fotbal. Chvíli ještě trval menší nápor domácích, který však ,,Hrkoťáci´´ velmi rychle zchladili třetí brankou a poté se zase začalo kupit neproměněných šancí. Další dvě z mnoha jsme však proměnili a vezli si domů pohodlné vítězství 5:1!!!

 

10kolo:FC Hrkotka-Katalánci Tovačov 2:0 (1:0)

Sestava: Boris - Baggio, Hrk - Tomáš, Ronis - Davča

Branky: Davča, Tomáš

Průběh: 2:0

Další domácí zápas byl před námi a další Tovačov...jeden jsme již 2-0 porazili, ale posléze nám byli body odebrány neboť byli Dlaždiči vyloučeni ze soutěže. ,,Hrkoťáci´´ se sešli v přesném počtu 5+1 a bylo tedy jasné že na každého z nás čeká celý zápas bez střídaní. Hra se přelévala ze strany na stranu, domácí však drželi otěže zápasu pevně v rukou jen to vyjádřit gólově. Což se po roztažení křídel a Davčově skvělé otočce ve vápně podařilo a vedli jsme 1:0!! Poté jsme trošku ubrali na útočení ale na bojovnosti NE! Nějaké náznaky šancí si hosté vybojovali, ale skvělá obrana moc střel na brankáře nepustila. Poločasový stav byl tedy pro domácí příznivější. Druhou půli jsme trošku stáhli a snažili se více čekat na chyby soupeře, ty přicházeli ale bohužel zůstali neproměněné. Tom se objevil 2x úplně sám před bránou, nebylo mu však přáno. Zbývali 4 minuty do konce a už jsme tahali jazyky po písku, ale poslední roh v utkání byl gólový. Ronis poslal před bránu návnadu pro Toma a Davču, první jmenovaný do centru vložil nohu a bylo hotovo. V čase 30:01 skóre změnilo podobu na konečných 2-0!!!

9kolo:FC Langsam-FC Hrkotka 4:9 (3:3)

Sestava: Kečup - Baggio, Boris, Hrk - Tomáš, Roman - Davča, Ronis

Branky: 3x Roman, 3x Davča, Tomáš, Ronis, Baggio

V 9.kole zajížděli naši hráči do Hradčan na půdu týmu FC Langsam. Soupeř měl stejně bodů jako my a věřili jsme v 3-bodový import domů. 1.poločas se nesl v duchu našich chyb, nedůrazu a neproměněných šancí. Domácí 3x vedli, my však našli vždy odpověď a poločas tedy skončil smírně. S tolika chybami a neobsazováním protihráčů jsme věděli,  že to k úspěchu nepovede. Proto jsme k druhé půli nastoupili zodpovědněji a žrali trávu. Soupeř už se k ničemu moc nedostávál a my stříleli jednu branku za druhou. Skóre druhého poločasu tak bylo 1:6 a ,,Hrkoťáci´´ dosáhli na zasloužené 3 body a v tabulce přeskočí minimálně svého dnešního soupeře.

 

 

8kolo:FC Hrkotka-PPB Pivárium 0:2 (0:1)

Sestava: Boris - Baggio, Hrk, Honza, Kečup  - Tomáš, Roman - Davča, Ronis

Průběh: 0:2

Bohužel se domácím i přes několik gólových šancí branku vstřelit nepodařilo a tak si hosté odvezli včechny body.

7kolo:XXXL-FC Hrkotka 3:1 (0:1)

Sestava: Kečup - Baggio, Hrk, Honza - Tomáš, Ronis - Davča, Boris

Branka: Davča

Průběh: 0.1, 3:1

V oslabené sestavě se nám příliš nedařilo a zaslouženě jsme prohráli.

6kolo:FC Hrkotka-FC Barrsa 4:6 (2:5)

Sestava: Němi- Hrk, Honza - Baggio - Davča, Ronis

Branky: 2x Davča, Baggio, Ronis

Průběh: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:6

Ačkoliv jsme věděli že účast bude nízká a chtěli jsme utkání odložit, tak soupeř nesouhlasil (nevím jestli kvůli vidině laciných bodů?). Přesto se hráči Hrkotky nevzdali i když to pár minut před zápasem vypadalo že se hrát vůbec nebude...bylo to podobné jako starý český seriál...Bylo nás pět! Navíc bez gólmana....naštěstí se po zranění achilovky zotavující Míša Němec přišel podívat a v první půli šel chytat, na druhou půli se přesunul na své typické místo na hrotu, Radek se pak chopil rukavic a do obrany se stáhnul Davča. I přes tyto komplikace byli domácí vyrovnaným soupeřem a i když už jsme prohrávali 2-5 nakonec z toho bylo drama. Na víc se však zelenobílí již nezmohli, i když šance byli. Hosté nakonec ještě přidali 6. branku po nedorozumění obrany s brankářem. Jde o zbytečně stracené body !

3kolo:Dlaždiči Tovačov-FC Hrkotka 0:2 (0:0)

Sestava: Kečup - Hrk, Suk, Baggio - Tom, Roman - Davča, Ronis

Branky: Tom, Roman

Úterní dohrávka se nesla jak je již se soupeřem z Tovačova zvykem v nervózním náboji. Hrkoťáky však neustálé naříkání soupeře nerozhodilo a ve druhé půli rozhodli o importu zasloužených  bodů podpořených odpovědným výkonem do Přerova.

5kolo:Císařov Devils-FC Hrkotka 4:4 (1:1)

Sestava: Kečup - Baggio, Boris, Hrk, Chylda - Suk, Tom - Davča, Ronis, Roman

Branky: 2x Tom, Davča, Roman

FC Hrkotka vedla na půdě soupeře ve 40.minutě již 4:1, ale díky nedostatečnému důrazu brala nakonec jen bod.

4kolo:FC Hrkotka-Kanci Citov 2:1 (0:0)

Sestava: Kečup - Baggio, Hrk, Chylda, Honza - Suk, Roman - Davča, Ronis, Tom

Branky: 2x Roman

Průběh: 0:1, 2:1

p1350784.jpgTěsně před utkáním se prohnala nad Přerovem silná bouřka, která změnila hřiště na několika místech v plovárnu. Na těžkém terénu to byl vyrovnaný zápas, kdy o malinko více příležitostí si vypracovali Kanci. Dvakrát se dokonce za Kečupem rozezvonilo břevno. Po bezbrankovém prvním poločase se vedení ujali hosté. Vyrovnání přinesla krásná kombinace 6 minut před koncem po ose Davča - Suk a zakončující Roman. Novic v zelenobílém dresu tak svůj premiérový start okořenil  důležitou brankou. Kus štěstí stálo při Hrkotce v poslední minutě, kdy střílený centr před bránu si srazil jeden z obránců do sítě. FC Hrkotka se tak mohla po více jak roce radovat z vítěství.

 

 

2kolo:FC Hrkotka-SK Hradčany 1:4 (0:1)

Sestava: Zaoš - Kečup, Baggio, Hrk - Suk, Tom - Davča, Ronis, Boris

Branka: Suk

Průběh: 0:2, 1:2, 1:4

Hned v dalším kole přijel do Přerova nám dobře známý tým Hradčan, s nímž jsme se potkávali ve 2.lize. A zápornou vzájemnou bilanci jsme si příliš nevylepšili (1-1-2 při skóre 4:12). Jedíný úspěch Hrkoťáků zaznamenal Suk. Stínem utkání bylo zranění kolene nové brankářské jedničky Zaoše.

 

1kolo:FC Hrkotka-Klokani 4:7 (2:4)

Sestava: Zaoš- Baggio, Kečup - Suk - Davča, Ronis, Tom

Branky: 2x Ronis, 2x Davča

Průběh: 0:1, 2:1, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7

K premiérovému utkání po sestupu nám los přisoudil jednoho z favoritů na celkové prvenství. Soupeřem nám byl tým Klokanů, jemuž jen o vzájemné zápasy vloni unikl postup. V značně obměněné sestavě jsme tahali většinu zápasu za kratší konec a připsali si hned na úvod prohru.