Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tentokrát se (ro)zpovídal Méďa

18. 5. 2009
ObrazekJaký je tvůj vztah ke sportu jako takovému?Obrazek
Jsem velký sportovní fanda, a jelikož nás v mládí bylo takových víc, tak jsme v podstatě vyzkoušeli všechny míčové sporty, které je možno hrát venku na hřišti. Byla to taková sportovní akademie života.
 
A co fotbal?
Fotbal byl vždy na čelních místech (společně s nohejbalem a hokejem) a jeho základy jsem tedy získal na pláccích v okolí svého bydliště (Na Odpoledni), kde s námi hráli i kluci kteří hráli fotbal vrcholově, takže to nemělo tak malou úroveň, jak by se mohlo na první pohled zdát.
 
A co tvé zkušenosti s vrcholovým sportem, máš nějaké?
Do svých 18-ti let jsem hrál celkem 9 let vodní pólo, které má (což se moc neví) v našem městě velkou tradici. Jelikož jsem patřil pouze mezi průměrné hráče a také není možnost se tímto sportem u nás finančně zajistit, tak dostalo přednost studium na vysoké škole. Nicméně tomuto sportu vděčím za mnohé, od vytvoření si fyzického fondu, ze kterého dodnes čerpám až po takovou tu poctivost se kterou je potřeba se sportu (pokud to člověk myslí vážně) věnovat. Kdo někdy dělal nějaký vrcholový sport mi jistě rozumí.
 
Jak ses tedy dostal k malé kopané?
S nabídkou začít hrát malou kopanou mě oslovil v sezoně 1998/1999 Mozy (náš současný brankář). Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, ale řekl jsem si, že to zkusím a uvidím.
Myslím si, že jsem rychle do týmu zapadl. Začal jsem na pozici obránce a malá kopaná mě chytla. Sice v naší hře bylo ještě hodně chybiček, ale to nahradilo nadšení, které bylo ze všech patrné. A navíc velice záhy přišla do týmu veliká posila – Filip. Od té doby začala naše spanilá jízda napříč ligami malé kopané.
 
Nyní ale hraješ většinou na pozici záložníka?
To vyplynulo ze situace v týmu. Jelikož tento post nikdo nechtěl hrát, tak jsem se ujal funkce nosiče vody a na tomto postu jsem v podstatě po celou dobu svého působení v týmu s občasným zaskakováním na pozici obránce.
 
Jak jsi viděl dnešní zápas s mužstvem Rokytnice?
Zápas jako tento se hodnotí velice dobře. Jelikož jsme se sešli v nejsilnější sestavě, tak to byla hra na jednu bránu. V této sestavě máme opravdu drtivou útočnou sílu a soupeř neměl sílu nějak výrazněji potrestat drobná okénka v obranné činnosti. Soupeř potvrdil, že se právem potýká s udržením soutěže.
 
Co si myslíš o dosavadním účinkování FC Hrkotky v 1.PLMK?
Myslím si, že hrajeme více než důstojnou roli a máme i navíc. U nás je trochu specifická situace, protože někteří kluci mají ještě své další povinnosti, takže hrajeme málokdy v plné síle. Uvidíme v budoucnu, jestli přijdou ještě větší úspěchy než doposud. Já věřím, že ano.
 
Jak dlouho ještě plánuješ hrát malou kopanou?
Jelikož se mi zatím vyhýbají zranění což je vždy ten první předpoklad a stále mám chuť do hry, tak předpokládám, že ještě hodně dlouho.
 
Děkuji za rozhovor a přeji ještě hodně sezon bez zranění.
Díky.