Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová utkání 2009-10

20. 6. 2010

 

JARO

 

LETOŠNÍ STŘELCI FC HRKOTKY :

celkem 73 gólů (29+44)

ÁDA 21 (8 podzim+13 jaro), MIRA 12 (4+8), HRUBÁSEK 8 (3+5), DAVČA 7 (4+3), MÉĎA 6 (3+3), STANČE 5 (5+0), CHYLDA 5 (1+4), MICHAl 4 (0+4), PAVOUK 1 (1+0), BAGGIO 1 (0+1), BORIS 1 (0+1), HONZA 1 (0+1), vlastní 1

 

 

Exhibiční záchrana

26 kolo: Čekyně - FC Hrkotka 2:11 (2:6)

branky: 4x Áda, 2x Michal, 2x Mira, 1x Hrubásek, 1x Boris ,1x Chylda

sestava: Mozy - Baggio, Chylda, Kečup, Bafu - Mira - Áda, Hrubásek, Michal, Boris

Obrazek

 

ObrazekHVĚZDA UTKÁNÍ  :   CELÁ FC HRKOTKA

 

 Důležité vítězství

25 kolo: FC Hrkotka - Sibom Rapid Lýsky 2:0 (2:0)
branky: 2 x Áda

sestava: Boris - Méďa, Radek, Chylda - Mira - Áda, Hrubas, Kečup 

 ObrazekPro nás existenční zápas se odehrál za tropického vedra. V bráně nahradil Mozyho s přehledem a jistě chytající Boris. Jelikož soupeř nastoupil pouze v šestí lidech, soustředil se hned od začátku na obranu a ohrožoval nás pouze střelami z dálky. Zápas se tak odehrával pod naší taktovkou, z velkého množství šancí se však ujaly pouze dvě střely Ády již v průběhu 1. poločasu. Zápas jsme zvládli víceméně bez problémů,  zatrnulo nám jen asi 10 minut před koncem, kdy soupeř vstřelil po faulu na Chyldu branku. Rozhodčí soupeře po krátkém váhání faul odpískal a gól neuznal. Jelikož to jeden z protihráčů neunesl, dohrávalo se utkání v podrážděné atmosféře. Po skonečném utkání jsme si tedy mohli navléknout další tříbodový koralék na cestě za záchranou.

Ádův koncert

24 kolo : Tučín - FC Hrkotka 2:10 (0:6)

 Branky : 6 x Áda, 3 x Mira, 1 x Hrubásek

Sestava: Mozy – Chylda, Méďa, Radek – Mira – Áda, Hrubásek, Michal

 

Obrazek

  Do existenčního utkání dvou posledních týmů tabulky jsme vstoupili bez Davči a zraněných Baggia s Bafuem. Naopak po delším čase se v sestavě objevil loňský kanonýr ligy Áda. Konečnému výsledku utkání dala ráz již první polovina poločasu. Z první šance utkání se v úvodu trefil Áda, a když po chvíli přidal po autovém vhazování překrásným volejem druhý gól, nasměřoval Hrkotku k vítězství. V páté minutě po jeho akci, kdy obešel skoro celý tým domácích, dokonal čistý hattrick. I Tučín si vypracoval několik ošemetných situací, ale narozdíl od nás je neproměnili. Co propustila obrana lapil dnes opět vynikající Mozy. Již za stavu 0:5 chytil Mozy nařízenou penaltu po ruce Chyldy. Poločasové skóre upravil tradičně výborný Mira. Na začátku druhé půle domácí snížili ušmudlaným gólem na 1:6. Hra měla po celé utkání dobré tempo, nesvázané přílišnou taktikou a to zřejmě hlavně díky vývoji. Hrkotka byla lepším týmem, ale hlavní a zásadní rozdíl byl v proměňování šancí. Dvouciferné skóre bylo naplněno po střele Hrubáska. Domácím se těsně před koncem ještě povedlo snížit, ale na přesunu důležitých a zasloužených bodů na konto Hrkotky to již vliv nemělo.

 

ObrazekHVĚZDA UTKÁNÍ  :   ÁDA 

Obrazek

Příliš krutý výsledek

 21 kolo : FC Hrkotka – FC Kafki 1:4 (0:2)

Branka : Davča
Sestava: Mozy – Baggio, Chylda, Méďa, Radek – Mira – Hrubásek, Davča

  Dvakrát odložené dohrávce 21.kola ani tentokrát počasí nepřálo.Plocha byla na hraně regulérnosti a na aktéry se po celý zápas snášel nepříjemný déšť. Proti včerejšímu zápasu chyběl Michal naopak přibyl Davča, jehož přítomnost byla na hrotu velmi cítit. Přes těžké podmínky to byl dobrý fotbal v solidním tempu. Favorit utkání se dostal do vedení po rohu, kdy ne úplně pokrytí Pola prudkou ranou po zemi nedal Mozymu šanci. Ten samý hráč poslal ještě v prvním poločase další střelou Kafki do dvougólového vedení. Hrkotka předvedla v útočné fázi několik pěkných kombinací, ale trápila se opět v zakončení. Krátce po začátku druhé půle pro zranění stehenního svalu odstoupil Baggio. O vítězi rozhodla první desetiminutovka, kdy Kafki dvakrát proměnili rychlé kontry do přečíslení. Čestný úspěch Hrkotky zaznamenal vynikající Davča. Další spousta šancí na obou stranách zůstala nevyužita díky spolehlivým golmanům a tak výsledek zůstal 1:4.

ObrazekHVĚZDA UTKÁNÍ  :   DAVČA

 

Zklamání z nepovedeného výkonu

23 kolo : FC Hrkotka - NNC Levis 1:3 (1:2)

Branka : Hrubásek

Sestava: Mozy – Baggio, Chylda, Radek – Mira, Méďa – Hrubásek, Michal

 

 ObrazekV souboji o další body nám v cestě stál nepříjemný Levis, na který neumíme zahrát, což se potvrdilo i nyní. Hřiště bylo po neustálých deštích ve výborném stavu. Zelenobílí do utkání vstoupili s chutí a byli rychle odměněni vedoucím gólem, kdy po krásné akci ze 3.minuty a finální přihrávce Michala prostřelil hostujícího golmána Hrubásek. Z vedení jsme se však dlouho neradovali, po zaváhání obrany musel míč ze sítě lovit i Mozy. Hra byla po celé utkání vyrovnaná a bez střídání, ale fyzicky dobře hrající Levis před půlí naklonil misky vah na svou stranu.V druhém poločase se Hrkotce i přes některé slibné šance vyrovnat nepodařilo, naopak inkasovala když míč do prázdné branky doklepl Skopal a hosté si již vítězství takticky pohlídali. Pochvalu si zaslouží oba golmani, kteří svá mužstva několikrát výtečně podrželi.

Obrazek HVĚZDA UTKÁNÍ  :   MOZY

 22 kolo: Ultras - FC Hrkotka 6:1

branka: Hrubásek
sestava: Radek - Baggio, Chylda - Méďa - Hrubásek, Kečup

Vedoucí tým soutěže  rozhodl o svém vítězství již během první půle, kdy na hřišti  jasně dominoval.

 

 Důležitý souboj o záchranu

20 kolo: Líňa team - FC Hrkotka 1:4 (1:2)
branky: 2 x Michal, 1 x Hrubásek, 1 x Méďa

sestava: Mozi - Baggio, Chylda, Radek - Méďa - Michal, Hrubásek 

 ObrazekZápas jsme odehráli výborně v defenzívě, které úplně po celý zápas pomáhali vracející se útočníci. Zápas byl na šance víceméně vyrovnaný, velký rozdíl byl ale na postu brankáře. Zatímco Mozi nás několikrát podržel při jedovatých střelách útočně laděné a běhavé Líňi, brankář soupeře měl podíl na dvou našich trefách. To však nic nemění na tom, že jsme šli s větší vůlí za vítězstvím a za bojovný výkon všech hráčů si ho zasloužili.

 19 kolo: FC Hrkotka - MASH 0:4 (0:2)
sestava:  Kečup - Baggio, Méďa, Chylda, Radek - Mira - Hrubásek, Michal, Boris, HonzaObrazek
V prvním poločase lze považovat zápas za vyrovnaný, nicméně jsme dostali dvě úplně zbytečné branky a když soupeř asi ve 40. minutě po pěkné kombinaci třetí, bylo o zápase rozhodnuto. Směrem dopředu jsme totiž nebyli po celý zápas schopní trefit branku hostí, všechny naše střely, a to i z těch dobrých pozic, míjely branku. Rozhodně jsme nezopakovali výkon z minulých dvou zápasů, kdy jsme naplno bodovali - zarputilost v osobních soubojích a bojovnost zůstali někde na cestě do Věžek :-( . Utkání bylo posledním pro Honzu, který byl z výkonostních důvodů managerem vyřazen.

Obrazek

 

 

Překvapivá výhra v Dřevohosticích

18 kolo: AC Hrot - FC Hrkotka 0:3 (0:2)
sestava: Rooney - Baggio, Méďa, Radek - Mira - Hrubásek, Michal, Honza
branky: 2x Mira, Baggio


ObrazekZápas jsme odehráli stejně jako minulý týden zodpovědně zezadu a konečně se nám podařilo udržet čisté konto, na čemž se kromě pozorné obrany podílel i vynikajícího Rooney v brance. Velký podíl na našem vítězství měl tradičně výborný Mira, který v první půlce vstřelil dvě krásné branky a měl podíl i na třetí, když jeho střelu dorazil do poloodkryté branky Baggio.

 

ObrazekHVĚZDA UTKÁNÍ  :    MIRA

 

 

 

17 kolo: FC Hrkotka - 1.FC Slza 3:1 (1:1)
branky: 2xDavča, Honza
sestava: Mozi- Baggio, Chylda- Méďa- Davča, Hrubásek, Honza                                                    

  V existenčním zápase jsme podali bojovný a zodpovědný výkon směrem dozadu a spoleháli se na vyhazované míče na Davču, který se z nich dokázal prosazovat buď sám v soubojích 1 na 1 proti obrancům soupeře, anebo je umně sklepával spoluhráčům vepředu. Zápas jsme vyhráli nejen na branky 3:1, ale i na tyče 2:1.

1. PLMK: Hráči Hrkotky udolali troubeckou Slzu a slaví první jarní výhru

 Sedmnácté kolo 1. přerovské ligy malé kopané přineslo souboj týmů, které budou hrát zřejmě o záchranu v první lize. V pěkném sobotním počasí na kvalitním hřišti ve Věžkách se nakonec radovala domácí Hrkotka, když porazila troubeckou Slzu 3:1. V tabulce ale stále zůstávají na posledním čtrnáctém místě, Slza je jedenáctá.

Oba týmy nastoupily do důležitého zápasu bez registrovaných fotbalistů a na kvalitě zápasu to bylo znát. Domácí Hrkotka navíc den předtím dohrávala zápas s Hanou a chvilku jim trvalo, než se dostala do tempa. Hostující hráči ale nedokázali ospalý úvod domácích potrestat, nastřelili pouze břevno dobře chytajícího brankáře Zábranského. Do vedení šli domácí ve 12. minutě zásluhou nejlepšího hráče utkání Davida Ulmy. Tento hráč dělal Slze velké problémy a jeho další dvě střely orazítkovaly konstrukci brány. Minutu před koncem prvního poločasu udeřilo na druhé straně, když využil chybu domácí obrany chytrou brankou Špalek.

Obrazek

 

Druhý poločas přinesl otevřenější fotbal. Slza chtěla strhnout vedení na svou stranu, ale nedokázala vyzrát na pozornou obranu Hrkotky. V 10. minutě druhého poločasu se navíc domácím podařil rychlý brejk, který s přehledem zakončil Pavelka. Když ve 20. minutě zvyšoval Ulma na 3:1, hostující Slzu to úplně rozložilo, nevytvořili si žádný tlak ani gólové šance. Výhra domácí Hrkotky byla tak zasloužená a dává jim naději do dalších kol na záchranu v 1. lize.

 

Obrazek

 

FC Hrkotka - FC Slza 3:1 (1:1)
Branky: Ulma 2, Pavelka - Špalek
Sestavy:
Domácí: Zábranský – Stoklasa, Chylík, Závrbský, Ulma D., Hrubý, Pavelka
Hosté: Vinkler – Svozil, Němčák, Skřenek, Frgal Mar., Frgal Mich., Ticháček, Špalek

text+foto   koč-  http://prerov.nejlepsi-adresa.cz

 

 16 kolo: Hotel Fit - FC Hrkotka 6:4 (4:0)
branky: 2xChylda, Mira, Méďa
sestava: Mozi- Baggio, Chylda, Méďa- Mira- Hrubásek, Boris 

 ObrazekVe smolném zápase jsme se soupeři minimálně vyrovnali kvalitou hry i počtem vypracovaných šancí. Nepodržel nás ale Mozi, na jehož vrub padly 3 branky (z toho první dvě soupeře v zápase), jednu branku měl na svědomí Baggio a dvě jsme si dali sami (Chylda a Boris). I přes výsledek panovala se samotnou hrou spokojenost.


15 kolo: FC Hrkotka - Rotující Kedluben 2:6 (2:3)
sestava: Mozi-Baggio, Chylda, Radek- Áda- Kečup, Hrubas, Honza

branky: Chylda, Áda  
  Soupeř byl po většinu zápasu lepší a vyhrál zaslouženě, i když některé inkasované branky byli hodně laciné. S ohledem na to, že k zápasu dorazili 4 obránci a žádný záložník, potýkali jsme se po celý zápas s tím, jak se na hřišti vhodně rozestavit. Poté, co soupeř zvíšil po změně stran na 2:4, nebylo o vítězi pochyb a zápas jsme dohrávali bez Ády a Honzy pouze v 6 lidech.

14 kolo: Travex - FC Hrokotka 5:2 (1:0)
Sestava v 1. poločase: Baggio – Kečup, Chylda, Radek – Méďa – Hrubas, Honza
Sestava v 2. poločase: Boris – Baggio, Chylda, Radek – Méďa – Hrubas, Honza, Kečup
Branky: 1 x Méďa, 1 x vlastní


 Chtěl bych poděkovat všem hráčům za vzorný přístup k utkání, který jsme odbojovali od začátku do konce, škoda posledních cca 15 minut kdy soupeř utkání třemi góly zlomil na svou stranu. protože docházely síly, nestíhali jsme se už vracet a taky je třeba sportovně přiznat, že soupeř byl po celý zápas fotbalovější a výhru si zasloužil.

 

Než začalo jaro aneb hráčské změny:

 Podzimní část jsme ukončili na nelichotivém posledním místě, tím pádem jasným cílem pro jaro je záchrana prvoligové příslušnosti. Úkol i s ohledem na stav kádru to nebude snadný, ale odstup od spodní půlky tabulky není nijak závratný. Co se týče odchodů: Stanče se rozhodl opět vrátit k velkému fotbalu (Lověšice), Libor pověsil kopačky na hřebík a nepokračuje i Mozi st. Bafu nadále zůstává na marodce s ramenem a když připočtem pracovní povinosti v Čechách (Mozi ml., Davča) a krytí se zápasů registrovaných (Mira, Áda), jež nedovoluje pravidelnou účast, moc hráčů nám nezbývalo. Proto jsme museli nutně posílit naše prořídlé torzo. Po půlroční absenci se vrátil Kečup a sebou přivedl i Borise s Michalem. Poslední novou tváří je Honza. Nezbývá nám nic než pořádně zabojovat a snažit se to urvat srdcem.

PODZIM

-------------------------------

FC Hrkotka – SK Čekyně 5:1 (3:0)Obrazek

 

Sestava: Mozi – Baggio, Libor, Radek, Méďa – Mira – Áda, Davča, Hrubas, Bafu
Branky: 2 x Méďa, 2 x Áda, 1 x Mira
 
          Po dvouměsíční přestávce, kterou jsme vyplnili jako každý rok soustředěním hráčů, realizačního týmu a fanoušků na chatě, jsme otevřeli novou sezónu proti nováčkovi soutěže SK Čekyně. Dopolední déšt sice vzbuzoval obavy o stav hřiště ve Věžkách, nicméně byly to obavy zbytečné, neboť hřiště bylo v dokonalém stavu (jedinou připomínku ke správci hřiště bychom mohli mít k nalajnování menšího pokutového území než je obvyklé). Přestože jsme od počátku více drželi míč, v prvních minutách jsme si nevytvořili žádnou vážnější šanci a víceméně se s pro nás neznámým soupeřem vzájemně oťukávali. Bohužel hned po 5 minutách zápasu jsme přišli o Libora, kterému se obnovilo zranění kolena ještě z minulé sezóny.
          První naši nebezpečnou situaci měl na svědomí Áda, jehož střela těsně minula branku hostí. Do vedení nás tak poslal Méďa, jehož střelu z 10 metrů tečoval hráč soupeře do protipohybu svého brankáře. Hned vzápětí mohl zvýšit Áda, jehož tvrdá střela skončila opět těsně vedle branky. Střelecký účet v nové sezóně si Áda otevřel až v 15. minutě zápasu, kdy prostřelil hostujícího brankáře tvrdou střelou pod břevno. V této souvislosti je třeba zdůraznit, že Ádovi v zápase nepřálo štěstí, neboť několik jeho střeleckých pokusů se štěstím zablokovali hráči soupeře.
          V této části zápasu jsme byli jednoznačně lepším týmem, hráči vepředu zaměstnávali soupeřovu obranu kombinační hrou a Mozi se v naší bráně doslova nudil – za celý poločas na něj nešla jediná přímá střela s výjimkou situace kolem 20. minuty, kdy Radek nezachytil přihrávku soupeře a jeho střela skončila na přední tyči naší branky. Za několik okamžiků poté to již bylo 3:0 – Áda na brankové čáře dorazil míč, který směřoval do brány poté, co brankář hostí pouze zablokoval střelu Miry.
          První vážnou šanci ve druhém poločasu si vypracoval soupeř, který nebezpečně vystřelil z asi 10 metrů. Mozi se však blýskl reflexivním zákrokem a jedovatou střelu vyrazil na roh. Hned vzápětí jsme se v krátkém sledu dočkali zvýšení našeho náskoku na 5:0. Nejprve se prosadil individuální akcí Mira, který po obejítí protihráče s přehledem obstřelil brankáře hostí a poté po krásné kombinační akci, do které se s výjimkou Ády zapojili všichni naši hráči na hřišti, přidal Méďa střelou do poloprázdné branky svou druhou branku v zápase.
          Za situace, kdy již bylo o výsledku zápasu rozhodnuto, odstoupil ze zápasu Áda a na hřiště se dostal poprvé v sezóně Bafu. Výsledkem změn v sestavě a našeho sebeuspokojení bylo, že se hra vyrovnala a soupeř se začal více osmělovat ve snaze po zkorigování výsledku. Výsledkem toho byla nejprve nádherná střela soupeře, která skončila na spojnici naší branky a poté snížení na konečných 5:1 – naši hráči vepředu přestali hrát v domnění, že budeme vhazovat aut a přečíslení 3 na 2 využil soupeř tvrdou střelou téměř do šibenice, kterou Mozi nemohl v žádném případě chytit. Posledních 10 minut zápasu měli hosté míč častěji na kopačkách, vážnější šance si však nevypracovali. V naší hře se objevilo několik nepřesností, které částečně vyplynuly z toho, že nám již na konci zápasu docházely síly.

          Na závěr lze konstatovat, že jsme si vítězství zcela určitě zasloužili. Jediným negativem zápasu tak byla nepřítomnost Chyldy, který se k zápasu nedostavil, protože prý nevěděl, že se začíná již tento týden (tato skutečnost je nepochopitelná a svým způsobem i úsměvná s ohledem na to, že žijeme v době komunikačních technologií).

 Obrazek

 

Sestava: Pavouk – Baggio, Chylda – Méďa – Áda, Davča, Hrubas
Branky: 2 x Áda, 1 x Pavouk
 
          K dalšímu zápasu proti Travexu, kterému jsme chtěli oplatit zaslouženou prohru 1:6 z jarní části sezóny, jsme nastoupili ve značně oslabené sestavě. Kromě celého realizačního týmu a Mariana, kteří společně něco kutili na chatě, jsme se museli obejít i bez zraněných Libora a Radka (oba koleno), Bafua (rekreace) a Miry (k zápasu se bez omluvy nedostavil, přičemž podle dostupných zpráv byl důvodem bolavý palec na jeho noze a s tím spojená rehabilitace). Jelikož se do naší sestavy po několikaleté absenci vrátil Pavouk jako alternace za Moziho, se kterým se bude střídat v bráně, zbyla na Rooneyho nevděčná role rozhodčího, které se jako vždycky zhostil více než dobře, za což mu patří naše díky.
          V prvních 10 minutách zápasu byla hra vyrovnaná a víceméně se přelévala bez větších šancí ze strany na stranu. Poté jsme dvakrát zahrozili my, nejprve tvrdou střelu Ády vytáhl brankář hostí na roh a následně Davča po krásné kombinaci všech našich hráčů vepředu těsně minul branku soupeře. Poté přišla první nebezpečná akce hostí, kdy jejich hráč prosvištěl po lajně kolem Baggia a jeho nepříliš tvrdá střela z úhlu po zemi překvapivě propadla Pavoukovi pod tělem a jemně se otřela o vzdálenější tyč naší branky.
          Zhruba od 20. minuty zápasu si soupeř vytvořil mírnou územní převahu a během ní i tři šance. Nejprve se po nádherné uličce za Méďou, který během zápasu s Hrubasem zaskakoval i v obraně, ocitl tváří v tvář Pavoukovi osamocený hráč soupeře, Pavouk však zázračně v pádu vytáhl rukou míč nad břevno, poté Pavouk vyrazil další střelu po zemi a nakonec osamocený hráč soupeře před naší brankou těsně nedosáhl na přihrávku spoluhráče. Na druhé straně my jsme si nedokázali vytvořit žádnou čistou šanci, soupeř hrál v obraně na těsno a nedával našim útočníkům ani centimetr volného místa. Prakticky všechny pokusy Ády o střelbu se jim tak dařilo zablokovat.
          Stejně jako v prvním poločase i v druhém byla hra víceméně vyrovnaná, s tím rozdílem, že se naši útočníci začali individuálně prosazovat. Asi ve 40. minutě zápasu Davča poslal vysoký míč za obranu soupeře a Áda nekompromisní střelou ke vzdálenější tyči takřka do šibenice otevřel skóre utkání. Poté Davča od lajny přešel přes tři protihráče a jeho tvrdou střelu z asi 8 metrů se štěstím vyrazil brankář hostí, kterýsi následně poradil i s několika dalšími střelami většinou po zemi. Do vedení 2:0 nás pak posunul Áda, který obešel protihráče a obstřelil i gólmana hostí. Na tomto místě je třeba poznamenat, že se několika vynikajícími zákroky blýskl i Pavouk, který zneškodnil pár střel soupeře, které mířily po zemi.
          Do vedení 3:0 jsme se dostali asi v 50. minutě poté, co si výhoz Pavouka nešikovně srazil do vlastní branky hráč soupeře (otázku, zda označit branku za vlastní nebo ji připsat Pavoukovi, rozhodl na zpáteční cestě do Přerova Radek). Za stavu 3:0 se zdálo, že o výsledku je již rozhodnuto a nikdo na hřišti jistě nečekal, že dojde k následujícími zvratu.

          V asi 55. minutě zápasu se Baggiovi nepodařilo zastavit protihráče, který v tvrdém souboji přes něj se štěstím protlačil míč a střelou z asi 8 metrů obstřelil Chyldu i Pavouka. Na 3:2 se podařilo soupeři snížit na začátku poslední minuty zápasu, kdy přihrávku od lajny poslal do naší sítě z voleje protihráč, kterého Chylda neobsadil ve vápně úplně natěsno. V situaci, kdy podle sudího chybělo do konce 40 vteřin a měli jsme takticky rozehrát dozadu a vítězství si pohlídat, se Áda pokusil zcela nepochopitelně o střelu, kterou soupeř zablokoval, zmocnil se míče a za 10 vteřin odpískal rozhodčí Chyldovi na samé hranici pokutového území šlapák, který na druhé straně nechal předtím bez povšimnutí. Z následného přímého kopu hostující hráč srovnal na 3:3 a rozhodčí okamžitě ukončil zápas.

Sestava: Mozi – Baggio, Méďa, Marian, Radek – Mira - Áda, Davča, Hrubas, Bafu
Branky: 2 x Áda, 1 x Mira
 
          Na neoblíbeném hřišti v Kozlovicích byl tentokrát naším soupeřem dlouholetý účastník 1. ligy, tým Rotující Kedluben. Až před začátkem zápasu jsme pochopili, proč soupeř ve čtvrtek navrhl odložení zápasu – k zápasu nastoupil jen s šesti hráči včetně brankáře. S ohledem na celotýdenní vytížení našich registrovaných hráčů jsme však na odložení zápasu nemohli přistoupit, přestože jsme se museli obejít bez Chyldy (práce) a Libora (rekreace ve Vysokých Tatrách). K nim se již během 1. střídání přidal i Radek, jehož zraněné koleno se až nápadně začíná podobat situaci Baggia z podzimu 2007, kterou vyřešila až operace menisku. Jelikož se tentokrát v bráně objevil Mozi, sledoval Pavouk zápas jen z lavičky a Rooney si vzorně plnil funkci rozhodčího, v čemž mu nebránila ani absence píšťalky.
          S ohledem na počet hráčů domácích měl celý zápas prakticky stejný průběh. Po většinu zápasu jsme měli častěji míč na kopačkách a naši hráči vepředu se snažili narážečkami a krátkými přihrávkami překonat obranný val domácích. Ti byli s výjimkou Kaďourka, který byl na hrotu občas doplňován Paculou, zataženi po většinu času na vlastní polovině a snažili se prosadit nakopáváním a nahazováním míčů na Kaďourka.
          Přes několik našich nebezpečných střel na branku domácích to byl paradoxně soupeř, který se ujal vedení 1:0 – Kaďourek naznačil střelu, vyhnul se obětavému skluzu Mariana a jeho střela prošla pod tělem padajícího Moziho do naší branky. Následně se do šance řítil po naší chybě ve středu pole protihráč, kterého zastavil za cenu tvrdého zákroku Áda, což vzbudilo první vlnu emocí na straně domácích (druhou nepochopitelnou vlnu vzbudil běžný faul Ády u branky domácích na konci poločasu). Z následného přímého kopu soupeř prostřelil naši zeď, ve které špatně stáli Baggio a Marian, Mozi však byl u naší tyče tentokrát pozorný a střelu vyrazil.
          Po několika našich dalších pokusech, které končili těsně vedle branky nebo ztroskotaly na brankáři domácích, jsme se dočkali asi v 15. minutě zápasu vyrovnání – po hezké kombinaci se dostal k míči Áda, který z hranice pokutového území střelou mezi nohy pokořil domácího brankáře Poljanského. Toho je třeba vyzdvihnout za to, že i přes svůj minimální pohyb na brankové čáře byl velkou překážkou našeho útoku a prokázal, že ne nadarmo je dlouholetou oporou našeho soupeře.
           V druhé polovině 1. poločasu byla naše převaha ještě zřetelnější. Výsledkem toho byly další dvě branky v síti domácích, které padly po rohových kopech zahrávaných Davčou – nejprve si na první tyč naběhl Mira a zblízka prostřelil brankáře a poté si Áda zpracoval ve vzdálenosti asi 10 metrů od branky míč, posunul si ho do strany a nechytatelnou střelou, která se odrazila do břevna, zvýšil na 3:1.
          Druhá půle měla obdobný průběh jako první, naše střely končili mimo branku nebo je vyrazil brankář soupeře. Rovněž je třeba podotknout, že občas jsme se o šanci ohrozit brankáře hostí připravili sami tím, že jsme akci zbytečně zpomalili nebo se utopili ve zbytečných kombinacích na malém prostoru. Co se týká soupeře, ten si v druhém poločase vypracoval více šancí než v poločase prvním. Z nich stojí za zmínku dva průniky Kaďourka po lajně, první zakončený nepřesnou střelou mimo a druhý střelou do Moziho, který výborně vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel a pak dělovka soupeře z větší vzdálenosti, která skončila na spojnici tyče a břevna naší branky. Snížit se soupeři podařilo asi v 50. minutě střelou po zemi z větší vzdálenosti, která k údivu všech zapadla k tyči naší branky. Pokud u první branky lze spekulovat, zda se na ní nejistým zákrokem nepodílel Mozi, druhá branka připadá jednoznačně na jeho vrub. Že se zápas Mozimu nepovedl a bude na něj chtít co nejrychleji zapomenout, dokumentovaly jeho dvě následné katastrofální rozehrávky přes střed hřiště, které naštěstí neskončili brankou v naší síti.
           Na konci zápasu vzplály vášně ještě jednou, kdy se po běžném faulu Mariana na Kaďourka na půlící čáře schylovalo mezi nimi k ruční výměně názorů. Abychom předešli nejhoršímu, nechali jsme Mariana vychladnout na střídačce. Zápas na hřišti nedohrál ani Davča, který neunesl sice tvrdou, nicméně oprávněnou kritiku ze strany Fildy poté, co zazdil situaci tří našich hráčů postupujících osamoceně na brankáře domácích.
          Se třemi získanými body musíme být samozřejmě spokojeni, vzhledem k naší herní převaze a počtu protihráčů však mělo být naše vítězství podstatně vyšší. Jedinými nespokojenými tak mohou být Hrubas a Bafu, kteří se s ohledem na těsné vedení v zápase dostali na hřiště jen na pár okamžiků.

 

Sestava: Pavouk – Baggio, Libor, Chylda, Méďa – Mira - Áda, Hrubas, Marian, Bafu
Branka: MiraObrazek
 
          Kdo si po vyrovnaných zápasech a solidních výsledcích proti silným soupeřům v jarní části ligy myslel, že se v případě, kdy budou hrát oba naši registrovaní hráči, můžeme měřit i s těmi nejlepšími soupeři, musel si připadat jako Alenka v říši divů. Od počátku nás soupeř zatlačil před naší branku a prakticky nás 5 minut vůbec nepustil za půlku. V obraně jsme od začátku hráli chaoticky, špatně si přebírali hráče a hlavně jedna naše nepřesná rozehrávka střídala druhou. Když se k tomu přidala chyba Miry při bránění protihráče, který se po autu ocitl sám v pokutovém území a následná chyba Pavouka, který před osamoceného protihráče vyrazil nepříliš prudký míč, který nedokázal zkrotit, bylo to po 10 minutách 2:0 a prakticky bylo po zápase. Soupeř se stáhl na vlastní polovinu, důsledně si obsazoval naše hroty a ti si byli za situace, kdy naši obránci nebyli schopní soupeře přečíslit nebo alespoň přesně míč rozehrát dopředu, nuceni chodit pro míče až na polovinu hřiště a rozehrávat si akce sami proti zkonsolidované pětici hráčů soupeře. Výsledkem bylo, že jsme se za celý poločas nedostali do žádné vyložené šance. Jediným světlým bodem 1. poločasu z naší strany tak byl málem úspěšný pokus Ády přelobovat brankáře hostí, který se znuděně potuloval na hranici pokutového území. Ten však i s velkou dávkou štěstí vytlačil míč alespoň nad břevno.
          Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se pokusíme s výsledkem ještě něco udělat, ale situace z počátku 1. poločasu se opakovala jako přes kopírák. Hned v druhé minutě prostřelil hráč soupeře bránícího Miru i Pavouka a o necelé dvě minuty později to bylo již 4:0, kdy další střela po pěkné kombinaci soupeře skončila za zády bezmocného Pavouka. Pokud by se z předchozího hodnocení někomu zdálo, že Mira neměl svůj den, neboť přes něj šly dvě ze čtyř obdržených branek, je třeba tuto domněnku vyvrátit – Mira byl v zápase jednoznačně našim nejlepším hráčem, jezdil nahoru dolů po celý zápas a to i za rozhodnutého stavu. Odměnou mu byl gól na 1:4 asi z 55. minuty, kdy jeho střela i díky teči protihráče skončila v síti. V zápase se tentokrát neprosadil Áda, kterého si soupeř pečlivě hlídal a navíc od nás za celý zápas prakticky nedostal žádnou kloudnou přihrávku, ze které by mohlo dojít k ohrožení branky hostí.
          Na závěr si nezbývá než přiznat, že na soupeře jsme jednoznačně neměli. Hrál zkušeně, měnil tempo hry, přesně kombinoval, zkrátka byl fotbalový, což se o drtivé většině našeho mužstva říct nedá. Soupeře jako S.A.D. Haná nebo Kavki můžeme porazit (nikoli porážet) jen tehdy, pokud budeme do každého poločasu nastupovat soustředěně, pokud všichni podáme svůj maximální výkon (nikoli katastrofální, tak jak to bylo tentokrát u většiny našich hráčů) a bude nám přát trošku štěstí.

 

Sestava: Mozi – Baggio, Libor, Chylda, Radek - Méďa – Davča, Hrubas, Bafu
Branky: 2 x Hrubas
 
          Po zcela nepovedeném zápase se S.A.D. Haná jsme tentokrát bez registrovaných hráčů a bez drobnohledu manažera a psychologa sehráli zápas v Troubkách proti soupeři, jehož styl hry nám vůbec nevyhovuje a kterému pravidelně i přes naši převahu v zápasech přenecháváme všechny body. Na rozdíl od minulého týdne, kdy jsme podali téměř všichni tragický výkon, to bylo jako noc a den. Kombinace na naší straně nevázla, nepřesností rapidně ubylo a když se k tomu přidala bojovnost a individuální umění zejména hráčů vepředu, dalo se po celý zápas na naši hru dívat. Bez nadsázky lze konstatovat, že jsme podali zřejmě nejlepší výkon v posledních letech ze zápasů, kdy jsme se museli obejít bez registrovaných hráčů.
          Soupeř se prezentoval tvrdou hrou, spoléhal se jako vždy na standardní situace (při rozích se snažil střílet z první a při autových vhazováních využíval své zřetelné výškové převahy) a pokud měl možnost, pokoušel se o střelbu z vyšší vzdálenosti.
          Do vedení jsme se dostali asi po 10 minutách, kdy s chutí hrající Davča ve středu hřiště přešel přes dva protihráče a uličkou za obránce poslal do šance Hrubase, který přehodil vyběhnuvšího brankáře a jeho povedená střela skončila v šibenici. Zvýšit jsme mohli pár minut poté - Davča poslal za obranu míč na rozběhnutého Méďu, který střelou z voleje ke vzdálenější tyči poprvé nastřelil tyč branky domácích. Během poločasu jsme si vypracovali ještě několik slibných příležitostí, žádnou se nám však už nepodařilo proměnit.
          Na straně domácích stojí za zmínku tvrdá střela z větší vzdálenosti, kterou Mozi vyrazil na roh, nastřelená tyč naší branky po rohu a konečně nastřelení Moziho z bezprostřední blízkosti po závaru, který vznikl jak jinak než po jednom z rohů domácích. Když už to vypadalo, že první poločas vyhrajeme, neuhlídal Chylda při rohu protihráče a ten zblízka prostřelil Moziho.
          Rovněž v druhém poločase jsme měli převahu, jen v prvních pěti minutách Méďa dvakrát nastřelil  tyč, další střely skončily vedle, případně si s nimi se štěstím poradil brankář domácích. A tak platilo okřídlené nedáš – dostaneš, asi ve 40. minutě zápasu soupeř vystřelil z více než 10 metrů a střelou téměř do šibenice strhl vedení na svou stranu.
          Inkasovaná branka nás nepoložila, naopak jsme ještě více sevřeli soupeře a během pěti minut vyrovnali – střílená přihrávka Médi před branku našla Hrubase a ten nekompromisní střelou pod břevno vyrovnal. Jelikož nás tento stav neuspokojoval, nadále jsme se snažili o vstřelení další branky. Asi v 50. minutě zápasu jsme počtvrté v zápase nastřelili tyč – Baggio si vyměnil míč s Méďou a střelou těsně za hranicí pokutového území nastřelil břevno. Prakticky z protiútoku jsme však inkasovali rozhodující branku, kdy protihráč z otočky překvapil Moziho střelou k tyči z asi 12 metrů.

          Jelikož se nám i přes enormní snahu do konce zápasu již nepodařilo vyrovnat, opakovala se situace z minulé sezóny, kdy jsme sice byli výrazně lepší než soupeř, měli podstatně více šancí, stejně jako loni jsme však odešli poraženi. Se svým výkonem musíme být tentokrát spokojeni a je velká škoda celé řady nevyužitých šancí (Filda by řekl, že na krásu se nehraje a měl by samozřejmě pravdu, za výkon by nás ale musel pochválit i on ).

ObrazekFC Hrkotka - AC Hrot  4 : 6 (2 : 3)
Sestava: Mozi – Baggio, Libor, Chylda, Radek - Méďa – Davča, Hrubas, Áda Bafu
Branky: 2 x Áda, Davča, ChyldaObrazek

 Ten obrázek evokuje 2 věci. 1) Přístup k zápasu, stejné zaujetí, soustředěnost a odhodlání jako když si jdu to kafe(cokoliv) vypít - odpolední siesta...
2)Je ten fotbal ještě mojim šálkem čaje? Nebo naopak?

          Tak katastrofální výkon směrem dozadu by na body nestačil v žádné lize a co je horší, tento trend se nám zarývá pod kůži.(za7min.soupeř 5 tutovek) Pokud umíme nahrát na 2m jen soupeři a naše kombinace končí u prvního protihráče, naše standardky jsou nejvíc nebezpečné nám samým a víc se hádáme jak hrajeme, jsme tam kde jsme a hlavně budeme zcela po právu. Tohle všechno se stát může po třech špílech klukům, když opadne nadšení, ale ne bandě, která je spolu 10 sezon...nebo snad ano?

MASH - FC HRKOTKA  1 : 0 (1:0) 

ObrazekSestava: Mozi, Baggio-Chylda, Méďa, Davča, Staňče
          Celej zápas jsme hráli bez střídání a bojovali.Hráli v dešti na velkém podmáčeném hřišti bez střídání a bojovali! Jedinou fatální chybu udělal Méďa asi v 15. minutě a soupeř nás potrestal. Ve 2. poločase jsme měli 2 nájezdy sami, ale ani Staňa ani Ulmič neproměnili. Snažili jsme se vyrovnat, ale prostě to nešlo. Nebyli jsme horší, ale prostě jsme neproměnili nabídnuté šance. Nebýt chyby Davida, tak jsme hráli 0-0. Mozi chytal výborně, na tu branku neměl. Snažili jsme se a dřeli, ale jedna chyba nás stála alespoň bod. Posila naprosto vynikající, běhavej, balon mu nezavazí, rychlej jako nikdo a umí vystřelit. (Filip)

Konfrontace komentářů na jeden zápas...
          Za nepříznivého počasí a v minimálním počtu, který povolují pravidla malé kopané, jsme na solidně připraveném hřišti v Lýskách, jehož rozměry spíš připomínají přistávací plochu letiště v Ruzyni, nastoupili proti MASHi. V zápase jsme nasadili nového hráče Staňu, který na hřišti prokázal, že bude posilou – míč mu rozhodně nepřekážel a když se k tomu přidala jeho rychlost gazely s míčem a bez něj, dokázal i sám zamotat hlavu obráncům soupeře. Jeho kvalitního výkonu si všimli i přítomní pozorovatelé z velkoklubu Čekyně a před zápasem i po něm se ho pokusili přimět k přestupu, náš manažer byl ale pozorný a všechno si pohlídal.
          MASH se jako vždy snažil prosadit svoji hrou založenou na pohybu, kombinaci všech hráčů na hřišti a prolínání všech řad a měl po většinu času častěji míč na kopačkách. O naši hru dopředu se na druhé straně víceméně starali pouze Méďa, Davča a Staňa, neboť Pánbůh naše beky ke hře nahorů – dolů po celý zápas, navíc bez možností střídání, rozhodně nestvořil.
          V prvním poločase si soupeř vypracoval více šancí, z nichž dvě se dají označit jako stoprocentní - obě je perfektními zákroky zlikvidoval Mozi, přičemž vyzdvihnout je třeba zejména tu první z asi 10. minuty, kdy Mozi tygřím skokem vyrazil střelu, která mířila do poloprázdné branky. Jediný gól zápasu tak padl asi v 20. minutě 1. poločasu, kdy Méďa jako poslední náš hráč nedokázal odkopnout do bezpečí skákající míč a osamocený protihráč tváří v tvář Mozimu nezaváhal a propálil ho střelou pod břevno.
          Zatímco z naší strany stojí v 1. poločase za zmínku pár ošemetných situací před brankou domácích, které skončily našimi nepřesnými střelami nebo nastřelením brankáře domácích, během druhého poločasu se více vyrovnala, čehož důsledkem bylo, že jsme si dokázali vytvořil několik tutovek – sami na branku soupeře běželi Davča (jednou ho dobíhající soupeř nenechal zakončit a podruhé nevyzrál na brankáře domácích) a taky Staňa, kterého geniálním pasem vyslal na zteč Méďa, ani on však při svém debutu nebyl úspěšný.
          S blížícím se koncem se soupeř zaměřil takticky na udržení náskoku a zápas dovedl do vítězného konce. I přes nepříznivý výsledek přinesl zápas i pozitiva – do našeho týmu přibyl Staňa (nezbývá než doufat, že se nenaplní jím avizovaná možnost stěhování do Brna) a snad jsme si bojovným výkonem trochu udobřili realizační tým po našem ostudném selhání minulý týden.
 FC Hrkotka - Roofs 1:4 (1:1) 
Sestava: Pavouk (od 50. Baggio) - Baggio, Bafu, Libor, Méďa, Chylda - Staňa - Áda, Davča, Branka: Méďa
FC Kafki – FC Hrkotka 5:1 (1:1)
Sestava: Mozi – Méďa, Bafu, Baggio, Chylda – Mira - Davča, Stanče, Hrubas
Branka: StančeObrazek
 
          Po pátečním schůzování jsme nastoupili proti Kafkám s cílem přerušit pětizápasovou sérii proher. V prvním poločase, jehož začátek zmeškal Chylda, který se k zápasu namísto do Věžek dostavil k tenisové hale v Přerově, jsme byli favorizovaným Kavkám zcela vyrovnaným soupeřem. Zodpovědně jsme si plnili obranné úkoly, když se i útočníci poctivě vraceli zpět, přistupovali jsme co nejdříve k hráčům soupeře a hlavně se vyvarovali zbytečných chyb při bránění i rozehrávce. Výsledkem bylo, že se šance střídaly rovnoměrně na obou stranách. Do vedení jsme se dostali asi ve 20. minutě, kdy soupeř při snaze jít do protiútoku ztratil zbytečně míč a po nezištné přihrávce Baggia střílel Stanče do prázdné branky.
          Když už to vypadalo, že poločas vyhrajeme 1:0, opakovala se stejná situace jako v předešlých zápasech, když jsme soupeři darovali rozhodující branky po hrubých individuálních chybách – Mozi lehce podběhl míč, ten mu propadl mezi prsty a protihráč do prázdné branky srovnal hlavou na 1:1. Hned po rozehrávce rozhodčí ukončil 1. poločas.
          Další pohroma následovala hned v 1. minutě druhého poločasu. Hrubásek nechal při autu na vzdálenější tyč osamoceného protihráče a ten hlavou poslal Kafki do vedení. Poté jsme se dostali do náporu a mohli i vyrovnat. Bohužel pokus Mira zblízka po jeho samostatném průniku a ani tvrdá střela Davči z větší vzdálenosti v brance neskončily. A tak platilo okřídlené „nedáš – dostaneš“ - Bafu se špatně zorientoval při rychlém protiútoku soupeře a volný protihráč prostřelil Moziho – 3:1. Poté přišla další naše zmařená šance, když Hrubásek na vzdálenější tyči namísto střely z první do zpola odkryté branky nepřesně zpracoval míč a zakončil vedle. Hned vzápětí to bylo již 4:1, kdy Bafu v pokutovém území nedokázal zabránit střele soupeře z otočky.
          Od tohoto okamžiku již bylo všem zřejmé, že na body nedosáhneme ani na šestý pokus v řadě. Pod dojmem zklamání z vývoje střetnutí přestali hrát útočníci tak pozorně směrem dozadu a na straně soupeře se začali množit šance – nebýt Moziho, který se snažil odčinit svou chybu z 1. poločasu, mohli jsme dostat během 5 minut tak 4 - 5 branek. Konečnou podobu výsledku dal soupeř asi v 55. minutě, kdy využil přečíslení umístěnou střelou k tyči asi z 8 metrů.
 
Po zápase na nás bylo vidět zklamání a zmar – se soupeřem jsme odehráli zcela vyrovnaný první poločas a jako v  minulých zápasech jsme ho posadili na koně hrubými individuálními chybami. Pokud se budou tyto chyby opakovat, sestupu se letos prostě nevyhneme.
Sestava: Rooney – Davča, Baggio, Chylda, Bafu – Mira - Áda, Stanče, HrubásekObrazek
Branky: Mira, Davča
 
          Na velmi těžkém a blátivém terénu ve Věžkách, který překážel v pohybu nejen hráčům, ale i míči, jsme přivítali Ultras s jediným cílem – zastavit sérii 6 proher v řadě a konečně bodovat. První minuty zápasu tomu i odpovídaly, do dvou šancí se po přihrávkách Ády dostal Stanče, kterému se však v obutí, které by se lépe hodilo na tenisový kurt než na podmáčené hřiště, nepodařilo vůbec zakončit. O nic lépe se nevedlo ani Ádovi, jehož střelecké pokusy většinou stihli zablokovat obránci soupeře. Do vedení jsme se tak dostali až po 10 minutách hry, kdy se míč od postraní čáry dostal po přihrávkách Hrubáska a Ády k Mirovi, který umístěnou střelou k tyči asi z 8 metrů otevřel skóre.
          Teprve po úvodním gólu se do větší šance dostali i hosté a hned na 1. pokus byli úspěšní – jeden z protihráčů se dostal s míčem za naši obranu, obhodil si vyběhnuvšího Rooneyho a do prázdné branky srovnal na 1:1. Nedlouho poté to bylo 1:2, když soupeř potrestal faul Davči na protihráče na hranici pokutového území a střelou po zemi do protipohybu Rooneyho proměnil volný kop.
          I za tohoto stavu se stále hrál vyrovnaný fotbal, kdy důraznějšímu zakončení na obou stranách bránil katastrofální stav hrací plochy. Do konce poločasu tak padla již jen jedna branka, bohužel však opět do naší sítě – po několika přihrávkách soupeře, u jejichž zárodku bylo špatné přebrání protihráče, doputoval míč až k osamocenému soupeři, který střelou z úhlu k bližší tyči nedal Rooneymu šanci.
          Druhý poločas začal lépe soupeř a během prvních minut si vytvořil dvě šance ke zvýšení náskoku – v obou případech však mířil vedle. Poté jsme se dostali ke slovu prostřednictvím Ády i my, v několika šancích na ohrožení branky soupeře se však Ádovi míč vždy zastavil v blátě pod nohama a nebezpečné situace vyšuměly do ztracena.
          Byl to však soupeř, který docílil vinou našich chyb další dvě branky do naší sítě. Nejprve skóroval hráč hostí střelou mezi nohy Rooneyho poté, co ho do sóla poslal výhozem za naši obranu brankář hostí a poté střelou k tyči po další chybě Chyldy, který neuhlídal další výhoz soupeřova brankáře.
          I za tohoto stavu jsme měli šance na zkorigování výsledku, dvakrát se sám na branku hostů řítil Áda, jednou však nastřelil tyč a podruhé brankáře hostí. Při další velké šanci, když se mu podařilo obejít i brankáře, sehrál svou roli terén a míč se zastavil v bahně před brankovou čarou (je třeba poznamenat, že obdobná situace se Ádovi stala i v 1. poločase). Snížit na 2:5 se nám podařilo až v 50. minutě, kdy po nahrávce Stančeho byl úspěšným střelcem Davča.
          Na tomto místě je třeba uvést, že si šance dokázal vypracovat i soupeř, namátkou lze uvést např. sólový průnik protihráče, na jehož začátku byl jeho vyhraný souboj s Baggiem, zakončený střelou těsně vedle naší branky. Konečnou podobu 2:6 nabyl výsledek v samotném závěru utkání, kdy se hráč soupeře zbavil díky výbornému zpracování míče na těžkém terénu současně Davči i Baggia, a umístěnou střelou k tyči naší branky uzavřel skóre.

          S ohledem na více než těžký terén se dá označit úroveň zápasu za podprůměrnou, s ohledem na naši neschopnost proměnit nabídnuté šance a na druhé straně naše opětovné hrubé chyby v defenzivní činnosti, které dokázal Ultras potrestat, se však dá označit vítězství Ultrasu za zasloužené.

Sestava: Mozi – Baggio, Libor, Chylda, Bafu, Radek – Méďa - Davča, Stanče, Hrubásek
Branka: Stanče
 
          V přímém souboji o záchranu jsme nastoupili v Sušici proti soupeři, kterému jsme v loňské sezoně dvakrát podlehli. Přestože před zápasem v našem táboře vládla solidní atmosféra, na hřišti to vůbec poznat nebylo. Soupeř, který hrál skoro bez střídání a v jehož sestavě se na netradičním postu brankáře objevil Beny, si od začátku vytvořil převahu a po prvních dvou promarněných šancích se dostal do vedení – protihráč si doběhl svou vlastní střelu vyraženou Mozim a napodruhé ho ze vzdálenosti asi 8 metrů prostřelil. Obrazek
          Do vedení 2:0 se soupeř dostal za pár minut poté, kdy Baggio byl u míče ve středu pole později než potihráč a následný brejk vyřešil soupeř střelou po zemi kolem bezmocného Moziho. Za tohoto stavu se soupeř trošku stáhl a kontroloval vývoj utkání.
          Náš výkon v 1. poločase prakticky nestojí za komentář. Od začátku jsme hráli zakřiknutě, bez pohybu a nápadu, jakoby z povinnosti. Za celý poločas jsme brankáře hostí nedonutili ani k jedinému zákroku, nebezpečná byla jen tvrdá střela Médi bez přípravy asi z 10 metrů poté, co mu míč sklepl Stanče hrudí, která však skončila vedle branky. Jediný závar v pokutovém území soupeře pak skončil nastřelením hráčů soupeře.
          K prvnímu poločase je třeba ještě zmínit, že jsme přišli o dva hráče. Nejprve odstoupil Libor, místo kterého naskočil do obrany Radek a hned vzápětí Méďa, místo něho se na halva posunul Stanče.
          Druhý poločas jsme už odehráli o poznání lépe, i když vyložené šance na naší straně by se i tak daly spočítat na prstech jedné ruky. Snížit se nám podařilo kolem 45. minuty, když se po přihrávce Davči trefil Stanče a korunoval tak naši nejlepší desetiminutovku zápasu, ve které jsme si dokázali vytvořil mírný tlak. Přestože se soupeř v 2. poločase už tolik nevysunoval dopředu, i tak si dokázal vytvořil 100% šance – se střelou z bezprostřední blízkosti i samostatným průnikem soupeře si však poradil Mozi, který za svůj výkon zaslouží pochvalu. Definitivní podobu výsledku dal soupeř asi v 53. minutě zápasu, kdy nechytatelnou střelou k tyči zakončil kombinaci jeho hráč, kterého v našem pokutovém území nepokryl Stanče.
          Hned vzápětí došlo v 55. minutě k situaci, po které už nikdo neměl na pokračování zápasu chuť a zápas byl ukončen – Bafu, který v zápase podal svůj nadstandardní výkon, se pokusil zabojovat o ztracený míč a při pádu si vykloubil rameno. Jediným pozitivem zápasu tak byly fanynky Bafua, které vydržely sledovat celý zápas, který se nám vůbec nepovedl.

 FC Hrkotka - SK Tučín  6:1 (2:0)

Sestava: Mozi St. Stoklasa, Chylík, Závrbský, Ulma M., Ulma D., Čech, Hrubý

Branky: Stanče 3x, Ulma 2, Hrubas

Podzimní část 1. ligy přerovské malé kopané měla na programu předposlední kolo. V něm se střetly aktuálně týmy z chvostu tabulky. Vítězstvím 6:1 se domácí Hrkotka dostala před svého soupeře z Tučína, s kterým si vyměnila místo v tabulce.  V neděli odpoledne se hrál důležitý zápas v rámci první ligy mezi domácí FC Hrkotkou a hosty z Tučína. Na těžkém, ale hratelném terénu ve Věžkách se hrál zajímavý fotbal. Od začátku šli za vítězstvím domácí. V prvním poločase hosté neohrozili veterána Zábranského, který v bráně nahradil svého syna. I přes nervozitu, která domácím po osmi prohrách v řadě svazovala nohy, šli zaslouženě do vedení zásluhou Davida Ulma. Když pět minut před koncem prvního poločasu zvyšoval domácí Hrubý na 2:0, vypadalo to na pohodové vítězství Hrkotky.

Druhý poločas ale začal Tučín dobře. Několikrát zahrozil z rohů a vyslal na domácí bránu několik nebezpečných střel. Byli to ale domácí, kteří zásluhou druhého gólu Davida Ulmy zvyšovali na 3:0. Z tříbrankového vedení se ale Hrkotka neradovala dlouho, protože hned po rozehrání snižoval hostující Breczko na rozdíl dvou gólů. Domácí hráče obdržený gól nerozhodil nadlouho. Posledních 15 minut patřilo jim. Čistým hattrickem se blýskl domácí Čech, a to ještě hostující brankář Kundera spoustu vyložených šancí vychytal. Hrkotka se po výhře posunula na předposlední místo, poslední je po prohře Tučín.

Sibom Rapid Lýsky - FC Hrkotka 4:0 (2:0)
Sestava: Mozi – Baggio, Méďa, Chylda – Mira - Davča, Stanče, Hrubásek
 
          Po výhře v minulém kole, která konečně utnula sérii 8-mi proher v řadě, jsme nastoupili k poslednímu zápasu podzimní části sezóny, která byla zřejmě nejhorší v celé historii Hrkotky (pomineme-li 1. rok existence v 5. lize, kdy za Hrkotku nastupovali v drtivé většině hráči, kteří míč viděli snad jen v televizi).
          Prvních 20 minut zápasu byl zápas vyrovnaný a hra se odehrávala převážně ve středu hřiště. Na naší straně stojí za zmínku šance Stančeho, který po ostrém centru nastřelil tyč. Tyč však nastřelil i soupeř, a to poté, co Chylda neuhlídal hlavičkujícího protihráče po rohu.
          Skóre zápasu otevřel soupeř asi ve 20. minutě, kdy si protihráč stínovaný Mirou zaběhl za obranu a zády k brance přehodil kopem přes hlavu vyběhnuvšího Moziho. Hned vzápětí jsme mohli vyrovnat, kdy Méďa vybojoval ve středu pole míč a při přečíslení 3 na 2 uvolnil Stančeho, který však nezpracoval míč sám před brankou domácích a celá akce skončila do ztracena. Asi ve 25. minutě to už bylo 2:0 – Davča ztratil při přebírání míče na půlce míč a protihráč postupující osamoceně postupující na naši branku prostřelil Moziho.
          V druhém poločase soupeř kontroloval hru, neboť se chytře stáhl na vlastní polovinu a podnikal rychlé a nebezpečné protiútoky do naší odkryté obrany. Kromě několika nebezpečných střel, z nichž jedna skončila na tyči, dokázal vstřelit dvě branky. Nejprve skóroval asi ve 45. minutě, kdy využil přečíslení 3 na 2 tvrdou střelou bez přípravy, která se otřela o bránícího Baggia, a poté asi v 50. minutě nezabránil Baggio protihráči ve střele z otočky, která skočila v síti po odrazu od tyče.
          Co se týká naší hry dopředu, v 2. poločase jsme si vytvořili jen jednu čistou gólovou šanci, kdy se po akci Stančeho ocitl před brankářem domácích Mira, šanci mu však zneškodnil brankař. Ještě větší šanci vstřelit branku měl pak Stanče, který se do ní dostal po nedorozumění obranců domácích. Svou šanci však prováhal – nezakončil ji střelou, ale snažil se udělat kličku, přičemž kličkoval tak dlouho, až se domácí vrátili.  Ač byl zápas do 1. branky domácích vyrovnaný, lze s ohledem na průběh celého zápasu konstatovat, že domácí vyhráli zaslouženě. Pokud bych měl na naší straně někoho vyzvednout, tak to byl Mira, který dokázal odehrát bez střídání celý zápas nahoru dolů. V této souvislosti je třeba mu poděkovat rovněž za to, že dokázal odehrát celý podzim i přes to, že jsme jako tým zůstali daleko za očekáváním a naše hra byla ve většině zápasů velice slabá a nedosahující úrovně 1. ligy.

SHRNUTÍ PODZIMU V ČÍSLECH

Během podzimní části  v týmu nastoupilo celkem 16 hráčů. Tradiční komplikace nastali v brance, kde se protočilo 5 gólmanů. Moziho ml. nepustí ke každému utkání práce a po zranění kolene Pavouka, část zápasu dochytal Baggio, jsme museli sáhnout k několika improvizacím. V poli byla situace ustálenější, ale i tam se nám nevyhnuly zranění Libor a Radek kolena, Bafu vykloubené rameno. V průběhu sezony posílil tým ofenzivní  Stanče (naposledy Lýsky). Jediným hráčem odehrajícím všechny zápasy byl pilíř obrany Baggio.

Brankáři

Počet startů

Inkasoval

Mozi ml.

8

25x

Pavouk

2,5

8x

Rooney

1

6x

Mozi st.

1

1x

Baggio

0,5

3x

 

Hráči v poli

Počet startů

Góly

Baggio

13

0

Méďa

12

3

Davča

12

4

Chylda

11

1

Hrubas

11

3

Bafu

9

0

Áda

7

8

Mira

7

4

Stanče

7

5

Libor

6

0

Hrk

5

0

Marian

2

0

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář