Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová utkání PODZIM 2012-13

30. 11. 2012

STATISTIKA PODZIMU

 

STARTY ( 11 zápasů) : 11- Mozy, Baggio  10- Méďa  8- Martin, Hrk  7- Boris, Michal, Chylda  6- Kečup  4- Hrubas, Oťas  2- Lukáš, Mira, Libor  1- Davča

STŘELCI  ( 9 branek) : 2- Michal, Martin, Davča  1- Baggio, Hrubas, Libor

 

1
Internazio.
12
10
0
2
39:17
30
2
1.FC Slza
13
9
1
3
24:17
28
3
Nealko
13
8
1
4
46:28
25
4
Luková
13
8
0
5
39:27
24
5
OSK Osek
13
7
2
4
38:25
23
6
Béďa team
12
6
5
1
36:23
23
7
FH Sanace
13
6
2
5
36:27
20
8
P.Kopaniny
13
6
1
6
30:43
19
9
Rokytnice
13
5
3
5
27:27
18
10
Majetín 
12
5
0
7
30:31
15
11
Grymov
12
4
1
7
29:42
13
12
Hradčany
13
3
1
9
27:36
10
13
Čekyně
12
2
0
10
24:49
6
14
FC Hrkotka 
12
0
1
11
9:42
1

13 kolo:SK Čekyně-FC Hrkotka 3:2 (1:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Méďa, Hrk - Oťas - Lukáš, Davča, Boris, Martin

Branky: 2xDavča

Na poslední zápas podzimní sezóny, navíc s předposledním týmem tabulky, jsme se sešli téměř v kompletní sestavě. Z pracovních důvodů chyběli Chylda s Michalem a neznámo kde se opět vyskytovali Hrubásek s Liborem. Již den před utkáním nám soupeř oznámil, že se zápas odehraje v Penčicích, po příjezdu do Penčic nám však oznámil další změnu a zápas se tak odehrál v Zábeštní Lhotě. Vzhledem k tomu, že jsme tam odehráli jediné utkání, a to ještě  v naší 1. sezóně vůbec, podařilo se nám i na tak malou vzdálenost zabloudit a ocitli jsme se dokonce mimo hranice okresu Přerov.

Jelikož je hřiště v Zábeštní Lhotě velmi úzké a současně velmi dlouhé (lze polemizovat, zda hřiště splňuje předepsané parametry na malou kopanou), uchýlili se domácí k jednoduché taktice – zcela rezignovali na postupný útok a zakládali akce dlouhými výkopy brankáře, přičemž útočili maximálně ve třech lidech a po ztrátě míče se okamžitě stahovali před svoji bránu ve snaze zahustit již tak malý prostor hřiště. Při této hře se dostávali do šancí jen po našich chybách, kterých jsme jim však v průběhu zápasu nabídli až příliš.

Domácí se do vedení dostali velmi lacině již po 5 minutách hry, když Méďa jako poslední náš hráč nepochopitelně ponechal bez povšimnutí protihráče několik metrů za sebou a ten po pasu za obranu s přehledem obstřelil v samotném úniku Mozyho. Další horké chvilky svým nedůrazem následně způsobili Baggio a při bránění rohu Martin, v obou případech však domácí hráči selhali v koncovce. Po jedné z mála kombinačních akcí se domácím navíc podařilo nastřelit tyč. Přestože jsme se na rozdíl od domácích snažili o kombinační fotbal po zemi a měli po velkou většinu času míč na svých kopačkách, do čistých gólových šancí jsme se v prvním poločase téměř nedostávali. Výjimkou byly snad jen dvě šance Davči, který se po zranění dostal na hřiště poprvé v sezóně a který svojí první střelou málem knokautoval brankáře domácích a druhou střelou z otočky jen těsně minul branku domácích.

Během prvního poločasu jsme navíc přišli o dva hráče, kdy prakticky ihned po zahájení hry odstoupil Radek s bolavým kolenem a na konci poločasu odkulhal Boris, který utržil koňadra paradoxně od vlastního spoluhráče Martina.

Začátek druhého poločasu začal tím nejhorším možným způsobem, když hned v 1. minutě vstřelili domácí gól do prázdné branky po velkém nedorozumění Mozyho a Kečupa, které se nevidí ani na zápasech přípravky. A když si po 5 minutách zvýšili domácí po dalším nedorozumění obrany střelou k tyči na 3:0, zdálo se být o třech bodech jasno.

V této souvislosti je však třeba dodat, že přes dvě obdržené branky jsme měli po celý 2. poločas jasnou převahu, která se s koncem zápasu ještě stupňovala a domácí se tak víceméně omezili jen na odkopy a zdržování hry. Z mnoha šancí, které jsme si během druhého poločasu vytvořili, jsme však dokázali využít jen dvě. První branku vstřelil asi ve 45. minutě Davča, jehož střílený centr před bránu se odrazil od jednoho protihráče do vlastní sítě a hned vzápětí snížil na rozdíl jedné branky opět Davča, který do prázdné branky usměrnil vynikající přihrávku Martina. Přestože jsme si do konce zápasu vytvořili další šance, vyrovnat se nám bohužel již nepodařilo a všechny body zůstaly zcela nezaslouženě domácím. Podzimní část sezóny jsme tak zakončili s tristní bilancí jedné remízy, 11 porážek a hlavně 9 vstřelených branek. Skutečnost, že nejlepšími střelci sezóny jsou se dvěma vstřelenými brankami Martin,Michal a Davča, kterému k tomu navíc stačil jeden odehraný zápas, je jasným důkazem toho, že příčinou našeho nelichotivého postavení v tabulce je střelecká nemohoucnout a obecně mizerná docházka útočníků, byť byla v případě Michala a Davči způsobena dlouhodobými zraněními.

Po zápase jsme se rozloučili s naším dlouholetým brankářem Mozym, který odešel do Nealka. Tímto nezbývá než poděkovat Mozymu za jeho působení v Hrkotce a popřát mu vše nejlepší v jeho dalším působení mezi třemi tyčemi, samozřejmě s výjimkou zápasů s Hrkotou. Na jaře se tak do branky postaví Boris a společnými silami se pokusíme o zázrak – vyhnout se setupu.

12 kolo:FC Hrkotka-P.Kopaniny 0:3 (0:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk, Chylda - Méďa - Michal, Lukáš

Přestože se Lukáš dostavil k zápasu s několikaminutovým zpožděním, během něhož ho v útoku musel zastoupit obvyklý pilíř defenzivy Baggio, začali jsme zápas výborně a během prvního poločasu si vytvořili dostatek brankových příležitostí. Nejblíže brance jsme byli při střele Michala, který po výborně rozehraném rohu ze strany Médi nastřelil břevno a šanci Baggia, který po narážečce s Méďou podstoupil tvrdý souboj s obráncem a zblízka nastřelil vyběhnuvšího brankáře hostí. Na rozdíl od nás si soupeř  vypracoval v prvním poločase pouze dvě velké příležitostí, kdy nejprve jeden z protihráčů nedokázal usměrnit hlavou centr, který přeletěl přes Baggia a poté Zdeňa Ryšavý nedokázal ani nadvakrát dopravit míč z výhorné pozice do branky.

Velká příležitost dostat se do vedení se nám naskytla asi v 35. minutě poté, co dezorientovaný protihráč rukou úmyslně zastavil střelu Médi na branku. K penaltě se postavil Lukáš, jeho neumístěnou střelu po zemi do středu branky však brankář hostí kryl. Přestože jsme si následně vypravovali i další příležitosti ke vstřelení branky, paradoxně jsme to byli my, kdo první inkasoval asi ve 45. minutě. A jak se již stalo v posledních zápasech zvykem, do konce zápasu se podařilo soupeři ještě vedení navýšit po rychlých protiútocích do otevřené obrany.

Ač jsme v zápase rozhodně byli lepším týmem, i tentokrát jsme odešli ze hřiště poraženi, navíc výsledkem, který byl pro nás příliš krutý a který vůbec neodpovídal dění na hřišti.

11 kolo:FC Hrkotka-1.FC Slza 0:2 (0:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk - Oťas - Michal, Martin

K zápase jsme se sešli pouze v šesti lidech, a tak musel celý zápas odehrát i Radek, který před zápasem kvůli svému bolavému kolenu původně chtěl jen prostřídávat ostatní na vydýchání. Soupeř si během celého prvního poločasu udržoval územní převahu, která ale byla převážně platonická a opravdu nebezpečných situací si vytvořil velmi málo. Stejně jako minulý zápas jsme začali zakřiknutě a vázla nám kombinace. Do první naší šance se tak dostal až okolo 10. minuty Baggio, který však ve vyložené pozici nedokázal trefit hlavou z hranice pokutového území branku. Následně se do několika nadějných střeleckých pozic dostal Michal, který měl však tentokrát hodně vychýlenou mušku a na konci poločasu po samostatné akci také Martin, kterého vychytal se štěstím brankář hostí.

V druhém poločasu nám evidentně začali ubývat síly, nedokázali jsme po delší čas držet míč a hra se přestěhovala víceméně na naši polovinu hřiště. Postupem času byli hosté stále nebezpečnější a branka visela ve vzduchu. V okamžiku, kdy se už zdálo, že bychom mohli dovést zápas k remíze, podařilo se hostům vstřelit rozhodující branku poté, co jinak bezchybný Mozy vyrazil nepříliš důraznou střelu pouze k jednomu z protihráčů a ten se štěstím rozvlnil poprvé naši síť. Protože do konce zápasu zbývalo necelých 10 minut, nezbývalo nám nic jiného než hru otevřít a pokusit se vydolovat alespoň bod. Asi po třech minutách jsme však po rychlém protiútoku do otevřené obrany inkasovali podruhé a zbytek zápasu se odehrál bez většího vzrušení na obou stranách.

Přestože jsme i v osmém zápase po sobě odešli z hřiště poraženi, je třeba pochválit všechny za příkladný přístup k zápasu, který jsme odehráli s vypětím všech sil až nadoraz.

10 kolo:Rokytnice-FC Hrkotka 1:0 (0:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Chylda, Boris - Méďa - Michal, Hrubásek, Martin

Po delší době se na hřišti objevili Michal s Hrubáskem a na našem výkonu to bylo hned znát. Kromě prvních asi 10 minut zápasu, kdy jsme se potýkali s přesností přihrávek a soupeř si vytvořil tlak, se hrál vyrovnaný zápas s množstvím střel ze střední vzdálenosti na obou stranách. V našem případě se činil zejména Michal, který trefil nejméně 10 krát branku soupeře a velké problémy působil domácí obraně i technicky hrající Hrubásek. Oba brankáři ale měli svůj den a dlouho se jim dařilo držet bezbrankový stav. K naší smůle se od nás odklonilo tolik potřebné štěstí, když asi ve 40. minutě skončila střela Médi po rozehraném přímém kopu na tyči. Jediná branka zápasu tak padla asi v 50. minutě, kdy si za naše obránce zaběhl jeden z protihráčů a z do protipohybu Moziho umístil kolmou přihrávku, která prošla mezi beky. V závěru zápasu jsme přitlačili domácí do defenzivy, vyrovnat se nám však nepodařilo. Přestože jsme opět prohráli, tentokrát to bylo konečně se vztyčenou hlavou a po výkonu, za který se rozhodně nemusíme stydět.

9 kolo:FC Hrkotka-Majetín Lions odloženo

Utkání bylo pro nezpůsobilý terén a stále neustávající vytrvalý déšt odloženo zatím na neupřesněný termín.

8 kolo:PHDT Luková-FC Hrkotka 3:0 kont.

K utkání dorazila jen pětice Mozy, Baggio, Méďa, Chylda a jeho brácha Martin. Luková si tedy bez boje připsala do tabulky tři body.

7 kolo:FC Grymov-FC Hrkotka 8:2 (4:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk, Chylda - Méďa - Boris, Libor, Martin

Branky: Libor, Martin

Oba týmy si po dohodě vyměnili pořadatelství zápasů, a tak se zápas odehrál oproti původnímu rozlosování v Grymově. K naší škodě byl tradičně nerovný terén navíc velmi rozmáčen nočním deštěm a dělal nám velké problémy, neboť jsme na rozdíl od domácích téměř všichni nastoupili v tarfech. Zápas byl vyrovnaný jen asi 5 minut, než jsme opět po školácké chybě inkasovali jako první – tentokrát měl na brance podíl Chylda, který zahrál z poloviny hřiště slabou malou domů, protihráč byl u míče dříve než Mozy a po kličce skóroval do prázdné branky. Hned vzápětí nám domácí navíc odpustili pokutový kop po zbytečném faulu Chyldy.

Ve snaze vyrovnat se začal Méďa stále více vysouvat, bohužel nikdo z našich hráčů vepředu se za něj nevracel a na naše obránce se valilo jedno přečíslení za druhým. Druhou branku přidali domácí asi v 15. minutě, když se Baggiovi sice ještě podařilo zblokovat první střelu domácích, opakovanou střelu jiného protihráče však již dokázal pouze tečovat a ta skončila mimo dosah Mozyho. Na 3:0 pak domácí zvýšili po další chybě Chyldy, který se nechal zbytečně obrat o míč u postranní čáry a domácí ukázkově využili přečíslení dvou na jednoho a na 4:0 skórovali domácí dokonce hlavou po nedorozumění Baggia a Mozyho, který místo vyběhnutí zůstal stát na brankové čáře. Čestný úspěch jsme zaznamenali až cca 5 minut před koncem poločasu z kopačky Libora, který se z otočky trefil střelou k tyči. Kromě branky jsme měli i další náznaky šancí, byli jsme však při jejich využívání málo důrazní nebo nepřesní.

Pokud se v prvním poločase naši hráči vpředu alespoň občas vraceli po ztrátě míče zpět, ve druhém poločase už tak nečinili prakticky vůbec a domácí si před naší brankou doslova dělali co chtěli. Skóre tak postupně narostlo až na hrozivých 1:8 v náš neprospěch, když domácí postupně navýšili skóre křižnou střelou k tyči po rychlém protiútoku, nešťastnou vlastní brankou Radka, střelou z cca 10 metrů do šibenice a nakonec střelou po kombinaci po rozehrání rohu.

Za rozhodnutého stavu se domácí uspokojili se svým vedením a ve snaze šperkovat akce až do branky nás svými nepřesnostmi uchránili od ještě většího debaklu. Navíc se po našem „vzoru“ přestávali vracet a poskytli nám dost příležitostí na korigování výsledku. Jediný gól se nám však podařilo vstřelit díky Martinovi, který dal v tváří v tvář gólmanovi domácích jesličky. Dlužno dodat, že kromě této branky Martin spálil další dvě čisté gólové šance, při kterých se mu nepodařilo přihrát zcela volnému spoluhráči před prázdnou branku domácích. I tak se však stal díky své 2. brance v sezóně nejlepším střelcem Hrkotky v sezóně, což je s ohledem na celkový počet odehraných zápasů bída.

6 kolo:SC Nealko-FC Hrkotka 6:1 (3:0)

Sestava: Mozy - Kečup, Martin, Chylda - Méďa - Oťas, Baggio

Branka: Martin

V „derby“ s Nealkem jsem tahali po celý zápas za delší konec a zaslouženě jsme rozdílem třídy prohráli. Soupeř hrál běhavý kombinační fotbal a naše oslabená sestava mu nebyla schopna konkurovat. Navíc jsme již po 5 minutách prohrávali 0:2, když na první brance se podepsal svým naivním bráněním protihráče Martin a na druhé Kečup, který se při kontrolování míče do zámezí nechal předběhnout mladým Mončim a ten křižnou střelou rozvlnil síť podruhé. Stejný hráč pak asi ve 20. minutě zvýšil na 3:0, když se díky své rychlosti probil středem hřiště a tvrdou střelou obstřelil Mozyho. Kromě branek stojí na straně domácích za zmínku ještě nastřelené břevno a neproměněné šance zblízka, za jejichž zlikvidování si zaslouží absolutorium Mozy. Z naší strany stojí za zmínku pouze 100 % šance Chyldy za stavu 0:2, který se po rychlé a přesné kombinaci po ose Chylda – Baggio – Oťas  objevil zcela sám před brankářem domácích, v šanci ale selhal a vůbec netrefil branku.

S ohledem na kvalitu naší obranné hry si ve druhém poločase si Baggio v 2. poločase prohodil místo s Martinem. Soupeř se na začátku poločasu uspokojil se svým vedením a v prvních 10 minutách jsme si vytvořili napadáním soupeře mírný tlak. V tomto úseku hry se nám navíc podařilo skórovat díky Martinovi, který předskočil svého obránce a špičkou kopačky tečoval přihrávku Oťase do branky domácích. Ve 40. minutě jsme však inkasovali rozhodující branku, když soupeř využil rychlý protiútok po zbytečné ztrátě míče Kečupa na půli hřiště. Do konce zápasu jsme pak po zbytečných ztrátách míče ve středu pole inkasovali ještě dvakrát.

 

5 kolo:FC Hrkotka-Internazionale 0:5 (0:3)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Chylda, Martin - Méďa, Mira, Libor - Michal, Oťas, Hrubásek, Boris   rozhodčí: Hrk

 

net1.jpg

V páteční předehrávce jsme se utkali s nováčkem soutěže,  jenž zatím ovládá 2.ligu bez ztráty bodu. A průběh utkání ukázal, že to nebude náhoda. Poprvé navlékli zelenobílý dres novicové Libor a Oťas. Až na zraněného Davču jsme dorazili v "plné palbě".net2.jpg Díky přetlaku v obraně se Hrk chopil role arbitra. K zápasu jen krátce, celé utkání mělo jednoznačný průběh. Během něj jsme si v podstatě nevypracovali žádnou 100% šanci a po laciném prvním gólu hosté s přehledem kontrolovali další průběh. Sehraní "nerazzuri" byly po všech směrech lepším týmem a zcela zaslouženě vyhráli.

 

 

4 kolo:OSK Osek-FC Hrkotka 3:1 (1:1)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk, Kečup, Boris, Méďa, Martin

Branka: Baggio

Zápas byl ovlivněn v náš neprospěch hned několika faktory – velikostí hřiště, jeho kluzkým povrchem, se kterým si domácí poradili ponožkami na obuvi, zatímco my jsme klouzali jak po ledě a především naší značně oslabenou sestavou, ve které jednoznačně převažovali obranné typy. S ohledem na poslední skutečnost si každý z nás během zápasu zkusil všechny posty v poli (z tohoto důvodu nejsou u jednotlivých hráčů naší sestavy uvedeny v sestavě jednotlivé posty), takže na hřišti panoval víceméně chaos a s druholigovým fotbalem neměl náš výkon nic společného.

Prakticky po celý zápas byly domácí výrazně lepší a během zápasu si vypracovali šance na několik zápasů. S jejich proměňováním však byli na štíru. V první půli se domácím podařilo proměnit jen jednu z několika šancí, kdy asi v 15. minutě jeden z protihráčů střelou k tyči obstřelil klubko hráčů v našem pokutovém územím, přes které Mozi prakticky nic neviděl.

Na naší straně stojí za zmínku 100 % šance Borise, který na začátku zápasu v samostatném postupu na  branku domácích pouze nastřelil brankáře domácích. Ten si následně poradil i se střelami Borise a Médi z dálky a překonat ho dokázal jen Baggio, který asi ve 20. minutě vystihl rozehrávku domácích, při přečíslení dvou hráčů na jednoho si vyměnil míč s Martinem a střelou mezi jeho nohama srovnal na 1:1.

Do opětovného vedení se domácí dostali hned v 1. minutě 2. poločasu po chybě Radka, který byl myšlenkami ještě na střídačce, úplně přestal hrát a osamocený protihráč střelou na bližší tyč nedal Mozimu žádnou šanci. Když jsme o další dvě minuty později inkasovali potřetí po obrovské chybě Kečupa, který se namísto přihrávky na volného protihráče rozhodl sólovat a zbytečně ztratil míč, bylo o osudu zápasu definitivně rozhodnuto. Ve zbytku zápasu jsme se prakticky na nic nezmohli a pouze se bránili útokům domácích. Ti však nebyli díky své střelecké impotenci a výbornému výkonu Moziho schopni své vedení navýšit a zápas tak skončil zcela zaslouženým vítězstvím domácích. Dlužno dodat, že s ohledem na převahu domácích byl výsledek zápasu pro nás více než milosrdný.

Na závěr je třeba pochválit rozhodčího domácích, který s velkým přehledem a zcela nestranně odpískal celý zápas. Hned na začátku zápasu přitom musel udělit žlutou kartu Kečupovi, který zápas začal velmi tvrdě a za surový zákrok si žlutou kartu plně zasloužil.

3 kolo:FC Hrkotka-SK Hradčany 0:3 (0:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Kečup, Hrk - Méďa - Mira, Michal, Martin

K zápasu jsme poprvé v sezóně nastoupili s Mirou a vůbec poprvé se v našem dresu představil bratr Chyldy Martin, kterého jsme postavili do útoku. První poločas však byl z naší strany špatný, neboť jsme lehce ztráceli míče. V naší hře bylo totiž příliš mnoho nepřesností a přesných kombinací bylo jako šafránu. Jedinou čistou gólovou příležitost jsme si tak vytvořili asi v 10. minutě, kdy po závaru v pokutovém území vybojoval míč Martin, jeho střelu brankář hostí se štěstím vyrazil a následná dorážku Miry skončila na břevně. Kromě výše uvedené šance jsem měli jen střely ze střední vzdálenosti, které však míjely branku soupeře. Ten byl po celý první poločas lepší a často zaměstnával Mozyho nebezpečnými střelami ze střední a větší vzdálenosti. Mozy však měl svůj den a s přehledem si všemi nebezpečnými střelami poradil.

V druhém poločase se naše hra rapidně zlepšila a měli jsme více ze hry, paradoxně jsme však třikrát inkasovali. První branku jsme dostali asi v 35. minutě poté, co se Méďovi díky jediné kaluži na hřišti nepodařilo odkopnout míč a jeden z protihráčů bez přípravy zamířil přesně po zemi k tyči. Druhou branku jsme pak obdrželi asi ve 45. minutě, kdy se míč se štěstím odrazil od jednoho z protihráčů k jeho spoluhráči, který z blízka skóroval do témě odkryté branky. Poslední branku jsme inkasovali v samotném závěru hry, kdy jsme hráli vabank a soupeř proměnil přečíslení tří na jednoho. Kromě branek měl soupeř ještě tři velké příležitosti, kdy šel po chybách v rozehrávce sám na Mozyho, ten však při obou akcích výborně zakročil, při třetí akci výborně zakročil na brankové čáře Baggio.

Jak již bylo uvedeno výše, v druhém poločase jsme byli v poli lepší a vytvořili si několik šancí, které volaly po gólu. V druhém poločase jsme však měli nehoráznou smůlu, protože třikrát orazítkoval tyč nebo břevno Mira a jednou Michal. Celkem jme tak v zápase pětkrát trefili konstrukci branky.

V druhém poločase vzplály na hřiště emoce, ke kterým jednak pomohl svými verdikty sudí hostů a za druhé dvě špatná střídání hostů, z nichž jedno nám překazilo dokončení rozehrané akce. Na závěr je třeba dodat, že i přes převahu v druhém poločase jsme si za slabý výkon v prvním poločase vyhrát nezasloužili.

2 kolo:Béďa team-FC Hrkotka 3:1 (1:0)

Sestava: Mozy - Baggio, Hrk, Chylda - Méďa - Michal, Boris, Hrubásek

Branka: Michal

K druhému zápasu sezóny jsme nastoupili na hřišti v Sušicích proti soupeři, kterému jsme chtěli oplatit loňskou vysokou prohru 1:5 z jeho hřiště. Zápas se nám však nevydařil a díky slabému výkonu Mozyho v bráně a našemu naprostému selhání v koncovce jsem odjeli opět s prázdnou.

Soupeř se po celý zápas držel taktiky dlouhých výhozů brankáře do našeho pokutového území, na jejichž efektivní odvracení jsme po celý zápas nenašli recept a střelby z větší vzdálenosti a prakticky rezignoval na jakoukoliv kombinaci a postupný útok. První branka do naší sítě padla asi v 15. minutě zápasu, kdy se jeden z protihráčů dostal k míči po závaru před naší brankou a nemastnou neslanou střelou „prostřelil“ Mozyho. Během prvního poločasu pak ještě jeden z protihráčů nastřelil z dálky břevno naší branky. K našemu výkonu v prvním poločase je třeba poznamenat, že jsme do zápasu vstoupili vlažně a teprve po inkasované brance si vytvořili převahu a s ní spojené šance. Po celý zápas jsme se však trápili v zakončení a brankou tak neskončili ani ty nejvyloženější šance, kdy na brankář hostí postupovali zcela sami Méďa a poté Michal.

V druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil – soupeř se omezil pouze na výhozy brankáře, ze které vyplynuly téměř všechny jeho šance (v druhém poločase po jednom výhozu jeden ze soupeřů hlavičkoval i do břevna) a my jsme tak museli chodit stále do plných a spoléhat na individuální průniky útočníků. Vyrovnat se nám podařilo asi ve 40. minutě po jedné ze samostatných akcí Michala, který obešel protihráče a prostřelil ke vzdálenější tyči brankáře domácích. Přestože se v tu chvíli zdálo, že se nám podaří zápas otočit, dostal se do vedení opět soupeř, jehož střelu po zemi z velké dálky propustil Mozy k našemu údivu mezi svýma nohama. I poté jsme měli několik příležitostí nevyrovnání, ale střeleckou nemohoucnost se nám protrhnout nepodařilo. Skórovat se tak podařilo opět domácím asi v 50. minutě, kdy po jednom z mnoha výhozů přeskočil na hranici pokutového území hráč domácích Baggia a míč po jeho hlavičce skončil u tyče naší branky potřetí. Dlužno dodat, že i v tomto případě měl na brance velký podíl Mozy, který na nepříliš prudký míč vůbec nereagoval a zůstal na čáře jako opařený. Ve zbývajících minutách spálili další dvě tutovky Michal a Méďa. Poslední šanci si pak vypracovali domácí, Mozy však alespoň na konci zápasu podržel a vyrazil střelu soupeře z bezprostřední blízkosti. Na závěr nezbývá než dodat, že jsme si zápas prohráli sami a zcela zbytečně ztratily další body. Rovněž stojí za zamyšlení skutečnost, že jsme v sezóně ještě v zápasech nevedli a po laciných brankách, které inkasujeme, musíme stále dobývat obranu soupeře.

 

1 kolo:FC Hrkotka-FH Sanace 2:2 (1:1)

Sestava: Mozy- Baggio, Hrk, Kečup, Chylda - Meďa - Michal, Hrubásek, Boris

Branky: Michal, Hrubásek

Novou sezónu jsme zahájili proti nejlepšímu týmu jara bez Miry, který se rozhodl odpočívat po náročném programu třetiligového Uničova, Lukáše zaměstnaného přípravou oslavy svých narozenin, zraněného Davida a bohužel i bez Bafua, který se před sezónou rozhodl pověsit kopačky na hřebík. Začátek zápasu se nám vydařil, obě Borisovy střely ve výhodných pozicích však těsně minuly šibenici branky hostů Ti se však posléze osmělili a začali dokazovat, že právem patřili ke štikám jarní části ligy. Nejprve zahrozili střelami z větší dálky a poté si vypracovali první stoprocentní šanci, zakončující hráč však po rychlém protiútoku trestuhodně přestřelil zcela prázdnou branku. Poté jsme se dostali do několika nebezpečných šancí i my, a to díky několika individuálním průnikům Hrubáska a Michala, které však brankou také neskončili. Skóre zápasu tak otevřel asi v 15. minutě zápasu soupeř, a to za vydatného přispění Mozyho, který se rozhodl řešit slabou střelu z poloviny hřiště odkopem, míč však levačkou promáchl a ten k našemu zděšení skončil v síti. Po této brance soupeř využil našeho rozpoložení a dvakrát nastřelil tyč naší branky. Zpátky do hry nás dostal asi ve 25. minutě zápasu Michal, který přešel přes dva bránící hráče a střelou pod břevno prostřelil brankáře hostí. Zbytek prvního poločasu pak již měl vyrovnaný průběh a dohrál se bez větších šancí.

Potřetí se skóre zápasu měnilo již v první minutě druhého poločasu, kdy se střílený centr před naší branku odrazil šťastně do kolena protihráče do naší sítě. Narozdíl od první inkasované branky nás však vedení soupeře nesrazilo na kolena, ale naopak znamenalo zvýšení naší aktivity. Během druhého poločasu jsme tak měli více ze hry a soupeř se spíše spoléhal na zajištěnou obranu a rychlé protiútoky. Šance se tak střídali víceméně na obou stranách, z našich stojí za zmínku zejména střela Hrubáska do tyče a dvě nebezpečné hlavičky Kečupa, činil se ale rovněž i soupeř, který stejně jako v 1. poločase dvakrát nastřelil tyč naší branky. Zaslouženého vyrovnání jsme se dočkali asi v 50. minutě po autu Borise za obranu, na který si naběhl Hrubásek a přehodil vyběhnuvšího brankáře. Přestože se oba týmy nadále snažili strhnout vedení na svoji stranu, stav se již nezměnil a zápas skončil spravedlivou remízou 2:2.

Na závěr je třeba dodat, že utkání se ve druhém poločase značně přiostřilo, čemuž napomohly i výroky rozhodčího, který nejprve za stavu 1:2 „přehlédl“ zcela jasnou ruku ve vápně soupeře a následně za stavu 2:2 nařídil namísto penalty přímý kop po faulu, kterého jsme se dopustili zjevně mimo naše pokutové územím, až po velkých diskusích.