Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová utkání 2007-08

17. 5. 2008

 

               

 
2007-08
 
 
 
 
 
 
1
HOTEL FIT
24 
16 
96:47 
49 
2
FC TRAVEX
24 
14 
62:38 
45 
3
FC KAFKI
24 
13 
62:41 
44 
4
ULTRAS
24 
13 
10 
49:42 
40 
5
SIBOM R. LÝSKY
24
11
37:33 
38 
6
FC WELLRYBA
24
12
1
11
65:60
37
7
MASH
24 
47:51 
33 
8
FC HRKOTKA
24 
10 
11 
67:79 
33 
9
ROT. KEDLUBEN
24 
10 
13 
55:68 
31 
10
1. FC SLZA
24 
10 
40:43 
30 
11
ROOFS.CZ
24 
13 
44:70 
29 
12
S. ROKYTNICE
24 
13 
41:60 
23 
13
ZIPPO VINARY
24 
18 
54:87 
16 
14
AC HROT

                                                                                                                                                               

26.KOLO : R. Lýsky - FC Hrkotka 3:3                         

Sestava: Kečup, Libča ,Hrkot, Chylda, Baggio, Méďa, Davča, Bafu Rooney
Branky:  Davča 2, Baggio

        Včera v sobotu jsme vyrazili na poslední špíl do Lýsek. Velké hřiště, horko a neúčast našich hrotů nevěstilo nic dobrého...Na místě samém nás čekal Kečup s čistým kontem z minulého zápasu ;-) ale bohatší o jednu slečnu, kterou nám ani nepředstavil!! Taky bych se těch vlčáků bál, ale nám starým bardům mohl, už jen proto, aby psycholog Dr.ÁBEK jí neříkal pí Kečupová. Mančaft se postupně rozcvičoval, nejprudší pohyb byl s flaškou v záklonu a naopak v předklonu si větrali mnozí po pátečku zduřelé jazyky. Konečně jsme nastoupili a všechno bylo jinak. Jen Baggio měl malý problémek být včas na správném místě ;-) po 10-ti minutách chytil rytmus a nepustil.

         Mladé mužstvo soupeře rozvýřilo tunu prachu, sám jsem kontroloval jestli si dnes neobuli kopyta a bez úcty k fotbalové zralosti se do nás pustili. Kečup věděl jak se předvést před slečnou X. Měl práce víc než dost, pochytal, povyrážel, vytěsnil a soupeři toho zhatil na kila, zakládal brejky prostě byl skvělý...Celý manšaft hrál dobře a nešetřil se. Znechucenej Rapid nám dával malinko víc prostoru. Při chuti byl i Davča, který otevřel skore bombou podél brankaře. soupeř nebezpečný byl, ale stačili jsme jak bránit, tak útočit a z překrásné kombinace - Bafu centr na Méďu - hlava na Baggia a 2:0 - to bylo žrádlo a to se to hrálo. Do poločasu přidal Davča třetí gól a měli jsme dobře zaděláno...  

      V druhé půli bylo nad slunce jasnější, že začnou problémy s kondičkou. Běhavější, dlužno dodat že i mnohem mladší soupeř začinal mít navrch a naši borci si mysleli, to už se ukope nějak  samo...Odolávali jsme, to má Kečup, tam je Kečup, Kečupe dobrý, byly nejčastější věty na lavce. soupeř si postupně rovnal mířidla až začaly zvonit tyče a po mnoha vynikajících zákrocích dnes opět pana Skvělého to tam přece jenom padlo. Fénix z Lýsek ucítil šanci a ožil. My jsme se přestali pohybovat a přihrávky od golmana vrchem jsme těžko zpracovávali do šance nebo zakončení. Kombinovat po zemi od vlastní branky se příliž nedařilo. Psycholog si vedle mně zrovna pobrukoval "Medvídka z Bogoty", když se to stalo. Rooney operoval na svém metru čtverečnym a tísněn balonem namazal soupeři lépe než Gabriel v nároďáku na kontaktní gól! Kečup ho poplácal přátelsky několika peprnými výrazy na dálku po zádech, spolkl, slin nemaje, hrst prachu a bylo to vyřízeno 3:2.
       A znovu jsme lezli do oprátky nedůrazem, bez pohybu, hřiště se neustále zvětšovalo a plíce plné prachu, s tím zázraky neuděláš. Z jedné nenápadné akce se urodil vyrovnávající gól(útočník Rapidu měl zřejmě turecký původ) na který měl Kečup snad i za předvedený výkon nárok 3:3.  Vyrovnat prosím, ale prohrát jsme nechtěli, i když se málem schylovalo k situaci, kterou rád praktikuje Áda. Od teď to byl boj o 7. - 10.místo! Do konce zápasu jsme stejně jak soupeř sahali po vítězství, Davča dvě šance v závěru, škoda. Podělili jsme se o body, snad spravedlivě, na balony jsme projeli už podruhé 0:1, ale co je cenější, hráli jsme bez dvou mladých a s přimhouřenýma očima jsme to zvládli! Při cestě do aut, snad to byl ten všudypřítomný prach, ale jakousi pachuť jsem v ústech měl...
Ps. Teď mi psal ÁDA, paří na zahrádce v Barce, čučí na fotbal (zítra to bude horší) pozdravuje a blahopřeje ke 4 bodům. Začíná 7.7. s Rejžou!!!!!

25.KOLO:  FC Hrkotka - Rotující kedluben  9:0

Sestava: Kečup, Libča, Hrkot, Chylda, Baggio, Méďa, Rejža, Bafu                                           

Góly: Rejža 4, Chylda 3, Méďa, Libča

V neděli 15. 6. jsme se byli rozloučit s domácím hřištěm ve Věžkách. Z počátku se zdálo, že kedluben se ani nedostaví a v předposledním kole si  nekopnem, ale soupeř nakonec dorotoval a odehráli jsme pohledné utkání se zajímavým průběhem.
    V prvním poločase se hrál kombinační fotbal na naše poměry nevídaný. Zapojovali se všichni hráči, nekazili jsme přihrávky jako obvykle a soupeře přitlačili často na jeho půli. Celou první půlku pokud stačil Kedluben s námi běhat, byl nebezpečný svými výpady. Nevzdoroval naštěstí  dlouho. Rejža dvěma výstavními góly stanovil poločasové skore 2:0. Naši borci hráli skvěle, určitě se mnou budete všichni souhlasit. Kečup se tentokrát v bráně představil v tom lepším světle, beci hráli spolehlivě, bez chyb, s důrazem, záloha sekundovala Rejžovi(dnes z mladých sám) víc než zdatně(pro Méďu by mohla konečně začít sezona ;-)...Baggio si odehrál svůj dlouhodobý standard, Bafu se pomalu zapracovává do sestavy, Ádovi to na lavce s Miriam slušelo a Davča poslal za sebe otce, zřejmě, aby nemusel na večeři za vyhraný špíl...opravdu povedený poločas.
    Druhou půlku se děly věci! Soupeř po dalších brankách Rejži už tak moc nerotoval, spíš začal dřevnatět, nechával nám spoustu místa i času a iniciativu převzali naši beci! Rejža se začal fotbalem bavit, nevěřil bych, že umí ubrat plyn a vytvářel šance pro ostatní.
    Chyldových 15 minut slávy, ano za tu dobu, jako falešné křídlo  vstřelil hatrick, téměř čistý, ušpinil ho tuším Méďa. Dobře jsem neviděl přes menegera asi na čtvrt hřiště. Nekompromisně věšel jeden za druhým, pro některé otázka několika sezon...Radek to nesl těžce. Svým pohledem, po každé Chyldově ráně, rozháněl mraky a nebyl si vůbec jistý, jestli to nejsou dozvuky dvojítého Řepky, kdy inkasoval prudký aut do hlavy nebo to mají na svědomí ta moje stále upíjená piva a jemu se to jenom zdá. Tvrdě do reality ho vrátil Libča, když svým gólem podtrhl účet s číslem 9 - kdyby si Radek v tu chvíli mohl vybrat, seděl by radši třeba v zubařském křesle. Začal dělat vránu a červenat se...
    Musím se přiznat, když se kluci rozkopávali, měl jsem strach, že to dnes nepude, někteří dokopli opakovaně až ke strojírnám, nakonec to bylo příjemné, uvolněné dopoledne...

 1.KOLO:  FC Hrkotka - FC Kafki 2:2

 Góly : Rejža 2  

  
...
Na svém hřišti v Sušicích jsme hostili celek FC Kafki.Bylo slunečné počasí, které fotbalu
přálo. Nebýt už nechvalně proslulých zmatků kolem odjezdu, mohli jsme se na dávno vzorně přípravené hřiště -  Baggio, Méďa, Radek - chválím a omlouvám se, docela těšit. Začali jsme svižně, po 7-mi minutách jsme se dostali do dvou brankových šancí  (Rejža), ale nepotrestal chyby v obraně hostů! Potom se začala hra přelévat z jedné strany na druhou a byl k vidění slušný fotbal  z obou stran. Jimovi v bráně zpočátku malinko koktaly ruce, ale na potřetí je srovnal! Nedocházelo k žádným zbytečným faulům a opravdu se dalo na zápas dívat. Hosté lehounce kroužili bez efektu kolem ještě nervozního golmana, ale do většího tlaku je naše obrana nepustila.

          Poločas skončil smírně 0-0 a druhá půle slibovala pěknou podívanou. Stalo se. Zhruba po 8-mi minutách na hranici vápna dostal míč Rejža a pohotovou střelou k tyči rozradostnil naše diváky.Ujali jsme se vedení 1-0. Družstvo Kafek přidalo na obrátkách a začalo nám zatápět, drze se tlačily dopředu. Podržel nás Jim a z jednoho rychlého protiútoku, kdy dobře zatáhl balon Dohny a naservíroval přihrávku Rejžovi, pro něj už nebylo problémem dopravit balon do sítě přesnou střelou, jsme se ujali vedení 2:0 a zdálo se, že tento stav už všemi silami udržíme. Začali jsme pečlivě bránit a soustředit se především na obranou fázi, což se nám s dobře hrajícími beky 10 minut i dařilo. Jelikož máme úzký kádr, pomalinku začaly docházet klukům síly a bylo to znát. Bojovali jsme o každý balon a drželi naše akcie hodně vysoko.

         Pak se to stalo! Po nepřehledné situaci a střele na Jima se mič odrážel kolem brankové čáry a i když rozhodčí situaci vůbec nesledoval, po několikerém apelu hostů ukázal na střed a uznal branku. Zjevně nám mohlo pomoci pouze jestřábí oko! Od kavčích jsme to čekat nemohli! Tato situace nás natolik rozhodila, napomohly i emoce mimo hřistě, že jsme svou nekoncentrovaností z předchozího momentu inkasovali za 5 minut druhou branku střelou k tyči. Od té doby se už jen čekalo na konec zápasu i když sem tam se zrodil nějaký náznak šance. Utkání  skončilo smírně 2-2 ale  nám zůstala pachuť na patrech a na jazyku jedno velké ale, notabene když jsme se dověděli, že se mladej Bob po zápase chlubil na Viktorce, jak zařízl Hrkotku. I tak jsme si vybojovali  bod s velkým B. Všem klukům bych chtěl samozřejmě poděkovat a pogratulovat za předvedený výkon. Svou bojovností a chutí dokázali, že to soupeři nebudou mít s námi opravdu jednoduché! 

2.KOLO:  Travex - FC Hrkotka 0:1

Gól : Rejža

K druhému zápasu jsme nastoupili na půdě několikanásobného mistra 1 ligy TRAVEXU. Utkání se hrálo v krásném areálu v Kozlovicích.Nastoupili jsme i s navrátivším se "ZTRACENÝM SYNEM" našim hráčem Davidem Ulmou. Utkání začalo stejně jako minulý zápas. Zaskočili jsme soupeře kombinační hrou s napadáním a převzali  iniciativu hned od počátku! Hlavně útočná dvojice Rejža, Ulma si vedla skvěle! Po osmi minutách jsme měli 3-4 golové šance, téměř 100% - ní, ale "zelenej Chorvat" brakář domácích, naše útočníky doslova vychytal. Nejprve střelu Rejži, potom dvakrát Ulmu a poradil si i s nájezdem dvou proti jednomu, kde pohlednou akci nestačil dopravit do sítě opět Rejža.

 V tu dobu si poprve domácí mohli prohlédnout Jimův dres zblízka! Obě dvojice beků Jimovi skvěle sekundovaly. Zhruba ve 20 minutě prvního poločasu to přišlo. Ve skrumáži, kdy balon létal ve vzduchu se do něj opřel Rejža a nedal golmanovi šanci - šibenice a vedli jsme 1-0!! Travex ještě více znervozněl, ale Jim v bráně podržel! Celou první půlku byl téměř bez práce, pomineme-li pár ošemetných situací, které s přehledem řešil s obránci. Před hvizdem dvěma zákroky udržel stav 1 - 0, psychologicky vzato,  pro nás velice důležitý moment! Poločas jsme měli vyhrát 3 i 4-0! Byli jsme lepším mužstvem po všech stránkách! Kluci dali do hry mimo umu i srdce a bylo to znát!

            Druhá půle začala a pokračoval prvních 5 minut náš tlak, kdy jsme mohli několikrát zvýšit  náskok. Nestalo se tak a pomalinku nám začali zatápět i domácí, kteří se nechtěli smířit s porážkou! Naši kluci dřeli, ale síl už nebylo nazbyt. Soustředili jsme se na obranu a rychlé brejky, ale z naší strany šancí ubývalo. Zato domácí nás od 15-té minuty přišpendlili k našemu pokutovému ůzemí a můžeme jen poděkovat brankáři Jimovi, který byl pro nás v téhle chvíli pověstným stéblem. Blýskl se několika zákroky, které byly prvoligové!! Přečkali jsme do konce tenhle tlak a můžeme se radovat z prvního vítězství a to na půdě TRAVEXU!!

          Opět bych vyzdvihl hru celého kolektivu a podržel nás skvělý Jim v bráně! Škoda několika neproměněných tutovek v prvním poločase, bylo by už dávno rozhodnuto :-))   

 

3.KOLO:  FC Hrkotka - FC Wellryba 1:6

Gól : Méďavelryba.jpg

 

 

    Po výsledku 1:6 by se mohlo zdát, že nás Wellryba pozřela, přežvejkla a po hodině vyplivla zpátky  na vzorně upravené hřiště v Sušici...nebylo tomu tak, naopak, z posledních tří soupeřů se, objektivně vzato, jevila jako nejschůdnější překážka za třemi body! Ale od začátku. V ještě letní sobotu 15.9. nás na našem domácím hřišti přivítali hráči Wellryby, protože jsme přijeli z a s e pozdě, snad příště... Stejně jako v minulém zápase nás podržel Jim v bráně, tentokrát až od stavu 1:5! Ano, 5 minut před koncem se zdálo, že by dnes mohl i nastoupit!!! Už byl ready. Do té doby ho svazovala jakási odpovědnost veliká převeliká, kterou si zřejmě odpovědně připouštěl už celej páteční večer...Taky nám paradoxně uškodil fakt, že jsme byli v plné síle, neumíme s ní ještě ekonomicky nakládat a nedokázali toho jak se patří využít. Dva rychlé góly, do 10-té minuty, ach ten Jimův odpovědnost, jsme trávili těžce. Méďa stačil kontrovat prudkou umístěnou střelou na 2:1 po samostatné akci ještě do poloviny poločasu a zdálo se že snad...snažili jsme se přilepit ještě jednu branku, místo toho jsme opět inkasovali.

 Do druhé půle se soupeř vysunul, bránil se útokem a od té doby jsme byli o level za Welrybou, která - přiznejme si to - hrála mazácky a chytře. Na Rejžu tvrdá nejtěsnější osobka bekem Wellryby, který budil respekt vizáží a ostrou hrou i z lavičky, přesto se dokázal Rejža párkrát prosadit, ale byl v pozici ze které góly nepadají. Jednoduchej přechod do útoku a střela téměř z první.  Nás se díky Jimbovým nepřesným pološpekům a nejistotě držela nervozita a s přibývajícími góly na našem kontě i chuť udělat zázrak. Nelze upřít snahu ani bojovnost, ale tentokrát jaksi vyšuměla o něco dřív.Můžeme se divit? Hrkotka si mnoho šancí, rodily se v bolestech, nevypracovala, hráli jsme to monotóně do trychtýře a soupeř naše ataky lehoulince odrážel...Pochválit bych chtěl Méďu za, u něho  nevídanou, střelbu, četnou, pohotovou, prudkou a přesnou, ten chlap snad neminul bránu! Škoda jen, že se ujala pouze jedna. V závěru ochutnal ligu i Bafu, ale to už byl talíř z vélké části vyjedenej!
         Přes to přeze všechno si myslím, že nám tento zápas ve 3-tím kole i něčím pozitivním prospěl a je třeba, aby se z tohoto špílu  V Š I CH N I  poučili...

  4.KOLO:  Ultras - FC Hrkotka 4:1

Gól : Chylda      

     Ve 4.kole jsme k dalšímu utkání  nastoupili na půdě našeho starého známého mužstva ULTRAS se kterým jsme postoupili loni společně do 1.ligy. Jelikož se obě mužstva velice dobře znají, tak scénář tohohle zápasu odpovídal každoročnímu klání. Nastoupili jsme opět v plné síle s tím, že Dohny se postavil do obrany. A jako každý zápas jsme začali velice dobře a přišpendlili jsme soupeře před vlastní branku. Soupeř bránil v 5-ti lidech a tak jsme se strašně těžko prosazovali do koncovky a pár střel z dálky nenašlo cestu k brankáři. Z ojedinělého protiútoku jsme inkasovali jako pokaždé lacinou branku a začalo být opět horko! Obraz hry se ale nezměnil, domácí se stáhli do ulity a ještě více se soustředili na bránění. A opět po jenom z rychlých protiútoků jsme inkasovali. V naší hře se začala objevovat čím dál větší nervozita a už se ani nezdálo, že bychom mohli vývoj utkání nějak zdramatizovat. Poločas jsme prohráli 2-0, když jsme se nedostali k žádnému zakončení. O přestávce jsme se snažili ještě více semknout a bojovník Rejža zvedal mužstvo. Druhá půle začala stejně naším tlakem, ale ztěžka jsme se opět dostávali před brankáře domácích. V 7. minutě to ale přišlo. Po dobře hozeném autu se do vzduchu pověsil netradiční střelec Chylda a nedal šanci dobře chytajícímu brankáři Ultrasu. Snížili jsme na 1-2 a zdálo se, že bychom mohli unavené domácí v druhém poločase dorazit! Ovšem to bychom nesměli mít v brance opět nejistého a doslova špatného golmana Jima, který z ojedinělého protiútoku pustil doslova laciný gol k první tyči. Od té chvíle se mužstvo rozsypalo a bylo jen otázkou času, kdy se bude pískat konec zápasu. Kluci už jako po několikáté dřeli, ale výkon našeho golmana jim nepomáhá ba navíc je frustruje. Zápas skončil nakonec 4-1 a pomalinku je důvod k zamyšlení nad naší hrou a převážně se pozastavit nad formou brankáře Jima !!!