Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová utkání JARO 2012-13

30. 6. 2013

 

1
Internazionale
26
19
2
5
98:42
59
2
Nealko
26
17
4
5
83:44
55
3
P.Kopaniny
26
14
4
8
76:76
46
4
OSK Osek
26
13
3
10
75:50
42
5
Slza
26
13
3
10
51:49
42
6
Béďa team
26
11
7
8
67:62
40
7
Luková
26
11
3
12
58:63
36
8
Rokytnice
26
9
8
9
63:59
35
9
Sanace
26
11
2
13
60:57
35
10
Majetín
26
10
4
12
65:71
34
11
Grymov
26
10
3
13
62:88
33
12
Čekyně
26
10
1
15
75:92
31
13
Hradčany
26
9
4
13
65:64
31
14
FC Hrkotka 
26
0
2
24
22:99
2

Střelci: (22 gólů)

7-DAVČA, 3-MICHAL, 2-BAGGIO, 2-MARTIN, 1-HRUBAS, 1-LIBOR, 1-LUKÁŠ, 1-OŤAS, 1-MÉĎA, 1-KEČUP 1-SVÁČA 1-vlastní

Zápasy: ( max.21)

21-BAGGIO, 17-HRK, MÉĎA, 16-CHYLDA, 14-BORIS, 13-KEČUP, 11-MOZY, MARTIN, MICHAL, 8-DAVČA, 7-OŤAS, 4-HRUBAS, 3-LIBOR, LUKÁŠ, SVÁČA, 2-MIRA 

Brankáři: (inkasováno 86)

MOZY    11 zápasů   39 inkasované   3.54 průměr

BORIS    7  zápasů   30 inkasované   4.28 průměr

KEČUP    3  zápasy   17 inkasované   5.66  průměr

pozn. nepočítáno 5 kontumačních zápasů na které jsme se nesešli(tj. 13 branek). šlo o duely 2x s Lukovou, dohrávka se Sanací a závěrečné kola proti PK a Čekyni.

26kolo:FC Hrkotka-SK Čekyně 0:3 kont.

25kolo:P.Kopaniny-FC Hrkotka 3:0 kont.

24kolo:1.FC Slza-FC Hrkotka 4:1 (2:1)

Sestava: Boris - Hrk, Chylda - Sváča - Méďa, Baggio

Branka: Sváča

Zápas se odehrál na velmi nerovném hřišti v Troubkách a za velkého horka. Přestože jsme neměli nikoho na střídání, neznamenalo to pro soupeře téměř žádnou výhodu, protože sám měl na střídání jen jednoho hráče. Fotbal se hrál od začátku vyrovnaný, u nás se o střelbu z větší vzdálenosti pokoušeli Svača s Méďou, domácí sázeli s ohledem na svoji výškovou převahu hlavně na hru vzduchem po autech do pokutového území.
Do vedení se domácí dostali asi v 10. minutě, kdy v naší brance skončila smolně tečovaná střela zdálky. Hned vzápětí jsme mohli vyrovnat, ale Baggio zblízka nastřelil jen vyběhnuvšího brankáře domácích. A tak platilo známé nedáš dostaneš, kdy jsme inkasovali druhý gól po chybě Chyldy, který namísto odkopu míče z pokutového území míč zastavil a nalil soupeři ke střele. Ke snížení pak nevedlo ani prodloužení autu Baggiem, které skončilo na zadní tyči branky domácích. Zaslouženého snížení jsme se dočkali asi ve 25. minutě zásluhou Svači, který si narazil s Méďou a jeho bomba odrazem o tyč skončila v síti.
V druhém se Baggiostáhl  více do středu hřiště a snažil se tím uvolnit prostor na hrotu Méďovi, který si pokrýval míče vyhozené Borisem asklepával je na nabíhající spoluhráče. Svačovi však nebylo souzeno přidat druhý gól a jehoprudké  střely končily mimo branku. Asi ve 45. a 50. minutě  zápasu domácí využili svého přečíslení do otevřené obrany a dostali se do vedení 4:1.
Když do konce chybělo asi 5 minut, pokusil se Svača vysunoutvysokým míčem za obranu zaběhnuvšího Baggia, který byšel sám na branku.  Jeden z protihráčů však zcela nesportovně zahrál rukou a míč úmyslně zastavil. Skutečnost, že do konce chybělo jen pár minut a stav zápasu byl rozhodnutý, natolik vytočila Baggia, že odmítl v zápase dál pokračovat a dal Mozimu pokyn, aby zápas jako rozhodčí  okamžitě ukončil. Přestože byl zápas herně i střelecky vyrovnaný, skončil opět naší porážkou.
Na závěr je třeba zmínit, že v zápasu se naposledy objevil  v našem dresuMéďa jako jeden ze služebně nejstarších hráčů Hrkotky, který již na podzim avizoval ukončení svého působení v Hrkotce v důsledku špatného přístupu většiny hráčů. Důvodem jeho absence v posledních dvou kolech ligy přitom bude trávení dovolené v Bulharsku.

14kolo:FH Sanace-FC Hrkotka 2:0 kont.

23kolo:FC Hrkotka-So.Rokytnice 1:6 (1:3)

Sestava: Boris - Baggio, Hrk, Chylda - Méďa - Davča, Kečup

Branka: Kečup

Po většinu zápasu měl míč častěji na kopačkách soupeř, který se na těžkém terénu prezentoval výborným pohybem a individuálními dovednostmi. Přestože jsme se od počátku spíše bránili, dostali jsme se asi v 10. minutě do vedení, když přihrávku Médi od brankové čáry zužitkoval zblízka Kečup. Soupeři se však záhy podařilo vyrovnat přesnou střelou k tyči ze střední vzdálenosti.  Následně nás mohl znovu poslat do vedení Davča, který se v rozpětí dvou minut dvakrát otočil s míčem na hranici pokutového území, v obou případech však jeho střely skončily na břevnu. V krátkém sledu jsme poté inkasovali dvě branky, které byly pro vývoj utkání asi rozhodující – v prvním případě jeden z protihráčů obešel  Baggia a střelou z úhlu prostřelil Borise mezi nohama, ve druhém případě pak soupeř umístil do branky střílenou přihrávku do pokutového území. Poslední šanci prvního poločasu pak měl Davča, který však v zápase i napotřetí orazítkoval pouze tyč branky.
V druhém poločase se převaha hostů ještě vystupňovala a šance přibývaly po rychlých protiútocích především na jeho straně. Dlužno dodat, že jsme s ohledem na vývoj hry a docházející  síly trošku rezignovali a proti pozorné obraně si nevytvořili téměř žádnou stoprocentní šanci. V posledních 15 minutách jsme pak celkem třikrát ještě inkasovali a zápas tak skončil jednoznačným, ale zcela zaslouženým vítězstvím hostů.

22kolo:Majetín Lions-FC Hrkotka 5:1 (3:0)

Sestava: Boris - Baggio, Hrk, Chylda - Méďa - Michal, Davča, Martin

Branka: Davča

Do zápasu jsme vstoupili výborně a během prvních minut si vytvořili tři čisté šance, při jedné z nichž nastřelil Michal břevno. Následně se však nepodařilo střídání Chyldovi, který v krátkém sledu zavinil dvě branky - nejprve zazmatkoval při přebírání hráče a poté zavinil penaltu. Dvoubrankové vedené domácí uklidnilo a měli více ze hry, z čehož vyplynula i další branka do naší sítě. Přes naši snahu se nám do konce poločasu podařilo jen podruhé orazítkovat tyč branky domácích a navíc jsme si přišli o Michala, který si nezaviněně přetrhl achilovku a hned v neděli odpoledne se podrobil operaci.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili výborně, dobře hrajícímu Davčovi se však nepodařilo snížit ani tváří v tvář brankáři domácích. Ti následně převzali iniciativu, drželi míč častěji na kopačkách a kontrolovali hru. Asi ve 45. minutě se nám přece jen podařilo snížit Dačou, který svoji střelu umístil přímo do šibenice, hned vzápětí jsme však po ukvapené rozehrávce Borise inkasovali počtvrté. Zápas se tak již víceméně jen dohrával, přičemž soupeři se po rychlém protiútoku podařilo své vedení ještě navýšit šťastným gólem na  5:1.

21kolo:FC Hrkotka-Luková 1:2 kont.

k zápasu se sešla jen pětice Baggio, Kečup, Méďa, Chylda a Davča a tak se match neuskutečnil

Branka: vlastní

20kolo:FC Hrkotka-FC Grymov 1:3 (0:0)

Sestava: Boris - Hrk, Kečup, Chylda - Sváča - Michal, Baggio, Méďa

Branka: Michal

V první půli jsme svého soupeře jednoznačně přehráli a prakticky ho nepustili do žádné šance.  Všechny naše střely, o které se postarali hlavně Michal a Svača, však buď skončili těsně vedle branky, nebo je zlikvidoval brankář hostí. Tomu občas pomohlo i štěstí, jako v případě břevna nastřeleného Chyldou nebo při šanci Kečupa vně pokutového území. Přes naši drtivou převahu tak první poločas skončil bez  branek.
Přestože se hra na začátku druhé půle trochu vyrovnala, dostali jsme se asi ve 40. minutě do vedení zásluhou Michala, který zužitkoval dlouhý výhoz Borise za obranu hostů. Namísto toho, abychom po vstřelené brance pokračovali ve své hře, přestali jsme hrát důsledně dozadu a po chybách Svači a Médi jsme během necelých 10 minut třikrát zbytečně inkasovali.  Po zbytek zápasu jsme se ještě snažili ještě s výsledkem něco udělat, ale soupeř již hrál vzadu pozorně a výsledek si pohlídal.

Vzhledem k průběhu zejména prvního poločasu lze konstatovat, že výsledek vůbec neodpovídá předvedené hře, přičemž o výhru jsme se připravili sami špatným přístupem k defenzivní činnosti v krátkém úseku hry

19 kolo:FC Hrkotka-SC Nealko 3:4 (2:0)

Sestava: Kečup - Baggio, Hrk - Méďa - Davča, Oťas (jen 1.půli)

Branky: Oťas, Davča, Méďa

Proti soupeři, jehož branku hájil náš nedávný spoluhráč Mozy, jsme odehráli výborný první poločas a zaslouženě se dostali do dvoubrankového vedení. První velkou šanci zápasu sice nevyužil Baggio, který po kombinaci s Davčou pouze zblízka otestoval připravenou náruč Mozyho, hned vzápětí nás však do vedení poslal Oťas, který se po další kombinaci s Davčou ocitl sám před Mozym a chytrou střelou o tyč rozvlnil síť.I když se soupeř snažil vyrovnat, jeho snaha byla víceméně platonická, do vyložených šancí se díky pozorné obraně nedostával a co prošlo, zlikvidoval bezpečně Kečup. Poté, co se nám asi ve 20. minutě podařilo Davčou navýšit vedení, vysunul se Davča zcela na hrot a čekal na brejky za vysunutou obranu soupeře. Jednou dokonce běžel sám z půlky hřiště na Mozyho, který ho však zkušeně vychytal.

Vzhledem k tomu, že Oťas jako registrovaný hráč musel po polovině zápasu odjet na zápas Brodku, odehráli jsme celý druhý poločas jen ve čtyřech lidech v poli. Davča navíc nebyl zdravotně úplně v pořádku a zůstával tak sám na soupeřově polovině, kde se snažil bojovat o dlouhé výhozy Kečupa a střádat čas. Zpočátku se ho snažil doplňovat Méďa, s postupem času jsme se však více soustředil na bránění. Přestože soupeř dokázal velmi brzy využít své početní výhody a snížit na 1:2, dokázali jsme překvapivě asi ve 40. minutě opět své vedení navýšit na 1:3, když se po kombinaci, do které se zapojili Davča a Radek, trefil Méďa. S ubývajícími silami jsme se stále více dostávali pod tlak soupeře, kterému jsme odolávali jen s notnou dávkou štěstí a několika skvělých zákroků Kečupa. Přes náš heroický výkon se však soupeři podařilo třemi brankami v posledních patnácti minutách, z nichž tu rozhodující jsme dostali dvě minuty před koncem, zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Všichni zúčastnění si za svůj výkon zaslouží absolutorium a je jen velká škoda, že jsme se k zápasu nedostavili ve větším počtu, neboť za plného stavu bychom se s největší pravděpodobností konečně dočkali vítězství.

18 kolo:Internazionale-FC Hrkotka 8:1 (5:0)

Sestava: Kečup - Baggio, Chylda, Méďa - Sváča, Libor - Oťas, Davča, Michal

Branka: Davča

Přes velké peripetie ohledně termínu a místa konání se zápas přece jen odehrál, a to na hřišti ZŠ Svisle. K utkání jsme se sešli v nebývale velkém počtu a s novou posilou Svačou, nic nám to ale nebylo platné. Narazili jsme totiž na bezkonkurenčně nejlepší tým ligy, který nás po celý zápas převyšoval o několik tříd – neustálým pohybem, nápaditými kombinacemi a přesným zakončením. Již po 10 minutách hry to bylo 3:0 a v poločase hrozivých 5:0. Během prvního poločasu jsme si vypracovali jen dvě velké šance, ale v prvním případě skončila střela Chyldy na tyči a ve druhém neuspěl Libor, který šel zcela sám na brankáře domácích.

Ve druhém poločase domácí přece jen ubrali na tempu a dovolili na nám několik příležitostí ke zkorigování zápasu. Dopravit míč do sítě se však podařilo pouze Davčovi, který za stavu 0:7 potrestal dezorientaci brankáře soupeře. Zápas tak nakonec skončil sice hrozivým, ale vzhledem k průběhu zápasu zcela zaslouženým vítězstvím domácích 8:1. 

17 kolo:FC Hrkotka-OSK Osek 3:3 (0:3)

Sestava: Boris - Hrk, Chylda - Méďa - Davča, Baggio

Branky: 2x Davča, Baggio

Přestože poprvé k jarnímu zápasu nastoupil dosud zraněný Méďa a našem výkonu to bylo hned znát, dostal se soupeř během první půle do pohodlného tříbrankového vedení. Nejprve asi v 10. minutě zakončil bleskovou kombinaci do prázdné brány, poté asi v 15. minutě prostřelil zblízka Borise, který měl navíc zakrytý výhled a asi ve 25. minutě překvapil Borise nepříliš prudkou střelou po zemi. Dlužno dodat, že kromě třetí branky nenesl Boris na brankách sebemenší vinu a celý zápas odchytal spolehlivě. Během první půle si naši největší šanci vytvořil ještě za bezbrankového stavu Baggio, jeho střelu však vyběhnuvší brankář hostí vyrazil. V několika dalších případech naši slibně se vyvíjejí akci zastavila nepřesná finální přihrávka.

Zatímco v první půlce se z gólů radoval jen soupeř, ve druhém poločase se stejný kousek povedl i nám. Nejprve se sice neprosadil ze samostatného postupu na brankáře hostí Davča, po chvíli však po kombinaci s Baggiem přece jenom snížil na 1:3. Během dalších 10 minut se nám podařilo dokonce vyrovnat – nejprve Baggio využil nedorozumění obrany soupeře a poté Davča zády k brance nádherně tečoval dalekonosný pas Médi pod břevno. Soupeř byl vývojem tak překvapen, že jsme se dokonce mohli dostat do vedení, ale jak Méďa, tak Davča nebyli v dalších velkých šancích úspěšní. Od asi 50. minuty se soupeř nadechl k mohutnému náporu a přimáčkl nás k našemu pokutovému území. Přestože jsme neměli nikoho na střídání a citelně nám docházely síly, uhájili jsme remízu až dokonce a konečně protrhli šňůru 15 porážek. Všichni přítomní si za svoji bojovnost zaslouží velkou pochvalu, což uznal i náš bývalý spoluhráč Mozi, který opět přihlížel našemu domácímu zápasu. Za zmínku ještě stojí skutečnost, že jsme teprve poprvé v této sezóně vstřelili v zápase 3 branky, což nám ihned přineslo bod.

16 kolo:SK Hradčany-FC Hrkotka 6:0 (2:0)

Sestava: Boris - Baggio, Hrk, Chylda - Oťas - Davča, Kečup

Na těžkém terénu se soupeř po celý zápas lépe pohyboval, přesně a nápaditě kombinoval a vytvářel si jednu šanci za druhou. Velkou překážkou mu však byl výborně chytající Boris, díky jehož zákrokům jsme si z Hradčan neodvezli ještě větší příděl. Během celého zápasu jsme totiž působili zcela bezradným dojmem, přičemž naši statickou hru provázela spousta nepřesností. Zatímco v prvním poločase jsme si alespoň prostřednictvím Davči a Oťase vytvořili tři slušné brankové příležitosti, ve druhém poločase jsme směrem dopředu nebyli vůbec nebezpeční a po zásluze jsme ze zápasu odešli naprázdno.

15 kolo:FC Hrkotka-Béďa team 0:5 (0:1)

Sestava: Kečup - Chylda, Hrk, Martin - Baggio - Davča, Michal

Jelikož se k zápasu ještě nedostavil Méďa, který není ještě fit po prodělaném otřesu mozku, odehrál celý zápas na postu záložníka Baggio. Přestože mu nelze upřít snahu, do hry se příliš nedostal a útočné akce tak většinou tahali Davča a Michal. Ti si hned na začátku zápasu vypracovali tři stoprocentní šance, které však zneškodnil výbornými zákroky brankář hostí. Byli to tak paradoxně opět hosté, kteří se ujali vedení, a to hned ze své první střely na bránu. Po zbytek poločasu si pak soupeř udržoval mírnou převahu, přičemž z našich šancí lze zmínit zejména stoprocentní šanci, kterou však zahodil Baggio svojí nepřesnou střelou.

Hned na začátku druhého poločasu zahrávali hosté tři rohy krátce po sobě, z nichž ten třetí skončil vlastním gólem Martina. Od tohoto okamžiku si běhaví hosté udržovali až do konce převahu, ze které postupně vytěžili další tři branky. S přibývajícími minutami jsme se ze hřiště postupně zcela vytratili o jediný zákrok v druhém poločasu si brankář hostí připsal při povedené střele Baggia. Dlužno dodat, že Kečup podal v brance velmi dobrý výkon a kromě branek, na nichž nenesl sebemenší podíl, pár šancí soupeře zneškodnil. Naše čekání na bodový zisk se tímto zápasem natáhlo již na hrozivých 13 zápasů a možnost záchrany se přesunula jen do oblasti teorie.

9 kolo:FC Hrkotka-Majetín Lions 1:3 (0:1)

Sestava: Boris - Baggio, Chylda, Hrk - Kečup - Lukáš, Martin

Branka: Lukáš

Vzhledem k tomu, že se k zápasu, který byl dohrávkou podzimní části sezóny, dostavil z klasických ofenzivních hráčů pouze Lukáš, byli ostatní hráči nuceni vystřídat během hry i na pro ně nezvyklé posty záložníka a útočníka. V prvním poločase byla hra naprosto vyrovnaná s šancemi na obou stranách, jedinou branku poločasu však vstřelil asi v 10. minutě soupeř poté, co tři naši bránící hráči trestuhodně neobsadili jediného protihráče, který nabíhal na roh a ten střelou z první nedal Borisovi šanci. V druhém poločasu jsme si udržovali mírnou převahu a šli urputně za vyrovnáním. Toho jsme se zaslouženě dočkali asi ve 45. minutě zásluhou Lukáše, který si narazil míč s Kečupem a tvrdou střelou bez přípravy prostřelil brankáře soupeře. Opakovala se však stejná situace jako v mnoha zápasech na podzim, kdy jsme o body v nadějně rozehraném zápase přišly až na jeho konci. V 53. minutě jsme zbytečně ztratily na půlce hřiště míč a soupeř využil přečíslení 3 na 2 přízemní střelou k tyči. Ve snaze o opětovné vyrovnání jsme tak byli nuceni otevřít hru a soupeř nás potrestal z dalšího přečíslení potřetí. Přestože jsme v zápase nebyli horším týmem a zasloužili si  za svůj výkon minimálně bod, opět jsme vyšli bodově naprázdno.